שעון

שעון

שאלה: מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמד את הילד לקרוא שעון וכיצד? היכן אוכל למצוא מקורות על תפיסת הזמן והשעה בגיל הרך?

נעה גל

New member
אין לי מושג לגבי החלק השני של השאלה

לגבי החלק הראשון - רוב הילדים שאני מכירה למדו לקרוא שעון בקלות - ברגע שהם התעניינו בזה בעצמם. הילדים שאני מכירה למדו לקרוא שעון סביב גיל 5, 5+ (המתקדמים ביותר).

ולגבי החלק השני של השאלה...

ממליצה לך בחום לשאול בפורום "גננות" הנפלא. אני נעזרת בו המון בעבודה שלי ואני בטוחה שיתנו לך הרבה טיפים ועצות!.

עדוש

New member
ממש במקרה

אתמול נכנסתי ל"סיפרי" לקנות לקטנטונת שלי (10 ח´) ספר, וראיתי שם די הרבה ספרים שמלמדים על שעון. תכנסי, אולי משהו יעניין אותך.

דסי אשר

New member
ואני שואלת- מהיכן, מאיזה מקום באה

השאלהמאיזה גיל אפשר להתחיל ללמד ילד לקרוא שעון?.... אני לא במקרה שואלת, משום שאני יודעת, על סמך הזכרון שלי(מלפני שלושים ועשרים וחמש שנים), שכאשר הם בשלים לכך, הם לאט לאט שואלים שאלות,שעוזרות לנו לענות על השאלות, ולא צריך ללמד אותם, במובן של להקדים וללמד אותם. זה בא בזמן- באופן טבעי לשני הצדדים, הילד והוריו. הספרים עליהם נכתב כאן, באים לדעתי, לשרת את אותם הורים שרוצים, כמו בתקופתי כהורה, לקנות את הספר "למד את תינוקך לקרוא".... והתינוקות למדו לקרוא- תאמינו לי... דסי

נעה גל

New member
לפני כמה חודשים נתקלתי בספר הזה

וחשבתי שהוא ממש מדהים. מדהים איך ספר שלם כתוב על החשיבות הרבה שיש ללימוד קריאה בגיל שנתיים (לכל המאוחר), אחרת "הלך" על הילדים ונגזר עליהם שלא יהיו מחונננים. אני מניחה שהספר הזה יצא בשנות ה-70 סביב הגל הענק שהיה בכל הנוגע לקידום יכולות קוגניטיביות של תינוקות.

לאה_מ

New member
הוא יצא הרבה קודם...

אמא שלי לימדה אותי לקרוא עם הספר הזה בשנת 1966...

שרהודיה

New member
מה שכן בגיל שלוש בערך אפשר ללמד

אותם את נושא מחוגי השעון בצורה פשוטה. בהופ יש דוגמה כשהמחוג הקטן על 7 והמחוג הגדול על 3 השעה שבע ורבע.. כלומר לא ללמדת אותם לקרא שעון אלא לדעת מה מסמלים המחוגים לגבי כמה זמנים (בבוקר, בערב וכד..) וגם למשל אם רוצים שהילד עכשיו תוך 5 דקות יעשה משהו מראים לו איפה המחוג נמצא ולאיזה מס´ הוא אמור להגיע תוך 5 דקות..

vered4

New member
אני חושבת שברמה מסוימת ילד

יכול להבין מה קורה אפילו בגיל שנתיים שלוש. יש משחקים שונים, כמו שעון מהחומר הזה שנרטב ומדביקים באמבטיה, או שעון צעצוע, שילד יכול לשחק עם המספרים. ואפשא להראות לו מה השעה כשהולכים לגן, והולכים לישון וכו´. מושג הזמן וכמה זה שעה, נראה לי פחות נתפס בגיל הזה.

לאה_מ

New member
נראה לי שהם לומדים לבד.

הבת שלי בכתה א´. היא אומרת "עכשיו שבע ושתיים" (המחוג הקטן על שבע, הגדול על שתיים). אני אומרת לה "שבע ועשרה". תוך כמה זמן יפול לה האסימון גם בעניין הדקות. לא לימדתי אותה לקרוא שעון. פשוט כשהיה חשוב לה לדעת מה השעה, כדי לראות, למשל, כמה זמן עוד נשאר עד שהיא צריכה לצאת לבית הספר, או מתי תגיע החברה שהיא הזמינה, היא פשוט למדה לבד. גם את הבן שלי לא לימדתי אף פעם, ולמיטב זכרוני מתישהו בין גיל 6 ל-7 גיליתי שהוא יודע.

למעלה