שעורי בית

לימי5

New member
שעורי בית

שלום! לבעלי יש אחיינית בת 6, בכיתה א´. לפי מה שהבנתי היא תלמידה בינונית. יש לה קצת בעייה בחשבון ובקריאה. היא לא אוהבת להכין שעורי בית ומתנגדת בתוקף! ההורים לא יודעים כיצד לנהוג. אני חייבת לציין את העובדות הבאות: אין בעיות במשפחה, אין בעייה כלכלית שיכולה להפריע וכד´. האמא אמריקאית, הם מדברים בבית רק אנגלית, האמא לא מרשה לבנות לדבר בבית עברית , ובינהן. (למרות שעם הזמןם זה חסר שליטה). היא לא מרשה להן לצפות בטלויזיה (לטענתה זה מקלקל וזו גישה אמריקאית), רק סרטים וקלטות וידאו באנגלית. הילדה לא מדברת עברית תקנית. האם יש קשר לכך שהיא לא אוהבת ללמוד בבית הספר? יש לציין שעד כיתה א ´ הגננת רק שיבחה אותה והיא ילדה נבונה, מנומסת, אין לה בעיות חברתיות ולא חסר לה כלום. לדוגמא: הם קיבלו הרבה שעורים לפסח, אך הם טסו לארה"ב ל-שבועיים וחצי לסבא וסבתא ולדודים. הילדה סרבה שם להכין שעורים והלכה לביה"ס בלי שעורים. היא קיבלה שעורים נוספים וכשגיסי ביקש ממנה להכין היא שוב סרבה וןאמרה שתכין על הבוקר לפני ביה"ס. גיסי הסכים אך כמובן שהיא שיחקה ולא הכינה. גיסי וגיסתי אובדי עצות ולא יודעים איךל לנהוג. גיסי שלח מכתב למורה שתטפל בעניין ותעניש אותה. מה דעתכם בנדון? כיצד יש לנהוג בילדה כאת?

נונינה

New member
אולי זה רק אני אבל נראה לי

שהילדה "מראה" לאמא שאם אין עברית בבית אז זה כולל שעורי בית בעברית. לדעתי, האמא יצרה לילדה קונפליקט בין עברית לאנגלית וזה איך שזה יוצא בסוף. אולי הילדה לא נגשת לשיעורים בגלל שהיא חושבת שאם היא תצטרך עזרה אין לה לגיטימציה לבקש כי אמא לא אוהבת עברית או לא מרשה לדבר עברית בבית...... או שהיא מקנאה בהרבה ילדים בכיתה שאמא עושה איתם שעורים (וזה קורה הרבה היום משום מה)והיא לא יכולה לבקש את זה מאמא...

גרא.

New member
אי אפשר לטפל בבעייה לפני שיודעים..

מהי.יכולות להיות כמה סבות לקשיי הלמידה של בתך בחשבון ובקריאה,שיש להן קשר ישיר לעובדה שאינה אוהבת להכין שיעורי בית,ומתנגדת בתוקף לעשותם.לפני כל עיצה שהיא,עשי לילדה איבחון ראייה ושמיעה,ובעיקר,איבחון פסיכולוגי אצל פסיכולוג חינוכי מומחה עלמנת לאתר את הסבות לקשיי הלמידה והסרוב להכנת השיעורים.

למעלה