שנת צוהריים

פאני א

New member
שנת צוהריים

ילדי בני ה3.5 ניכנסים למעון ויצו עד השעה 16.00 . עד היום ילדי ישנים בין 2-4 שאות בצהרים והולחים לישוןם ב21.00. בלי בעיות
מדיניות המעון שלא משכיבים את הילדים לישון האם זה טוב או להיתאכש עם הגן שאת ילדי כן ישכיבו.

לאה_מ

New member
שווה נסיון, לא?

בגיל 3.5 ילדים רבים כבר מוכנים לוותר על שנת הצהריים. מאידך, יש אחדים שעדיין זקוקים לה. את לא יודעת איך יגיבו ילדייך בהעדר שנת צהריים לאורך זמן (ולא רק, למשל, בסוף שבוע). המדיניות של המעון שלא להשכיב את הילדים לישון בצהריים נובעת מההכרה של צוות המעון כי רוב הילדים אינם זקוקים לכך בגיל הזה. לכן נראה לי הגיוני לנסות - לתת לילדים להשתלב במסגרת החדשה כמות שהיא. אם תראי אחרי תקופת הסתגלות מסויימת, שהעדר שנת הצהריים מקשה על הילדים את התפקוד בהמשך היום, תוכלי לבקש במעון שינסו למצוא סידור מיוחד לילדיך. לדעתי רוב הסיכויים שתגלי שהם מסוגלים להסתדר היטב ללא שנת הצהריים שלהם, אולי במחיר של הקדמה מסויימת בשעת השינה בערב.

נעה גל

New member
בגן של אורן (גן חובה)

לא נהוגה שנת צהריים, אבל, ישנו חדר אחד בגן שמאורגן עם מזרונים ומי שרוצה יכול לגשת לשם ולישון. רוב הילדים לא משתמשים בו, אבל יש כאלה שצריכים לישון צהריים גם בגיל 3.5(וגם בגיל 30), לדעתי, הגן צריך לאפשר מקום כזה.

לפי דעתי

כל ילד זקוק למנוחת צהריים ועל אף גילם המתקדם הם עדיין צעירים, (כמובן אם הם רוצים, לא להכריח). לכן, מדיניות המעון במקרה הזה אינה מקובלת עליי. בגן של הבת שלי ישנים את שנת הצהריים. אין ספק שהפעוטה הקטנה שלי זקוקה למנוחה הזאת.

למעלה