סדרות מקור בהוט
אני מנויה של HOT ששוקלת מזה זמן לעבור ל YES בעיקר בגלל
השירות הגרוע שלהם ונראה לי קצת מוגזם הפוסט הזה.
לא זכור לי שמישהו יצא נגד סדרות חו"ליות בעלות אותו אופי וטען נגד מאן דהו כי הוא מנסה לקבע תדמית כזו או אחרת על 'עדה' זו או אחרת. [שובר שורות, שמש שקרנית, ןהמוכרת מכולן - הסופראנוס]
אגב, "הבורר" היא סדרה בדיונית, אך עלילתה הבדיונית נסמכת על אירועים מעולם הפשע הישראלי:
? ליוצר הסדרה והוגה הרעיון שלה רשף לוי יש דוד, אורי לוי, שהוא בורר בעולם התחתון. בראיון איתו סיפר רשף שהרעיון לכתוב ספר על הנושא עלה במוחו כבר כשהיה בן שתים-עשרה ונודע לו על קיומו של הדוד. לאחר שנים, כשהפך לתסריטאי ובמאי, הפך את רעיון הספר לסדרת טלוויזיה.
? ברוך אסולין, הבורר, מתגורר בגבעת שמואל. בחירה זו של יוצרי הסדרה אינה מקרית, משום שגבעת שמואל נודעה כמבצרה של משפחת אלפרון, הנחשבת לאחת ממשפחות הפשע המרכזיות בישראל. גם במשפחת אלפרון ישנה אחות שחזרה בתשובה.
? מאבקי שליטה בין קבוצות של עבריינים מתרחשים בעולם התחתון הישראלי, וכוללים גם פעולות חיסול וניסיונות חיסול. באחת מפעולות אלה, למשל, נרצח יעקב אלפרון, באמצעות פיצוץ מטען חבלה שהוצמד למכוניתו. לעתים נרצחים בפעולות כאלה חפים מפשע.
? הפגישה בלובי של מלון "דן אכדיה" בהרצליה, המוצגת בסדרה, בין הבורר וחבורתו לבין יגאל הנאצי וחבורתו, שבמהלכה דקר נדב את יגאל הנאצי, היא הד לפגישה שנערכה בלובי של מלון "דניאל" (הסמוך ל"דן אכדיה"), בין יעקב אלפרון לעמיר מולנר, במהלכה, על פי החשד, דקר דרור אלפרון, בנו של יעקב, את עמיר מולנר בצווארו.
? ענבל, אשתו של אבי, הכירה אותו בעת שכעורכת דין ייצגה אותו בעת שהיה נתון במעצר. קשר רומנטי מסוג זה הוא סיפורם האישי של עו"ד נורית בוכניק שהתאהבה בעבריין איציק חדיף שאותו ייצגה, ונישאה לו.
בדומה לעו"ד בוכניק, גם ענבל סובלת ממחלה קשה.
? ענבל ואבי נזכרים בהנאה בביקורם בקזינו בפראג, שבסופו התברר לענבל שהקזינו שייך למשפחת אסולין. "קזינו רויאל" בפראג התפרסם כשייך למשפחת אבוטבול, אף היא אחת ממשפחות הפשע המרכזיות בישראל, כאשר בשנת 2002 נרצח בפתחו ראש המשפחה, פליקס אבוטבול, וכעבור שנתיים נעשה שם ניסיון לרצח בנו, אסי אבוטבול.
? פארוקי הקטן הוא כדורגלן עבר הרוקם עסקה להברחת סמים באמצעות בלדר. בכך הוא מזכיר את כדורגלן העבר פליקס חלפון, שנדון בשנת 2003 לארבע וחצי שנות מאסר, באשמה של הברחת סמים באמצעות בלדר.
בעונה הרביעית מדבר הבורר על הורים שמטביעים את ילדיהם באמבטיה, ובכך רומז למקרים אחדים כאלה שהתרחשו בישראל
[המידע כולו באדיבות ויקיפדיה]
לא מרנין, אבל, אמת וחלק מהמציאות שלנו
ואם מדברים על HOT ועל פרוייקט קידום סדרות מקור, ראוי לציין גם את הסדרות ה'אחרות' שעלו לאחרונה על מסכינו
מתים לרגע - שאני באופן אישי מאד מאד אהבתי ומחכה בקוצר רוח לעונה השניה
איש חשוב מאד
אמא ואבאז
היחידה - סידרת ריאליטי מדהימה שפשוט מרתקת אותי למסך ל 40 דקות של חיוך מרוח על הפרצוף בכל פעם
סדרות נהדרות [בעיני, כמובן] ויש עוד, כמובן, וכל ה'קוממפלקס' הזה הוא הוא ההויה הישראלית.
כך שלטעמי, לא נכון לטעון נגד HOT שהיא מנסה להשריש סטיגמה מסוימת.
לגבי הפרסומות של הוט - הם משתמשים בדמויות שהכי 'עושות את זה' לציבור.
מסתבר שאבי הטחול ומשפחת זגורי נכנסו לנו עמוק ללב,
כנראה שה'ערסיות' הזו מדברת אל רוב הציבור יותר מכל דמות מלוקקת ואינטיליגנטית.
אז התלונות לא ל HOT אלא למי שמצביע בשלט