שנת שירות בנוע"ל

שנת שירות בנוע"ל

אז ככה: "החניכים בשכבות הבוגרות (ט´- יב´) עוברים פעילות בקינים ובאמצע שנת יא´ הם מתחלקים לגרעינים בעיקר לפי איזורים גאוגרפים : מחוזות דרום, נגב וירושלים. מחוזות שרון ותיכון. מחוזות צפון וחיפה. הגרעינים האלו עוברים סמינרים ופעולת ע"י מדריכי הגרעין - מדריכים שמלווים אותם בעצם החל מאמצע יא´ ועד בכלל. בסוף כתה יב´ יוצאים בני הגרעין לסמינר בן שבוע ואחריו עוד סמינר בין שבוע (בחופש הגדול) ואחריו הם מתפזרים כגרעינים למחוזות בהם הם יבלו את שנת השירות שלהם. בשנת השירות עומדות בפני בן הגרעין מספר אפשרויות: 1. להיות קומונר - אחראי קן ומדריך קבוצות בוגרות באיזור בו נמצאת חוות ההכשרה של הגרעין. 2. חוואי - חבר גרעין שעובד בעבודה כלשהיא למען קופת הגרעין. 3. מדריך או עושה משימה כלשהיא - חבר גרעין שאו מדריך באחד מהקינים או לוקח חלק בסוג של משימה קהילתית באיזור המורים של החווה כגון הוסטלים, מקלטים לנשים מוכות, וכו´. בתום שנת השירות הגרעין מתגייס לנח"ל" (נלקח מתוך אתר הנוע"ל).

המשך- שנת שירות בשמו"צ

טוב, אני לא יודע על זה ,אבל...: כנס 15/2/2003-14 מתעניינם(כמו לגרעין עודד-רק לשומר צעיר), זה בגבעת חביבה. מי שרוצה פרטים(איך להירשם,וכו´)- אני פה.

העצלנית

New member
תעזרו לי להחליט../images/Emo24.gif

טוב אז ככה קוראים לי דפנה (ובמעלה יוסף יש בעיקר ערסים) כרגע כמו שכולם רואים מחוז נגב של הנוע"ל שולט אבל.... לאן הולכים? אני מאוד רוצה לעשות שנת שירות ולא נעים לי _הקומנרית שלי תהרוג אותי) אבל בכלל לא בא לי על גרעין של הנוע"ל. ומצד שני גרעין עודד זאת אופציה לא רעה (כן גם אני ממעלה יוסף). האם אפשרי להיכנס גם עם אתה לא פעיל כרגע? מתי מתחיל התהליך? ולמי פונים? אני יודעת שיש לי עוד מלא זמן אבל בכל זאת. תודה מראש דפנה

kedeman

New member
או אוי חבל שנזכרת היום...

היום יש סמינר מתעניינים לגרעין עודד... היו יכולים לענות לך שם על השאלות הרבה יותר טוב... בכל אופן תנסי ליצור קשר עם התנועה לא תהיה לך בעיה להגיע לגרעין עודד גם בלי להיות פעילה בתנועה אבל כדאי לך לשאול על פרטים מהר כדי שלא תפספסי את המינים...

העצלנית

New member
בלי פניקה

א- אני רק בי"א שום דבר לא באמת דחוף, סתם עניין אותי גם איך זה עובד וכל זה. ב- אין לי בעיה לברר הרי למרות הכל אני מאבירים (והמבין יבין)

kedeman

New member
לכי תשאלי את חפר :)

אז תסבירי לי רק את ממושבי של התנועה במועצה של התנועה למה את בנוע"ל ולא אצלנו?

העצלנית

New member
יאפפ זאת היתה הכוונה שלי

סתכל בחתימה שלי ותבין למה. בוא נגיד שלא אוהבים אותי בבית ובגלל זה שלחו אותי לפנמיה. סתם החלטתי בכיתה ט´ (סוף ח´) שנמאס לי מהבית ספר שלי,מהיישוב שלי, ומכל האנשים באיזור הזה. אז עברתי לתיכון לחינוך סביבתי בשדה בוקר. ושנה שעברה פתחו קן של הנועל וסוף סוף יכולתי לעשות מה שתמיד רציתי להדריך ילדים זבי חוטם בכיתה ד´ מה שמעניין שהשנה הצלחתי לעשות את זה עוד פעם כן כן ילדים בכיתה ד´ כל עוד דרור _שהגיעה בשנה שעזבתי אגב) היה במצפה היה לי מאוד קשה להתנתק (גם לא רציתי) עכשיו אני חושבת שלגרעינר אין מושג איך קוראים לי ומה לעזעזל אני עושה שם, אז אני פחות פעילה. טוב עפתי למקלחת

kedeman

New member
בכל מקרה אף אחד לא יעשה לך בעיות

היו כבר גרעינרים שהפעם היחידה שהם היו בתנועה היתה השנת גרעין שלהם... לך יש נקודת פתיחה כאילו יותר טובה משלהם כי את נמצאת במקום שקשור כבר לתנועה...

kedeman

New member
השנת שירות היחידה שמוצעת היא ג"ע

השנה ישנם 17 גרעיני עודד בעיקרון העבודה של הגרעינר משתנה ממועצה למועצה ומסניף לסניף ככה שבאשכול למשל הגרעינרים מרכזים את הסניפים בעמק חפר ברוב המקומות הם רק עוזרים לרכז את הסניף (יש מדבים שעושים את העבודה) העבודה של הגרעינר משתנה גם מסניף לסניף בסניף אחד הגרעינר יכול להדריך את הטטניקים בסניף אחר הגרעינר ידריך שכבה בוגרת בסניף אחר הגרעינר ידריך קבוצה של ד-ו או ז-ח ובסניף אחר הוא יכול לעשות את כולם ביחד אני יודע שהגרעינרים יוצאים לרגילה מהסופשבוע הזה אז כדאי לשאול את זה גם ביום ראשון (או יותר נכון להפנות את הגרעינרים שיבואו להודעה) הם בתור אנשים שחיים את כל זה יוכלו לענות לך הרבה יותר טוב ממני..

שאלה קטנה......

לא הבנתי כל כך כמה דברים ממה שרשמת..... 1. אם את ממעלה יוסף, אז איך את בנוע"ל?? 2. מעלה יוסף זה לא בנגב אז...... 3. מאיפה את??? ובת כמה את??

kedeman

New member
שימי לב לאחת מההודעות למעלה

היא הסבירה את זה כבר שימי לב להודעה "יאאפ זה מה שהתכוונתי" (או משהו כזה..)

אני יודעת... רשמתי את זה קצת אחרי..

בלי לשים לב! מצטערת, שוב על ט-ע-ו-ת... רוצה להרוג אותי?!

hadasbaril

New member
על

המתענינים של השמו"צ...... בתקווה שעז אז אני אהיה מסוגלת ללכת......זה מה שקורה שהולכים 30 ומשהוא קילומטרים ביומים עם ציוד על הגב בפעם הראשונה.......

נ ו ם

New member
אני יכולה לכתוב לך על זה הודעה מחר

אם ברנס לא יקדים אותי. תלוי בכיתה שלי פרסום של זה (נו מה בי"ס של השמוץ).

למעלה