שעורי בית

violet10

New member
שעורי בית

הבן בכיתה י' לא מצליח להתמודד עם העומס אינו עושה את כל השיעורים ויש הרבה .בב'ס הולכים לקראתו והוא לא נדרש לעשות הכל אך גם את המעט שהוא נדרש הוא אינו משלים יש לו הקלות במבחנים אך גם למבחן בעל פה צריך ללמוד. השנה יש לו גם מבחני בגרות ואני לא יודעת איך הוא יעבור אותם. האם אתם יכולים לספר מנסיונכם על ההתמודדות עם מבחני בגרות והחטיבה העליונה בתיכון. יש לציין שזהו ב'ס תיכון רגיל קיבוצי אשר מנסים ללכת לקראתו ןלעזור לו למרות שאני לא בטוחה שהם יודעים תמיד איך. תודה

שביק

New member
לiolet10 השלום והברכה. את מוזמנת

ליצור קשר ביום ראשון לטל' שאמסור לך במסר אישי, לצורך שיחה והאפשרות לתת הרצאה מקיפה בביה"ס לצוות המורים/ות בנושא וכלים להתמודדות נכונה. שבת שלום שביק

כיתה י' - "קשה, קשה"...../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

בכיתה י' יש עומס לימודים קשה מנשוא. חוץ מזה שיש מלא מקצועות שבעבורם מקבלים ציוני בגרות פנימיים - יש גם את בחינות הבגרות החיצוניות. הילד עומד מול המון ציפיות - גם ציפיות של הסביבה וגם ציפיות של עצמו - "להיות כמו כולם"... כל תלמיד בכיתה י' מוצף - אבל תלמיד עם קשיי למידה מוצף הרבה יותר. עוצמת החרדות גבוהה יותר - ביחס ישיר לקשיים ולמכשולים. אז מה אפשר לעשות כהורים? ================== א. להקל על העומס - לפחות מצידנו לא לנדנד יתר על המידה. זה לא אומר שלא צריך להפגין התעניינות, אבל במידה ובלי להלחיץ. ב. לשאול איך אפשר לעזור - הכנה למבחנים, סיוע בעבודות, שיעורים פרטיים, קשר עם בית ספר - בקיצור, כל מה שיכול לספק לילד יותר בטחון ולהרגיע אותו. ג. מול בית הספר - במקצועות פנימיים אפשר להמיר מבחנים בעבודות. זה גם "מחשק" את הילד לאחריות אישית וגם נותן לו הזדמנות שווה להצליח והשיג ציון עובר. ד. והכי חשוב - לתת חיזוקים. אתה יכול, אתה מסוגל ואנחנו סומכים עליך! ומה עושים כשהילד "לא עושה כלום"? כאן אני מבקשת לשתף אתכם בסיפור אישי. ================================================== הבן שלי בכיתה י'. קצת לפני מבחני מגן וגם מלא עבודות שיש לו להכין. והעלם - יושב מול הטלויזיה, משחק במחשב וכל מיני עיסוקים כאלו ואחרים - בקיצור, הכל חוץ מאשר לשבת וללמוד. מובן, שלא יכולתי לשתוק - אבל הפעם החלטתי לרסן את הפולניות המעיקה שלי ושאלתי בטון רגוע ושקול: "מה העניינים? מה המצב לקראת הבחינות? עושה רושם שאתה מסתדר לא רע"... נו... ברור שהוא הבין את ה"סבטקסט". הוא התיישב על הספה, נאנח, התכווץ ובקול ממש חלש אמר: "אמא, אני לא יודע מה לעשות... אני פשוט לא ישן בלילות... יש לי כל כך הרבה עבודות, כל כך הרבה מבחנים... אני פשוט לא מצליח לחשוב... אני ממש לא יודע איך אני אצליח לעשות את זה"... כאן כבר הבנתי שהילד "משותק". הוא נכנס ל"לופ" וצריך לעזור לו לצאת מה"לופ". אז, כמו תמיד כשאנחנו עומדים במצבים בהם אנחנו לא יודעים להגיב, שאלתי את עצמי "לו את במקומו - מה היית מבקשת לשמוע?"..... ואז עניתי לו ש: ========= א. חשש ממבחנים ובחינות אינו סיבה מוצדקת שלא לישון בלילה. אין מדובר במחלה חשוכת מרפא. ב. גם אם לא יעבור את כל הבחינות ב"מכה ראשונה" - לא קרה כלום. "תמיד יש מועד ב'"... ג. אף אחד ל מצפה ממנו להשיג ממוצע של 110 בבגרויות. היות וקיים סיכוי סביר שיצטרך לשפר ציונים או לעשות מכינה - אז מה הלחץ? ד. הוא בן 16 רק פעם אחת בחיים וחוץ מבגרויות מותר גם לעשות חיים. לשפר את הבגרות אפשר גם בגיל 30.... ה. מה שאנחנו מצפים ממנו זה רק דבר אחד - לקחת אחריות, לעשות את הכי טוב שהוא יכול ובשום אופן לא לזלזל. ו. במידה ויוכיח רצינות ואחריות - אזי הוא יכול לצפות מאיתנו לכל התמיכה ולכל החיזוקים. זה בדיוק מה שהיה צריך בשביל לנתק את ה"לופ". סיומו של הסיפור - הילד ניגש בסופו של דבר לכל בגרויות וכיום זכאי לבגרות מלאה (ממוצע 80+). הכל בעזרת חשיבה חיובית, הרבה עידוד, תמיכה ואמון ביכולות - ולא פחות חשוב בזכות ההתאמות שקיבל בבחינות והאפשרות להגיש עבודות במקצועות פנימיים.
הערה קטנה: חשוב שלא להשתמש במושג "הקלות" אלא במושג "התאמות". אף אחד לא מקל על הילדים שלנו, הם עושים בדיוק את אותם מבחנים ונבחנים בדיוק על אותו היקף של חומר לימוד - לכן המושג "הקלות" אינו במקומו. אף אחד לא עושה לילד טובה, כאשר מתאימים לו דרכי היבחנות ולמידה. מדובר בזכות יסוד לשם מתן הזדמנות שווה. "התאמה = נגישות". אף אחד לא היה מעלה על דעתו לומר שבכך שנותנים לכבדי ראיה משקפיים, אזי מקלים עליהם...

הלנה

New member
גובלינית ../images/Emo24.gif

אין כמוך... אני מדפיסה ושומרת לשנה הבאה (לא שלשנה הזאת זה לא רלוונטי... אבל אני מבינה שהולך להיות יותר קשה עם תחילת הבגרויות...). תודה!!!

violet10

New member
תודה

תודה גובלנית על העצות הטובות אני בהחלט צריכה להוריד מהלחץ ולהראות לו שאני סומכת עליו. את חופש חנוכה עברנו סוף סוף והוא עשה את העבודות הנדרשות ממנו. העניין הוא שעבודות הנכתבות בבית הן הרבה יותא קשות בשבילו ובשבילנו הוא לא רוצה לקבל עזרה מאיתנו מכל עבודה הוא רוצה לעשות דוקטוראט במתימתיקה הוא רוצה להמציא את הגלגל. אני אשמח לשמוע מעוד הורים או הניבחנים בעצמם איך עברו את בחינת הבגרות

השגיא

New member
ענת תודה!!!!

ואת זה כבר הייתי צריכה לכתוב מזמן. אין לך מושג כמה התגובות והניסיון שלך תורמים. לפעמים זה אפילו לא עזרה קונקרטית, אלא סתם בבחינת "גזור ושמור" ליום פקודה. העצות שלך ממש לא רק בתחום הטוראט, הן בתחום ההורות!! האימהות!! האחריות! ובכלל היחסים הבין אישיים. אל תפסיקי לעזור לנו. רק עכשיו חזרתי מישיבת ציונים של כיתה ט' ובה ביקשתי והדגשתי: "לא הקלות אלא התאמות!!" רואה? אפילו לגליל העליון הגעת והשפעת.... גלית

../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אִם אַךְ מָזוֹר לְלֵב אֶחָד אָחִישׁ, הֵן לא כִּלִּיתִי את חַיַּי לַשָּׁוְא; אִם אַךְ אָקֵל סִבְלוֹ הַמָּר שֶׁל אִישׁ, אִם רַק אֶחָד אֶגְאַל מִמַּכְאוֹבָיו, אִם לְאַנְקוֹר רָפֶה יָדִי אָגִישׁ וְאַחְזִירוֹ לַקֵּן הַנֶּעֱזָב, הֵן לא כִּלִּיתִי את חַיַּי לַשָּׁוְא. אמילי דיקינסון (תרגום: זיוה שמיר)

למעלה