שעון יד

פלגיה

New member
שעון יד

באיזה גיל הופך שעון יד מ"צעצוע כמו של גדולים" למכשיר שבאמת נעזרים בו לעמידה על זמנים? זה הגיוני לדרוש את זה בגיל 8? בגיל 9?

Kalla

New member
כן.

בכלל, לדעתי מאז שהילד קורא שעון והולך לבית ספר וצריך לבדוק מתי נגמרת לו ההפסקה ו/או מגיעה ההסעה וכו' - זה כבר בהחלט לא צעצוע.

דנה5555

New member
בביה"ס היסודי של ילדיי אין צלצולים...

ולכן עם הכנסם לביה"ס, מחוייב המציאות היה שעון יד... גם אם לא ידעו בדיוק את השעה, ידעו מתי מתחיל ומסתיים שיעור/הפסקה וכו'...תוך חודש חודשיים כמעט כולם ידעו "לקרא" שעון... מדובר בגיל 6..

פלגיה

New member
ולא עדיף כבר שיהיה צלצול?

אני חושבת שציפייה כזאת גורמת לאחד משנים: או לחץ עצבני ומבט על השעון כל הזמן כדי חלילה לא לאחר, או איחורים כי "לא שמתי לב".

דנה5555

New member
לא. ממש לא...

התלמידים מתרגלים לעמוד בזמנים, בלי לחץ בכלל... תחושת הזמן מתחדדת במהלך השנים מצאתי יתרונות רבים ב-אין צלצולים... בשבוע הראשון המורים מתגמשים עם המאחרים (אפרופו גמישות...)...ולאט לאט מסתגלים לזה...שהרי אלה שמגיעים מהגן לא מכירים אופציה אחרת... מוצלח מאוד בעיניי...יחד עם עוד המון דברים מוצלחים באותו ביה"ס...שלצערי אנחנו כבר לא נמנים עימו..כי עלינו לחטיבת ביניים...

iris mom of two

New member
תלוי בילד

שלי שניהם עונדי שעון מכיתה ג'. הם יודעים לקרוא שעון, ומהגדולה אני מצפה עמידה בזמנים. מהקטן, הוא מעופף. זו דרישה שאני לא בטוחה שיעמוד בה עוד מספר שנים והוא היום בן 9.

שלי החלה לענוד בכיתה א'

ממש לפני גיל 6 שעון יד אחרי שכבר ידעה לקרוא שעון מחוגים עם ספרות.

היא עומדת בזמנים.

היא מודעת לזמן יותר ממני . היא מחשבת זמנים קדימה ואחורה. למה כוונתך ציפיתי שתעמוד בלוח זמנים כי יש לה שעון? שלא היזכרתי לה יותר מפעם אחת שבשעה 07:40 יוצאים מהבית? פשוט חילקנו את המשימות לזמנים - נגיד קמים ב0700, עד 0715 מתלבשים ומצחצחים שיניים, עד 07:30 אוכלים וכדומה. הייתי אומרת לה - תעירי אותי ב16:00 והיא היתה עושה את זה. לא ציפיתי ממנה - פשוט ראיתי שהיא יודעת אז קנינו כבר שעון יד.

פלגיה

New member
ענית על השאלה

את קודם ראית את המודעות לזמנים, ואז קנית שעון. אני שאלתי על ילד שיש לו שעון ואין לו עדין מודעות לזמנים, ממתי לצפות שהוא באמת ישתמש בשעון (למשל כשצריך לקום בבוקר)

ליאת +

New member
כשתהיה לו מודעות לזמנים...

נראה לי שקניית השעון לא יכולה לזרז את המודעות ממש כשם שקניית נעלים לילד בן שנה שאינו הולך עדיין לא תגרום לו להתחיל ללכת... אפשר אולי להתחיל לדבר על הערכת זמנים. למשל- כמה זמן הוא חושב שצריך בשביל פעולה מסוימת (מקלחת , התארגנות מסויימת) ולבדוק כמה זמן בפועל זה לוקח. להעיר בבוקר- זו אחריות, שכל עוד ההורה לוקח אותה על עצמו (מה שבפועל קורה במרבית המקרים כל עוד הילד גר בבית) הילד לא יקח אותה על עצמו (גם אם הילד גבר בן 22).

אגוזים1

New member
גם לדעתי

קודם צריך שתהיה מודעות לזמנים ורק אז ניתן להעזר בשעון. אצלנו השעון הגיע בעקבות השאלה הנצחית "מתי נגיע?" או אחותה "מה השעה?" או בת הדודה "כמה זמן נשאר?" (לרוב נשאל בנסיעות ארוכות ברוטציה כל חמש דקות) בקיצור, קנינו לה שעון ובא לציון גואל. כיום אגב (תשע וחצי) יש לה בנוסף לשעון היד, גם שעון מעורר והיא קמה בעזרתו לבד בבוקר.

למעלה