שעון חורף

שוש אור

New member
שעון חורף

הלילה, בין מוצאי שבת, א' חשוון תשע"ה, 25.10, לבין יום ראשון, 26.10, בשעה 02:00 לפנות בוקר, יש להזיז את השעון שעה אחת אחורה.

בעלי טלפונים סלולריים עם מערכת הפעלה מיושנת עלולים למצוא את עצמם מתעוררים ביום ראשון בבוקר בשעה לא נכונה. זאת מכיוון שמערכות ההפעלה הישנות לא עודכנו על המועד החדש של חזרת שעון החורף.

כדי להימנע מבלבול גם הפעם, לאחר המעבר לשעון חורף, יכולים כולם לחזור למצב של עדכון אוטומטי - עד לפעם הבאה. מצב דומה יש גם במערכות הפעלה מיושנות למחשבים, המבצעות עדכון אוטומטי.
לבעלי מערכות הפעלה חדשות אין סיבה לדאגה, שכן הן מעודכנות למועד החלפת השעון.

תודה שוש

לגבי הסלולארי שלי, אני אצטרך לתת לבן שלי שיעדכן. אין לי מושג אפילו על מה את מדברת

אני מאותגרת מכשירים סלולארים...

והנה משהו שאני חושבת ששווה דיון

השבוע נתקלתי בסטטוס מעניין של בחור בשם אייל גל (חבר שלי וקרוב משפחה) ובו הוא עוסק בחברת "הוט" וככה הוא כותב:

"הפוסט הבא, אין בכוונתו לפגוע באוהבי הסדרות או הז'אנר המוצגים מטה, אין בכוונתו לפגוע באף ערס או ההתאמה הנקבית של הערס, אך אם בכל זאת מישהו נפגע, אפשר מבחינתי לקרוא לאבי הטחול..., אני אקרא לבני משפחת לניסטר.
לפני יומיים שמעתי מאחד מהצוות שעובד איתי, "זגורי אימפריה היא סדרה לערסים", צחקקתי ואמרתי וואלה..., הרי לא שרדתי 2 פרקים ברצף מרוב שאני לא מרגיש הזדהות עם הדמויות או התוכן, אבל אז התחיל לחלחל לי שלא זגורי היא תוכנית ערסית, אלא הענקית שמייצרת את התוכן היא ערסית: הוט.
הבורר, עספור, זגורי אימפריה... האם אתם מזהים את המכנה המשותף לכולן? המכנה המשותף הוא הדגל שחברת הוט מנופפת בגאווה: "טלוויזיה ישראלית מקורית" (שהיא פשיעה? תרבות רחוב? עבריינות? ואיזה קטע שהכל מחליק לנו בגרון כי זה פשוט קורע מצחוק אה?)
אז אם הוט היא ייצרנית סדרות הפשע, אבי הטחול מאיים עלינו שאנחנו חייבים לעשות את הטריפל ולא יקרה לנו משהו נוראי, הגיוני שגם תגנוב אותנו בסוף החודש, וזה יהיה נורמאלי, הרי זה לא גניבה, זה פרוטקשן, אתם בטח מבינים..."

ואני בתגובה:
"מזמן לא הזדהיתי עם סטטוס שממש הפיל אצלי את האסימון...
עכשיו כשאני חושבת על זה, אני מבינה את פשר הפרסומות של הוט המלאות בסטיגמות
על ערסים ועל פריחות ואיך המציאו לנו מחדש את המושג "עממיות" עם הטריפל אמו שלהם... רק בגלל זה אני לעולם לא אתחבר להוט גם אם הם ישלמו לי כל חודש עבור הצפייה בסדרות שלהם...
דרך אגב, התשדירים הגאוניים של "יס" מהווים פשוט בית ספר לפרסומות. התשדיר האחרון בפראפרזה על הסרט של טום הנקס "להתחיל מחדש" פשוט מדהים!"

פשוט עכשיו נזכרתי שהיה פעם דיון על זגורי אימפריה ואני באמת ניסיתי לצפות בזה,
ראיתי פרק אחד ואולי אולי גם את השני, ומהר מאוד פרשתי. אולי זאת הסיבה שאני לא יכולה לסבול את הפרסומות של הוט.

ותבין משהו

פעם אחת יצאתי נגד הפרסומות של הוט, באחד הפורומים השונים, וטענתי שהן מתחת לכל ביקורת לטעמי
וכי הן מנציחות סטיגמות על עדות כמו מרוקאים וגרוזינים וכולי, והיית צריך לראות איזה קיטונות של גידופים קיבלתי
על כי אני גזענית וזה ככה ההווי הישראלי וכולי וכולי.
ואני שואלת, האם זאת העממיות של הוט? פרוטקשיין, איומים, בוררות, בחורות שהעיסוק שלהן הוא חפיפת ראשים?
כאילו מה? אלה הדוגמאות הכי עממיות שהוט מצאה? או שהיא ממציאה לנו את העממיות מחדש?

טוב, הטרמפ שלי מאחר טיפה

אז אני יכולה להגיב למה שאתה אומר קצת יותר באריכות.

תראה,
זה כמו לשאול מה קדם למה, הביצה או התרנגולת?

כמובן שהעוסקים במלאכה שם בממלכת הוט, מושפעים מהציבור, אבל הם כבר לוקחים את זה לכיוון של ההקצנה.
הם מציגים את הציבור כמו כולם היו בעצם חלק מעספור או הבורר וזה בפירוש לא נכון. זאת לא העממיות שאני מכירה.
הם הולכים על הקיצון. הם מציגים משפחות כאילו והם עוד רגע בזינזנה. הסיטואציות שלהם בפרסומות המנסות לשכנע אותנו לרכוש את הטריפל שלהם
ממש לקוחות מתוך הסדרות שהם עצמם מפיקים. בעצם הם הקובעים מה היא תרבות מקורית והם אלה שקובעים את דפוסי ההתנהגות המקובלים על העם.
הם לא שאבו השראה מסתם שכונה כמו השכונה שלי או השכונה של החברים שלי או סתם ישוב במרכז הארץ או עיר בינונית במישור החוף... הם אשכרה הולכים
על הקיצונים שבשוליים של החברה הישראלית. האם זהו פרצופה האמיתי של המדינה? לא ממש.

מיקאלה1

New member
כאחת שצופה בהוט אני כנראה ערסית גאה

דעתי בנושא שהובא היא שלמה צריך להשוות כל הזמן בין ערסים לאליטות, בין הוט ליס, בין מזרחים לאשכנזים, בין צפוניים לדרומיים, בין שמאל לימין וכו' וכו'. לכל אחד יש את הדברים שמייצגים אותו, מי שצופה בהוט למשל יכול לבחור מה הוא רוצה לצפות ומה לא. אני למשל אוהבת לצפות בסידרה היחידה היא משעשעת וקלילה. גם זגורי אימפריה צפיתי בזה, כל סרט כל סידרה היא הקצנה של מצבים. הסידרה מדברת על משפחה על אבי המשפחה וילדיו המתבגרים היחסים ביניהם, היחסים שלו עם אשתו, כל ילד הולך לדרך שלו, אחד הבנים קצין בצבא שיש לו דילמה מסירות למשפחה שזקוקה לו או המשך קריירה בצבא. קבלת כלה שונה למשפחה כל מיני סוגיות שבכל משפחה אפשר להתקל בהן.
לא רואה בזה סידרה ירודה. ומי שלא מתחבר שלא יצפה או שיתחבר ליס. למה צריך להפוך את כל הערוץ למותג כזה או אחר.
יש בהוט גם ערוצי היסטוריה וערוצי ביוגרפיה ונשיונאל גאוגרפיק כל אחד מתחבר למה שהוא אוהב ומה שמעניין אותו. גם ביס אפשר לצפות בקומדיות או סדרות קלילות וגם בסדרות יותר רציניות איש איש על פי טעמו האישי.

צהריים טובים מיקאלה

כפי שכבר הבנת בטח מדבריי כאן,
באמת שאין לי שום טענות לתכנים שהוט משדרת מלבד העובדה ששנאתי אותם בזמנו ואיך הם עשו לנו את המוות כשהתנתקנו מהם
עד שנשבענו שאנחנו לא חוזרים אליהם גם אם הם ישלמו לנו כל חודש עבור התענוג.
הטענות שלי הן בעיקר נגד הפרסומות ובטח לא נגד האנשים שאוהבים את התכנים שלהם וה-VOD אשר היה בהתחלה הסיבה היחידה שהחזיקה אותי אצלם.

מיקאלה1

New member
יחפה זה בסדר הפרסומות מפריעות לך

מבינה למה. בטוחה שאין לך טענות לאלה שצופים בתוכניות.

שוש אור

New member
סדרות מקור בהוט

אני מנויה של HOT ששוקלת מזה זמן לעבור ל YES בעיקר בגלל השירות הגרוע שלהם ונראה לי קצת מוגזם הפוסט הזה.
לא זכור לי שמישהו יצא נגד סדרות חו"ליות בעלות אותו אופי וטען נגד מאן דהו כי הוא מנסה לקבע תדמית כזו או אחרת על 'עדה' זו או אחרת. [שובר שורות, שמש שקרנית, ןהמוכרת מכולן - הסופראנוס]

אגב, "הבורר" היא סדרה בדיונית, אך עלילתה הבדיונית נסמכת על אירועים מעולם הפשע הישראלי:

? ליוצר הסדרה והוגה הרעיון שלה רשף לוי יש דוד, אורי לוי, שהוא בורר בעולם התחתון‏. בראיון איתו סיפר רשף שהרעיון לכתוב ספר על הנושא עלה במוחו כבר כשהיה בן שתים-עשרה ונודע לו על קיומו של הדוד. לאחר שנים, כשהפך לתסריטאי ובמאי, הפך את רעיון הספר לסדרת טלוויזיה.

? ברוך אסולין, הבורר, מתגורר בגבעת שמואל. בחירה זו של יוצרי הסדרה אינה מקרית, משום שגבעת שמואל נודעה כמבצרה של משפחת אלפרון, הנחשבת לאחת ממשפחות הפשע המרכזיות בישראל. גם במשפחת אלפרון ישנה אחות שחזרה בתשובה‏.

? מאבקי שליטה בין קבוצות של עבריינים מתרחשים בעולם התחתון הישראלי, וכוללים גם פעולות חיסול וניסיונות חיסול. באחת מפעולות אלה, למשל, נרצח יעקב אלפרון, באמצעות פיצוץ מטען חבלה שהוצמד למכוניתו. לעתים נרצחים בפעולות כאלה חפים מפשע‏.

? הפגישה בלובי של מלון "דן אכדיה" בהרצליה, המוצגת בסדרה, בין הבורר וחבורתו לבין יגאל הנאצי וחבורתו, שבמהלכה דקר נדב את יגאל הנאצי, היא הד לפגישה שנערכה בלובי של מלון "דניאל" (הסמוך ל"דן אכדיה"), בין יעקב אלפרון לעמיר מולנר, במהלכה, על פי החשד, דקר דרור אלפרון, בנו של יעקב, את עמיר מולנר בצווארו‏.

? ענבל, אשתו של אבי, הכירה אותו בעת שכעורכת דין ייצגה אותו בעת שהיה נתון במעצר. קשר רומנטי מסוג זה הוא סיפורם האישי של עו"ד נורית בוכניק שהתאהבה בעבריין איציק חדיף שאותו ייצגה, ונישאה לו‏.
בדומה לעו"ד בוכניק, גם ענבל סובלת ממחלה קשה.

? ענבל ואבי נזכרים בהנאה בביקורם בקזינו בפראג, שבסופו התברר לענבל שהקזינו שייך למשפחת אסולין. "קזינו רויאל" בפראג התפרסם כשייך למשפחת אבוטבול, אף היא אחת ממשפחות הפשע המרכזיות בישראל, כאשר בשנת 2002 נרצח בפתחו ראש המשפחה, פליקס אבוטבול, וכעבור שנתיים נעשה שם ניסיון לרצח בנו, אסי אבוטבול‏.

? פארוקי הקטן הוא כדורגלן עבר הרוקם עסקה להברחת סמים באמצעות בלדר. בכך הוא מזכיר את כדורגלן העבר פליקס חלפון, שנדון בשנת 2003 לארבע וחצי שנות מאסר, באשמה של הברחת סמים באמצעות בלדר.
בעונה הרביעית מדבר הבורר על הורים שמטביעים את ילדיהם באמבטיה, ובכך רומז למקרים אחדים כאלה שהתרחשו בישראל‏
[המידע כולו באדיבות ויקיפדיה]
לא מרנין, אבל, אמת וחלק מהמציאות שלנו

ואם מדברים על HOT ועל פרוייקט קידום סדרות מקור, ראוי לציין גם את הסדרות ה'אחרות' שעלו לאחרונה על מסכינו
מתים לרגע - שאני באופן אישי מאד מאד אהבתי ומחכה בקוצר רוח לעונה השניה
איש חשוב מאד
אמא ואבאז
היחידה - סידרת ריאליטי מדהימה שפשוט מרתקת אותי למסך ל 40 דקות של חיוך מרוח על הפרצוף בכל פעם

סדרות נהדרות [בעיני, כמובן] ויש עוד, כמובן, וכל ה'קוממפלקס' הזה הוא הוא ההויה הישראלית.
כך שלטעמי, לא נכון לטעון נגד HOT שהיא מנסה להשריש סטיגמה מסוימת.

לגבי הפרסומות של הוט - הם משתמשים בדמויות שהכי 'עושות את זה' לציבור.
מסתבר שאבי הטחול ומשפחת זגורי נכנסו לנו עמוק ללב,
כנראה שה'ערסיות' הזו מדברת אל רוב הציבור יותר מכל דמות מלוקקת ואינטיליגנטית.
אז התלונות לא ל HOT אלא למי שמצביע בשלט

Ronit FL

New member
מעניין מאוד.

כמובן ששמעתי על המקרים האלו, אבל לא שייכתי את הסיפורים המקבילים ל׳הבורר׳.
מאוד אהבתי את הבורר, עם זגורי היתה לי קצת בעיה. יש בה משהו נורא צורם למרות האותנטיות שלה.
לא יודעת מה עדיף, אותנטיות או סטריליות (למרות העולם המאוד אכזרי ואלים) כמו ב׳הבורר׳.
&nbsp
מה שכן מפריע לי הוא האדרת הערסיות. ראיתי קדימון על איזו סדרה (דוקו?) על ערסים ופריחות שטענו שהם האליטה החדשה..
ואני אומרת, הצחקתני! קודם כל תלמדו לדבר עברית נכונה ותפטרו מהעילגות ואז, אולי, נתחיל לדבר...

מוקהה22

New member
שבוע טוב
שוש יש לי הוט ומסכימה איתך על הכל
בנוסף

יש גם את ה V O D
שיש שם יםםםםם של סדרות גם מחו"ל
וגם סרטים
וההיצע הוא ממש אינסופי,
ולמרות שהשרות שלהם גרוע,
אני לא רואה את עצמי עוזבת אותם,

בקיצור, שכל אחד יעביר את זמנו, היכן שמעניין לו,
ובכל זאת צריך המוןןןןןןןןןןן זמן פנוי כדי להנות משלל התוכניות, בערוצים השונים, גם המשותפים לכל החברות

וכל זה מבלי להביא בחשבון, את הזמן שאנו מבלים כאן

ש,,במקרה אצלי זה הולך ביחד

מיקאלה1

New member
שוש השקעת בפירוט את הבורר לא ראיתי

הסידרה עם יהודה לוי אני צופה בה ואוהבת.
מתים לרגע לא ראיתי - בן של חברה שלי משחק בה.
היחידה מאוד נחמד.

purehoney

New member
מאז שראיתי קטע מסוים מהבורר אני הפסקתי לצפות בתכנים כאלה של

הוט כי זה עושה לי רע והמראות האלה שגם אם זה מבוים ומשחק לא יוצאים מהראש...אבל להוציא את לדוגמה את 2 העונות של גולסטאר שמשעשע ולא מזיק...כל שאר הדברים של הערוץ הספציפי הזה לא בשבילי בכלל

בוקר אור ושבוע טוב שוש וכולם כאן

אין לי בעיה עם הסדרות של הוט. הבן שלי אוהב אותן נורא בדיוק כמו מרבית הצופים הישראלים.
לא צפיתי בסדרות הללו גם כשהייתי מחוברת להוט. אני פשוט לא מתחברת לנושאי עלילה שכאלה. זה לא מעניין אותי.
בכלל, בכל הקשור לסדרות אני מאוד קשה לפיתוי וזה כולל את כל הסדרות האמריקאיות מלבד "משחקי הכס" שאני מסרבת בכל תוקף להתמכר אליהן.
ככה שהבעיה שלי היא לא הסדרות עצמן ובטח לא עם הצופים שרואים אותן ונהנים מהן מאוד.
יש לי בעיה עם הפרסומות של הוט. לא נעים לי לראות את אבי הטחול מאיים על השכן שלו. לא נעים לי לראות פרסומות שדוחות אותי בגסות הרוח שלהן.
לא נעים לי לראות פרסומות המציגות כביכול את הישראליות העממית כאילו ולהיות עממי זה אומר להיות חלק מעולם הפשע. לא מקובל עליי.
הסדרות עצמן הן משובחות, יצירות מקור, אפשר לאהוב אותן או לא לאהוב אותן. הן בכלל לא הנושא. הנושא הוא חברת הוט שמתנהלת בפרסומות שלה בצורה הכי בוטה וערסית שיש.

Aronsona

New member
שלום שוש.

באשר להוט ויס, גם אני מנוי הוט ונאנק תחת השירות שלהם לפעמים אבל שומע טענות דומות ממנויי יס כך שאין כאן הבדל גדול בעיני.
&nbsp
דרך אגב מה עם הכלבלב החדש שלקחת?

אנחנו דווקא מרוצים מאוד מיס, מהכל |טפו חמסה|

בלי קשר לשירות הלקוחות שעל זה תמיד יהיה מי שיתלונן בכל חברה שתהיה...

אני פשוט חושבת שיש להם סדרות וסרטים הרבה יותר טובים.

גם אנחנו הרבה יותר מרוצים מ"יס" ובעיקר בגלל המחיר

ברגע שהתחברנו ל-יס קיבלנו גם שירות מעולה, גם את היס מקס הממיר המקליט וגם בחשבונות החודשיים ראינו חסכון בשקלים במשהו כמו קרוב ל-80 ש"ח לחודש.
ואני גם מרוצה יותר מהסדרות של יס ומהסרטים.

למעלה