שעורה

ellush

New member
שעורה

שלום רב, הרופא איבחן אצלי שעורה בעין. השעורה חוזרת כל שבוע כל פעם בבלוטה אחרת, אמנם אני עושה קומפרסים חמים אך השעורה כפי שציינתי חוזרת, מה עליי לעשות על מנת שזה לא יחזור יותר,האם יש טיפול סופי, האם עליי לקבל אולי מנת דם . רמת ההמוגלובין שלי 11.7 האם דיקור סיני יכול לעזור במקרה של שעורה עיקשת ותוך כמה זנן ניתן לראות תוצאות? או עליי לבחור שיטת טיפול אחרת? אשמח לשמוע הצעות ועיצות. תודה רבה.

freearth10

New member
טיפול אלטרנטיבי

היי אלוש, מצטערת לשמוע שאתה עדיין עם אותה השעורה. מקווה שתזיז את עצמך בקרוב לאיזה מטפל הוליסטי שתבחר, כי הבעיה שגרמה לשעורה להתפרץ לא תפתר גם אם אי הנוחות שבשעורה תעלם לאחר איזשהו טיפול. למה דרך אגב אתה שואל על דיקור? יש לך נסיון עם דיקור? אם אתה מתחבר לדיקור - לך על זה, אבל יש עוד באמת המון אפשרויות אחרות. עד כמה שאני מבינה שעורה היא ביטוי לחוסר בהירות אותה אתה אולי חווה כרגע ולכן כל כך חשוב שתפנה למטפל. מאחורי הראש בדיוק במקום המקביל לעיניים שבפנים יש שתי גומות קטנות. עשה שם עיסוי עדין ופנה למטפל. מאיה

ellush

New member
בעבר אכן טופלתי בדיקור

אך אף פעם לא היתה לי שעורה, אילו שיטות נוספות הרפואה המשלימה יכולה לעזור?

freearth10

New member
אם הטיפול היה מקדם - חזור אל אותו

המטפל. ולא ממש משנה מה היה לך אז. יש כאלה שמנסים להדביק לשיטות שונות מחלות שונות. לדעתי לא ממש משנה השיטה. חשוב מיהו המטפל חשוב עוד יותר הצורך של המטופל. לכן סמוך על האינסטינקטים שלך שהאדם אליו הגעת זהו האדם המתאים ביותר עבורך. שיטות יש הרבה, שיטות קצר בלוחות שבפורום יגלה לך זאת. אני אישית עוסקת בקנסיולוגיה שתפקידה לגלות חסימות אנרגטיות ברמת המודע תת מודע וגוף ולנטרל את החסימות האלה מהרגש השלילי שנלווה אליהן שמקבע אותנו בדפוסי התנהגות שכבר לא מתאימים לנו. מקווה שחברי כאן יכנסו ויספרו במעט על השיטות שבהן הם משתמשים כך שיהיה לך קצת מידע ממנו תוכל לבחור את המתאים לך ביותר.

קאריני21

New member
בקשר לשעורה

אני לומדת תזונה סינית, שנה ג' בשיאצו ... ואמרו לנו משהו שיעזור לשעורה בעין (זה ישמע קצת מזוכיסטי) ... לחתוך את הקצה של השום ולמרוח על העפעף. כן, זה שורף, אבל ניתן לשים גם קומפרסים עם תה קמומיל. שמעתי שהשום עושה פלאים. ולא, לא השתגעתי
קארין.

freearth10

New member
עכשיו הבנתי למה העיניים מלוכסנות...

וואו זה שורף! אני הייתי הולכת על תה קמומיל, הוא באמת מרגיע. בנוסף ההודים לא יאהבו את השום כי השום ממריץ את התודעה.

אם אני לא טועה (ותקנו אותי אם כן),

שום ובצל נחשבים ברפואה ההודית ל"תרופה" ולא ל"תבלין". כלומר, לא משהו שתאכל באופן סדיר, אבל מתאים לבעיות רפואיות מסוימות. עד כמה שאני זוכר, הדבר נכון גם למזונות/תבלינים נוספים.

freearth10

New member
תשובה שנאווה ויעל בזמנו נתנו לי

שום ובצל הם מזון "טמסי", מזון המעודד את פיזור המחשבה ולכן הוא נחשב למזון מהקבוצה אותה אנחנו צריכים להדיר מגופנו. חברים שלה הם, משקאות חריפים, סמים, פירות וירקות בוסר או כאלו שבושלו יותר מידי. במצב של מחלה משתמשים בהם באמת כתרופה. מהו מצב מחלה - על זה לא ממש ניתנה לי תשובה כי אדם שסובל לדוגמא מלחץ דם גבוהה - שום דווקא מפחית את לחץ הדם . היוגים מאמינים שלמצב של תודעה שקטה ניתן להגיע לאחר בריאות טובה (בעזרת התרגילים הפיזיים). עד לפה יש הסכמה אבל מכאן לא לגמרי ברור לי מה עדיף: האם לתמוך בגוף דרך ההכרה בעזרת המנעות מאוכל שהוא רעל למחשבה או לעודד את הגוף הפיזי על ידי תמיכה בהוצאת הרעלים מהדם שרק במצב של בריאות ההכרה תוכל להיות שקטה. מה דעתכם?

אני לא עוסק בצמחי-מרפא, אבל מוזר לי

שאת מפרידה בין הגוף לנפש - אם הגוף צריך צמח X כדי לחזור לאיזון, מדוע את חושבת שהנפש "תורעל" ע"י אותו הצמח? האם שניהם אינם אחד? שוב - אני לא ממש מבין בצמחי-מרפא, אז מי שמבין - בבקשה לתקנני!

freearth10

New member
זה בדיוק מה שאני כאן לא מבינה

הבעיה היא ששום מרעיל את התודעה. אתה יכול להגיע אל תודעה שקטה רק כאשר הגוף שלך בריא. אבל הגוף שלך לא בריא אתה לוקח שום ששוב גורם לפיזור מחשבה ובמצב כזה אתה אף פעם לא תבריא. כמה שהשום חזק - במצב כמו לחץ דם גבוהה זה לא טיפול זמני, כך שבאופן קבוע אתה מרעיל את התודעה ומרחיק את בריאותך. כדור שלג שכזה.

אם הגוף והנפש הם חלקים של אותו שלם,

איך יתכן שהגוף יהיה חולה בעוד הנפש בריאה? אם אני מבין נכון את הרפואה הסינית, כל - כל - מה שמשפיע על הגוף, משפיע גם על הנפש. לפי ההגיון הזה, אם הגוף צריך שום, כנראה שגם הנפש - ויש מצבים שהנפש זקוקה לפיזור, כמו לדוגמא אצל אנשים אובססיביים. אבל שוב - אני לא ממש מבין בצמחי-מרפא, אז מי שמבין - בבקשה לתקן!

ellush

New member
ניסיתי את השום..

ואכן זה נורא שרף לי ונאלצתי לשטוף במים. כמה פעמים ביום צריך למרוח את השופ וכמה ימים?. קומפרסים לא מונעים את התתנפחות העפעף ולמעשה אני קצת נדהמת שהרפואה לא המציאה נוסחה שתמנע את התנפחות העפעף.

קאריני21

New member
המממ...

לפי מה שהמורה שלי אמרה צריך למרוח פעמיים ביום במשך יומיים. היא אמרה שזה עובר מיד. ועוד משהו בקשר לשום ... (ללא קשר לשעורה) - ילדים קטנים שסובלים מתולעים בישבן ... לטפטף כמה טיפות שום. המורה אמרה שהיא ניסתה את זה על הבת הקטנה שלה והתולעים לא חזרו מאז. סיפורים אמיתיים!! קארין.

לטפטף טיפות שום - איפה?

באוכל? על פי-הטבעת? שמעתי על אישה שהגיעה לאשפוז כי היא שמעה שאכילת שום טרי מחסלת תולעים, אז היא צמה 24 שעות ואז אכלה 7 שיני שום, בלי שום דבר אחר. התוצאה היתה דימום במעיים. אני לא אומר ששום מסוכן כשלעצמו - אבל הייתי רוצה לשמוע הוראות יותר מפורטות לגבי השימוש בו.

קומפרסים של בבונג.../images/Emo141.gif

ניתן לקנות בבונג בתפזורת.בחנות תבלינים. 2 כפות של בבונג לשים בכלי ,לשפוך לתוכו 2 כוסות מים רותחים,ולכסות בצלחת עד שהתערובת תתקרר ,ולעשות קומפרסים.

מוטימוט

New member
צמחים סיניים

קצת באיחור. שעורה הינה התלקחות של אש הקיבה או הכבד ורוח העולים מעלה. מכאן ניתן לגזור את האסטרטגיה הטיפולית: דיקור: נק' המטהרות חום ואש, לוקאליות באיזור הפנים ודיסטליות בקצות הגפיים והרגלים. צמחים: שום לא מתאים !!! הוא חריף, מייזע וחם באופיו יש להשתמש בצמחים קרים, מתוקים ומרים על מנת לטפל במחלת חום. הצמחים לשימוש פנימי והנחה של קומפרס על העיניים.זמן ממוצע להקלה בטיפול בצמחים 1-2 ימים. בברכה מוטי

למעלה