שסתום אל חזור

datsun280z

New member
שסתום אל חזור

היי,

מישהוא התקין אצלו ברכב שסתום דלק אל חזור ?
במידה וכן, היכן רוכשים אחד שכזה ?
תודה .

shaye27

New member
חשבתי להתקין - דבר טוב אם הרכב לא נוסע על בסי

בסיס יומיומי

datsun280z

New member
זה אמור למנוע חזרת דלק למיכל

וזה טוב ( ע"פ מה שרשום באינרנט ) למי שלא מניע את הרכב על בסיס קבוע ..

מבין שמרכיבים את השסתום בכניסה למשאבת דלק ?

יש לך קישור איפה אפשר לקנות כזה ?

shsh35

New member
צביקה אני חושב שאתה צודק לגבי מערכת הזרקה ..

מי כמוך יודע שהקרבורטור תמיד פתוח , ולכן הדלק יכול לחזור למיכל או לפחות לרדת חזרה לצנרת ,אז לוקח זמן עד שהמשאבה ממלאת את הקרבורטור שוב והמנוע מניע.
בהזרקה המערכת אטומה לחלוטין ואין לדלק איך לחזור .

כאשר מניעים פעם בשבועיים במקרה הטוב אז הבעיה קיימת מניסיון...

שי אם היית מבין בקרבורטורים, היית מודע לכך..

שדלק לעולם אינו יכול לחזור חזרה לטנק, הדלק יכול להתאדות בקרבורטור במידה ולא מתניעים תקופה ארוכה, אך זה בלתי אפשרי שהוא יוכל לרדת חזרה לצנרת, ובוודאי לא לטנק !!
בברכה
צביקה

shsh35

New member
בקרבורטור של חיפושית לא ברכבים שהכניסה לא למע

למשל באמריקאיות הכניסה היא בחלק התחתון ולכן זה כן אפשרי.
בחיפושית הדלק שבקרבורטור לא יחזור למיכל ,אבל זה שבצנרת כן יכול , כי המצוף יורד ופותח מעבר אוויר לצנרת ואז הדלק יכול בכיף לרדת מתחת לקו המנוע או המשאבה.
להבין אני מבין אולי לא כמוך אבל מבין.

שי אם היית מבין, היית יודע, שכניסת הדלק ..

לקרבורטור היא למעשה מלמעלה דרך המכסה, ולכן קיים בקרבורטור תא מצוף שמכיל כמות מדודה של דלק , שהיא כמות קבועה, ולא משתנה, לא עולה ולא יורדת, כך במנוע כבוי ודולק גם יחד.
השנוי היחיד במפלס הדלק בתא המצוף בקרבורטור, הוא במקרה של התאיידות מינורית ואיטית לאורך תקופה, של שבוע ומעלה(במנוע כבוי כמובן).
אין כלל קשר לכך שקרבורטור פתוח, הפתח הוא למעשה לשם כניסת אוויר אטמוספרי בלבד, ולא לשם חזרת דלק לטנק.
מכיוון שציינתי שחוק כלים שלובים אינו מאפשר לדלק לעלות למעלה, דרך כניסת הדלק לקרבורטור, וגם כמובן בגלל שסתום במחט שאמור להיות סגור והוא למעשה השסתום החד כווני היחיד במערכת הקרבורטור אשר ניפתח עם ירידת מפלס הדלק, בקרבורטור במנוע עובד בלבד, וניסגר עם כניסת הדלק המדודה והנקבעת על ידי היצרן, ולא מאפשר חזרת דלק לטנק.
זהו היה שיעור קצר על קרבורטור, חינם על חשבון הבית, על השיעור הבא תחוייב בתשלום !

בברכה
צביקה

shsh35

New member
הרכבים שלנו עומדים יותר משבוע...

כאשר הדלק מתאדה , המפלס יורד והשסתום נפתח ,ואז הצנרת דלק כבר לא אטומה כי לקרבורטור תמיד יש נשם פתוח לאוויר , ולכן הדלק כן יכול לרדת כמו שציינתי.
אתה צודק אם נוסעים כל יום ברכב -אתה שוכח שאנחנו נוסעים פעם בשבוע שבועיים ולכן תמיד מרגישים את התופעה שבה צריך הרבה סטרטר עד שהקרבורטור מתמלא שוב ואז מניע.
אני יכול להביא לך קרבורטור של אמריקאית שתראה שהכניסה היא בתחתית הקרבורטור.

לא הכל כסף בחיים צביקה!
ומותר להתווכח מידי פעם ..

שי אני נמצא כאן , גם בשביל להתווכח איתך...

רכב שלא נוסע, אלא פעם בשבועיים גורם לירידה מסויימת במפלס הדלק בתא המצוף בקרבורטור, בגלל התאיידות טבעית(זאת אני כבר מציין בפעם השלישית)
פתח הכניסה לצוואר הוונטורי של הקרבורטור הוא לשם יניקת אוויר אטמוספרי, המתערבב עם הדלק שמותז לקרבורטור ובכך יוצר אמולסיה, ותורם לשם יצירת תערובת הדלק האופטימלית , של 1:14.7(גרם אחד של דלק על כל 14.7 של אוויר).
תפקיד הנשם בקרבורטור הוא אורור תא המצוף.
בעקיפין הוא הגורם לחדירת אוויר לתא המצוף הגורם להתאיידות.
כניסת דלק לקרבורטור היא לעולם לא מלמטה לא באמריקאית ולא בסינית.
אם כסף היה בעיני,הכל בחיים ,לא הייתי עוסק בקרבורטורים לפרנסתי, בודאי שלא היום !!
להתווכח רק מקצועית ועינינית אני מוכן.
אני דיברתי כבר כבר מתחילת תגובתי , על חזרת דלק מהקרבורטור לטנק, או ממשאבת הדלק חזרה לטנק, וטענתי שזה בלתי אפשרי.
אני שוב חוזר בצנרת הדלק בחיפושית לא יתכן ריקון הקו בגלל חוק כלים שלובים וגרווטיציה, שבו טנק הדלק גבוה, וצנרת הדלק נמוכה, ולכן כל פירוק צנרת דלק בחיפושית, לפני משאבת הדלק, תגרום תמיד לזרימת דלק חופשית החוצה, ולא להפך לחזרה בטנק !!
קשה דרך מסך המחשב, להעביר את התאורייה להמחשה שלא דרך תמונות או סרט הממחיש זאת.
לכן אני תמיד חוזר ואומר שתמונות שוות אלף מילים.
בברכה
צביקה

shsh35

New member
אני מוכן להביא לך קרבורטור אמריקאי שתבין

לגבי הקטע שהמיכל בחיפושית גבוה מסכים איתך.
אז למה כאשר המנוע עומד שבועיים כל הצנרת ריקה מדלק? שוב אני כותב מניסיון לא סתם מהדימיון..
פעם אחרונה בגלל שהמנוע לא הניע אז פירקתי את המכסה של הקרבורטור וגם את הצנרת , והכל היה יבש למרות שהיה דלק במיכל.
אני לא רב איתך חלילה , כולנו פה כדי לדון בכל מה שקשור ולא קשור לקירור אוויר.

שי.פעם נוספת וכנראה לא אחרונה...

גם אם יש דלק במיכל, הוא לא יכול להכנס לקרבורטור כאשר הוא מתרוקן לאיטו בגלל חוסר התנעה ארוך של בין שבוע או שבועים ומעלה, אלא רק בהפעלת משאבת הדלק.
האפשרות היחידה למלא את הקרבורטור לאחר זמן המתנה ארוך של חוסר התנעה הוא בעזרת משאבת דלק חשמלית, במקום המכנית הקיימת, וזאת רק לאחר פתיחת מתג ההצתה, במידה ולא קיים ממסר המונע זאת.
מכיוון שכידוע לך משאבת הדלק היא מכנית, פתיחת מכסה קרבורטור לאחר כשבועים, תתגלה מצוף שוקע בתחתית תא המצוף, ומפלס דלק נמוך, בתא המצוף, או ריק כמעט לגמרי.
שסתום חד כווני בצנרת הדלק לא ימנע זאת.
אני לא נמצא בפורום בשביל לריב, אלא בשביל העשרת הידע של כלל חברי הפורום.
אל תביא לי קרבורטור אמריקאי אין לי צורך בכך יש לי מספיק קרבורטורים,כל הקרבורטורים עובדים על אותו עיקרון. מוטב שתספק לי תמונה מהרשת.
בברכה
צביקה

אז איפה השסתום הזה צריך להתחבר בדיוק? ואיזה ש

אז איפה השסתום הזה צריך להתחבר בדיוק? ואיזה שסתום צריך? איפה קונים ? וכמה עולה ?

יש איזה מאמר/כתבה/אתר שמסביר את כל זה ?

חיפשתי באינטרנט, בספרים ושאלתי כמה אנשים. לא

חיפשתי באינטרנט, בספרים ושאלתי כמה אנשים. לא מצאתי שום דבר בנושא לא באינטרנט ולא בספרות הטכנית של מערכת הדלק.

כול בעלי המקצוע ששאלתי אמרו לי בפרוש שלא נתקלו בדבר כזה ולדעתם זה כוסות רוח למת. ז"א זה לא ממש עוזר ובמקרה הטוב יתן עוד כמה שעות של חסד עד שהדלק יתאדה דרך השסתום.

הדלק שילכד בקו ייצר אדים של דלק שהלחץ שלהם יגרום לשסתום להיפתח ובסוף האדים יברחו.

למעלה