שסתומים

dejavu

New member
שסתומים

מישהו יודע איך עושים כיוון שסתומים באופן עצמאי גם אתר שמסביר את זה יוכל לעזור, ואיך זה משפיע על הביצועים של המנוע...??

chino

New member
שסתומים

ראשית כל, האם אתה נוהג לבצע טיפולים מכניים ברכב, אם לא אז תשקול לוותר על כיוון שסתומים ותתחיל מדברים פשוטים יותר. שנית...אני ממליץ לך לקנות ספר רכב על החיפושית. לגבי כיוון שסתומים, פולקסווגן מחייבים לעשות כיוון כל 10K ק"מ. אז ככה - פתח את מכסה המפלג וסובב את המנוע כך שהזרוע של המפלג תצביע על בוכנה מספר 1 (נמצאת בצד ימין עליון, יש על הפחיות באזור המצת מספרי בוכנות), הוצא את מכסה השסתומים ובעזרת מרווחית בעובי 0.06 מ"מ בדוק את הרווח בין קצה זרוע השסתום לזרוע שמכה בו, אם יש צורך כוון את הרווח בעזרת הבורג שנמצא בזרוע (בורג עם נעילה), ברגע שסיימת סובב את הפולי עם כיוון השעון לבוכנה הבאה (מס´ 4 בצד השני) וחזור על ההליך (סדר ההצתה הוא 2-3-4-1). סיימת את הכיוון? סגור את מכסה השסתומים בעזרת אטם חדש! ללא סיליקון (הקפד שהמשטחים בהם האטם נוגע נקיים לחלוטין). שסתומים לא מכוונים יכולים לגרום לנזק לשסתום, תושבת השסתום, הראש וירידה ברמת הביצועים וצריכת הדלק.

dejavu

New member
סחתיין

תודה צ´ינו אתה באמת הטבח המשוגע...! סתםםםםם... אבל תודה גבר מאוד עזרת לי ואגב, אפילו שאני בענינים האלה רק חצי שנה שיפרתי את המנוע של החיפושית שלי מקצה לקצה ניקיתי את הקרבורטור לבד, החלפתי אגזוז בעצמי ולא מזמן תיקנתי נזילת דלק רצינית ע"י החלפת גומיות המיינפולד (המון עבודה)... ועוד משהו שעשיתי והייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא, סגרתי איזשהו חור של יניקת אויר בתחתית של הקרבורטור ובכך הצלחתי להוריד את הטורים של האוטו למשהו כמו 550 סל"ד ולחסוך הרבה דלק... מה אתה חושב? יש השלכות לדבר?

chino

New member
יניקת אויר

הדרך הטובה ביותר לבדוק זליגות אויר היא פשוט לרסס את הקרבורטור (חיצונית) עם ספריי קרבורטורים בזמן שהמנוע עובד, אם לפתע בזמן הריסוס במקום מסוים יש ירידה בטורים, סימן שיש מאותו מקום יניקת אויר. לגבי הסל"ד, אין לך בק-פייר בירידה? אני ממליץ להחזיר ל-800. דרך-אגב, איך אתה בודק סל"ד? 550 זה מאוד מאוד נמוך, אם אתה משתמש במד-סל"ד אוניברסלי (זה שמתחבר לכהל) שים לב שהוא מכוון למנוע 4 צילינדרים ולא ל-6 או 8(יש כפתור בגב המכשיר).

למעלה