שסתום אל חזור

shsh35

New member
צביקה אז מה הפתרון לדעתך לבעיית ההתנעה?

לאחר עמידה ארוכה של יותר משבוע? איך להניע חוץ מלהוריד פילטר ולשפוך מעט דלק לתוך המנוע?

להוריד פילטר ולשפוך דלק, ישירות לקרבורטור...

הוא אמצאי של בלאי מואץ ומהיר של מנוע, שמקבל דלק ישירות לצילנדר במקום שמן, שתפקידו לסכך, לקרר ולאטום
ולהאריך את חיי המנוע,
ואז מגיע הנהג הישראלי שחס על סיבוב ארוך של המתנע, וגורם בכך לדילול שמן המנוע, לפיוח הפלגים, במקום להתניע עם סטרטר ארוך יותר או עם פימפום דוושת התאוצה.
במנוע תקין עם קרבורטור תקין , וצוק אוטומטי תקין, המבצע את תפקידו כהלכה, המנוע אמור להתניע במכה ראשונה גם לאחר שבועים!!
בברכה
צביקה

הצפרדע8

New member
צביקה לי יש שאלה .....

יש לי מנוע 1600 עם קרבורטורים 40 של EMPI חדשים יחסית שנה על המנוע.שהמנוע קר הרכב מניע בשנייה! אבל שאני אחרי נסיעה ומכבה את המנוע ובא להניעו אחרי כמה דקות ,אני צריך ללחוץ על הגז כדי להניע.
האם זה טבעי ?

גיא בח

New member
צפרדע, בספר רכב המקורי של פולקסווגן כתוב..

שצריך ללחוץ על הגז שהרכב חם (נראה לי אפילו שעד הסוף).

הצפרדע8

New member
זה מה שאני עושה היום אבל המנוע שלי כיום הוא ל

לא כמו בספרים...קצת יותר מתקדם עם שידרוגים שעושים פלאים...אבל אולי זה באמת אמור להיות ככה שהמנוע חם...

צפרדע, אני מניח שהמנוע שלך מתקדם, מבחינת...

מערכת הצתה מתקדמת יותר,הצתה אלקטרונית(פטרוניקס?), חוטי הצתה חדשים ועבים, וסליל הצתה חדש ויעודי?
אם כן אתה אמור להתניע במכה ראשונה, גם במנוע חם , ללא ליטוף הדוושה.
בברכה
צביקה

צפרדע, התנעת מנוע חם, עם ליטוף קל של הדוושה..

הוא סביר , ולא מחייב טיפול מסויים, הוא מצביע על בעייה כלשהי.
אך התנעה ארוכה של מנוע חם, בלווי ריח של דלק, ועשן שחור מצינור הפליטה, מחייב תשומת לב, ובדיקה יסודית יותר מחייבת טיפול בבעייה, שיכולה להגרם מהצפה לאחר הכבוי, מצתים מפויחים, תערובת דלק עשירה, ניצוץ חלש , מרווח פלטינות לא תקין ועוד..
תמונה של הקרבורטורים 40 EMPI ,תקל על האבחון מרחוק.
האם הקרבורטורים בעלי צוק אוטומטי או מכני?
בברכה
צביקה

הצפרדע8

New member
צדקת הכל חדש הצתה,מפלג חוטים כבלים וכד'

שאני מניע אני מצמיד את הדוושה ואכן יוצא עשן שחור! וריח של דלק...
פלאגים חדשים המנוע אחרי טיפול החלפת כל צנרת הדלק והפילטרים,כיוונים וכד'.
שמתי לב לזה כבר ממזמן אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כי אני לא מרבה לסוע עם הרכב.
לגבי הקרבורטורים-אין צ'וק

צפרדע, ענית לי על כל מה שחשדתי...

התנעה קשה של מנוע חם, מעידה על הצפה/ העשרת דלק עודפת, תערובת דלק עשירה(או כל הדברים גם יחד), וזה אכן מסביר את הקשיים בהתנעת מנוע חם דווקא, ואת העשן השחור.
מצד שני הם מקלים על התנעה במנוע קר הזקוק להעשרה, אך עם הזמן יתכנו קשיים בהתנעה גם במנוע חם.
האם אתה יכול לצרף תמונות של הקרבורטורים המורכבים ברכבך(לא תמונות מרשת האינטרנט) ?
רצוי מכמה זוויות צילום, וממבט על ודו צדדי גם יחד!
בברכה
צביקה

צפרדע, תמונה מרשימה, המעידה על השקעה רבה..

אך בעיית ההתנעה הקשה היא קרוב לוודאי קשורה לתערובת עשירה של הקרבורטורים, המפייחת את המצתים,
ומומלץ בדיקה וטיפול בבעיה מוקדם מככל האפשר, כדי למנוע בלאי מואץ למנוע והקטנת תצרוכת הדלק.
בברכה
צביקה

למעלה