שעון

syntax

New member
שעון

שלום לכולם, יש לי רשת מבוססת WIN2003 עם דומיין. משתמשי הרשת טוענים שעליהם לשנות מדי פעם את השעה במחשב שלהם על מנת להפעיל אפליקציות שונות בתאריכים שונים ( בדרכ תאריכים שעברו ). כאשר הם מנסים לגשת לשעון ולשנות אותו זה נותן להם הודעה שאין להם הרשאה לשנות את השעון. הסיבה לכך ברורה, הם בתוך הדומיין ועליהם להיות מסונכרנים לDC של הרשת ול AD... תקנו אותי אם אני טועה -:) בשביל לשנות להם את השעה כל פעם אני צריך להיכנס למחשב שלהם עם הסיסמה של אדמין ולשנות בעצמי כל פעם מחדש ( בערך כל יומיים.... ) וזה מטריף גם אותי וגם אותם. שאלתי היא מה ניתן לעשות ומה היא הדרך הטובה ביותר לפתור את הסוגייה הזאת. היוזרים עצמם הם בקבוצת ADMINISTRATORS ועדיין אין להם אפשרות לשנות בעצמם את השעה. ביטלתי את הלוגין סקריפט שלהם net time /set....אך זה עדיין לא עוזר בבקשה עזרה תודה מראש

antidot

New member
----->

דבר ראשון אני רוצה להבהיר ששינוי שעון בתחנות קצה בסביבת AD הוא צעד לא חכם במיוחד, במיוחד אם אתה לא מודע להשלכות. בכל מקרה, תבדוק אם לקבוצת Administrators יש user right לשנות שעון:
gpedit.msc --> Computer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> User Rights Assignment: Change the system time​

syntax

New member
תודה אני אבדוק אבל

באמת אשמח לדעת קצת על השלכות השעון בAD...מה הם ה"סיכונים" ולמה באמת כל תחנה צריכה להיות מעודכנת מול הDC עד הפרש של 5 דק? האם הסיכון הוא עידכונים ? רפליקציה??? ומה ניתן לעשות במקרה שלי אם היוזרים דורשים לשנות את השעה ו/או התאריך מדי פעם ???

למעלה