שעה בשבוע עוזרת?

כינוישם

New member
שעה בשבוע עוזרת?

עד כמה טיפול/יעוץ/אימון של שעה בשבוע באמת יכול לעזור?
אני שואל בתור אחד שניסה ומנסה וההרגשה היא שזה לא מספיק, שעה עוברת מהר מאוד וחצי שעה לאחר מכן כבר עולים לי מיליון דברים חדשים ושאלות חדשות ואני צריך לחכות שבוע כדי להעלות אותן במפגש ואז שוב שעה עוברת מהר וחוזר חלילה, בתחילת הדרך יש הרבה יותר מדי דברים להתעסק איתם בשביל שעה בשבוע. 2-3 מפגשים בשבוע, מתחיל להיות עסק יותר מדי יקר. עד היום לא יצא לי לשמוע על מישהו/י שהולכים ליעוץ/אימון/טיפול מעבר לפעם בשבוע ובסוף פגישה, תמיד מדברים על "מתי נפגשים בשבוע הבא".

אני לא מחפש פיתרון מהיר אבל כשיש בעיה כלשהי בחיים או תקיעות מסויימת, לפחות בהתחלה, אתה צריך פוש הרבה יותר גדול וחזק מאשר בהמשך, אני יכול להבין שכאשר הדברים נרגעים אז פעם בשבוע-שבועיים יכול להחשב לתחזוקה ואז התדירות הזו יכולה לעזור אבל מה אפשר לעשות בתחילת הדרך שרוצים לצאת ממצב שבו נמצאים?

תודה

nlobak

New member
תדירות פגישות

היי כינוישם,
יש מספר סיבות חשובות למפגש פעם בשבוע:
א. לא לפתח תלות במטפל
ב. זמן לעשיית ש.ב
ג. זמן להתקדמות אישית במהלך השבוע

אני לא יודעת לאיזה סוג של טיפול הלכת, אבל חלק מאימון פרואקטיבי הוא נתינת משימות למתאמן לאחר כל מפגש, עליהם הוא עובד במהלך השבוע, ומגיע עם תוצאות למפגש הבא.

אם בכל זאת אתה מרגיש צורך (לפחות בהתחלה) לתדירות מפגשים גבוהה יותר - אתה בהחלט יכול להעלות את הנושא בפני המאמן,
אני אישית בעד תפירת האימון כך שיתאים למתאמן שמולי, ואני בטוחה שיש עוד מאמנים כמוני.

שעה

בחלק גדול מהאימונים זה לא מסתיים בשעה יותר קרוב לשעה וחצי
יש קשר במהלך השבוע במייל
והכי חושב תרשום כל מה שעולה לך צמצם ותחשוב מה הכי חשוב לך לעבוד עליו באימון
סבלות היא מילת המפתח

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כן

לרוב האנשים זה מינון מתאים, גם בהתחלה.
נשמע שאתה מגיע מאוד עמוס אל פגישת האימון. האם אתה בטוח שהדבר הנכון עבורך הוא אימון ולא טיפול? בטיפול יותר מקובל להפגש פעמיים בשבוע אם יש צורך, ויש אפילו טיפולים - אנליזה שבה נפגשים כל יום.
באימון צריך את הזמן בין הפגישות - לתת לדברים לשקוע, לתרגל דברים שעלו באימון. יותר פגישות יהיה רמז אולי שלא קורה מחוץ לחדר האימון מספיק, שכל ההתרחשות היא בחדר האימון. זה רומז שבעבודה הזו יש מצב למרכיב טיפולי גדול.
כל מאמן והכללים שלו, אצלי, כאשר יש צורך אפשר לעדכן אותי במייל או בטלפון בהתקדמות גם באמצע השבוע, ויש אנשים שזקוקים לזה בתקופה מסויימת. זה עוזר לעיתים להשאר על המסלול בתקופה מאתגרת.

AlexCoaching

New member
אני תמיד אומר

שהמפגש עצמו הוא הכנה ל"משחק האמיתי" שמתרחש בין המפגשים.
אז כן עושים עבודה במפגש. אבל אתה אכן צודק הרבה מהעבודה אמורה להיעשות בין המפגשים.
אחרת יכול לקרות מצב שאין מספיק מומנטום שנבנה.
יש אנשים שבהחלט צריכים תקשורת יותר צמודה עם המאמן.
כל מאמן והדרך שלו לשמור על קשר בין המפגשים.
יש מאמנים ששומרים על קשר דרך, מייל, טלפון וכד.
האם שיתפת את המאמן בדברים שעולים בין המפגשים ?

דיוידל

New member
התאמה אישית

שלום לך,
יש הבדל אם אתה נמצא בתחילתו או באמצע של תהליך. לפעמים הצרכים משתנים לכן חשוב לנהל דיאלוג מול המאמן/מטפל. מעבר לבדיקת התאמת המפגשים ייתכן ויעלו נושאים נוספים כגון תחושה שזה בא לידי ביטוי גם בתחומים נוספים בחיים.
אתה בתהליך של גילוי וצמיחה. בהצלחה!
דיויד

בחירה

החיים מזמנים לנו בכל רגע נתון בחירות אנחנו לא יכולים להיות בו זמנית בשתי מקומות ועל כן לא נכון לנו בו זמנית לעסוק במספר קונפליקטים
ועל כן כל שבוע זה נכון לעבוד על מה שהכי חשוב מבחינתך ולהתמקד בו אלימינציה מה גם שבאימון נפתרת דילמה אחת זה משליך על שאר התחומים בחיים גם לומדים את הדרך
דוגמא מחיי האישים :חשוב לי שהבן המתבגר שלי ידבר בצורה יפה (הוא אימפולסיבי בדיבור)ולי מאוד מפריע שהוא זורק מילים לא יפות
עכשיו בחינות בגרות היה חושב להושיב אותו ללמוד אימפולסיבי ההנאה הרגעית חשובה מהמטרה לטווח רחוק .אז היו גם מלא התנגדויות ...וגם מילים לא יפות אבל המטרה העליונה היא שישב וילמד עכשיו .אז מבחינתי לא היתה תגובה למלל שלו
זה לא אומר שבעתיד זה יעבור בשתיקה אבל עכשיו מטרת הלימודים קודמת לחינוך (רק לחודש וחצי)כל השנה יש חינוך
אצלי זה כבר אוטומטית אבל צריך לחשוב מה הכי חשוב ואז זה מכניס גם אותך לסדר מסוים
אבל אולי זה כמו שענבל צינה אתה זקוק לשיחות לפרוק ולפרוק כמה שיותר ורק לאחר מכן יגיע המקום של העבודה
בהצלחה

מילכה8

New member
שעה זה לא מספיק

שלום
העניין של כמה זמו נעשית פגישת אימון אינו הנושא אלא התוכן אם המאמן הינו מאמן מקצועי בשעה הזאת הוא יתן את הדרוש בפגישה וכחלק מהתליך המלא . בפגישה בדרך כלל מבהירים דברים מעלים דברים וכדומה העבודה של המתאמן האמיתית הינה בין הפגישות.
לגבי השאלות שעולות זה דבר מבורך זה אומר שחושבים על הדברים מתכווננים למטרה עצה שלי לקחת מחברת ולרשום תובנות במהלך פגישת האמון יתכן ובין לבין כבר יהיה אפשר עצמאית לענות על חלקן וכמובן בתוך הפגישה להעלות את השאלות אם יש צורך.
לסיכום אני מבינה את המצוקה והרצון לצאת ממנה אך באמת יש להבין שצריך לעשות דברים בצורה מובנת והדרגתית בצורה אחרת זה לא ישיג את המטרות האמיתיות ..
בהצלחה
מיכל קאופמן
מאמנת אישית לחיים (f)

תודה על השאלה האמיצה

שלום לך

זו שאלה ששאלתי את עצמי פעמים רבות. תחילת דרכי כמאמנת היתה בקורסים גדולים של מספר ימים. שאלתי את עצמי איך יתכן שפגישה של פעם בשבוע עובדת?

במציאות גיליתי שעבור אנשים רבים זה עובד מצוין. השיחה המשמעותית יוצרת, צעד אחר צעד, שינוי חשיבתי, שמתבטא בשינוי בתחושות ובמעשים, שמביא כמובן לשינוי נוסף בתחושות. מתקדמים יופי משבוע לשבוע.

לאנשים מסוימים ובמקרים ובנושאים מסוימים - זה לגמרי לא מספיק.

יש כמה פתרונות שאני מיישמת עם מתאמנים כאשר זה נדרש:
קשר במייל יש מתאמנים שכותבים לי מייל (לפעמים ארוך) מדי יום, או לפעמים בתקופה סוערת, אפילו מספר פעמים ביום. אני כמובן לא יכולה לענות כל פעם תשובה ארוכה, אלא קצרה, אבל הכתיבה עצמה והידיעה שאני קוראת - עוזרות ומחזקות.
העלאת תדירות בד"כ אין צורך בזה לאורך זמן. אבל אם בשבוע, שבועיים או שלושה מסוימים עדיף שנדבר פעמיים ולא פעם אחת - עושים את זה. לא זול, נכון, אבל כאשר מדובר בהצלת נישואין, קבלה לעבודה, מניעת פיטורים, ירידה במשקל (כאשר זה כבר בריאותי ולא רק עניין של העדפה אסתטית) או אפילו סיום של דוקטורט או קבלת העלאה בשכר - זה משתלם מאוד. החלופות האחרות יקרות הרבה, הרבה יותר מאשר אפילו עוד כמה אלפי ש"ח שיושקעו. בתנאי, כמובן, שמה שאנחנו עושים עוזר.
תרגול עמיתים בגישות התפתחות אישית שונות יש טכניקות שאותן אפשר לתרגל גם ללא מאמן - עם עמיתים לתרגול. אישית, צורת עבודה כזו חביבה עלי מאוד, ואני משתמשת בה אישית כבר שנים, ומלמדת מתאמנים (בקורסים) לעבוד כך. כך אפשר לתרגל שיחות משמעותיות ומקדמות עם עמיתים/שותפים לתרגול, בחינם, בשפע, ולמשך שנים. ומדי פעם מדברים עם מאמן (בזמן הקורס זה פעם בשבוע, אח"כ אפשר להשתתף בקורסים מתקדמים מדי פעם). טכניקה אחת כזו היא התמקדות, יש גם יעוץ הדדי, ויש נוספות.

בהצלחה

ommerl

New member
תלוי

לפעמים הסיטואציה שבה הבעיה צצה מתרחשת רק פעם בשבוע. זה יהיה מיותר להמשיך לעבוד על בעיה אחרי שהיא כבר נפתרה. אם הבעיה היא ממש יומיומית, אפשר יותר פעמים בשבוע.

זה עניין של בדיקה מעשית.

למעלה