שנת צהרים בעיתית

tzviaglr

New member
שנת צהרים בעיתית

שלום, בני בן השנה וחצי רגיל לינוק גם באמצע הלילה, לזה התרגלתי איך שהוא. הבעיה היא כשהוא בגן, ישן את שנת הצהרים ומתעורר כעבור חצי שעה, שעה, ברצון להמשיך לישון עם ציצי כמוצץ, כיוון שהציצי לא בסביבה, הוא לא ישן טוב, מתעורר בבכי, וכך כל יום, כבר כחודשיים (זמן שהותו בגן). האם יש לכך פיתרון? תודה רבה, צביה

דעתי

אני מניחה שאת המידע על הבכי את מקבלת מהגננת/מטפלת של הגן. אני רוצה להגיד לך בתור אמא ובתור בת של גננת שעבדה המון שנים, שנורא נורא קל להגיד "הוא מחפש ציצי" ולהפיל את העיניין על האם ועל מצפונך. סביר להניח שההתאקלמות בגן ובייחוד בשינה קשה, חדשה ושונה. סביר גם להניח שישנם עוד ילדים שלא ינקו בכלל ומתעוררים אחרי כחצי שעה ושעה ורוצים את אמא או את הכרית שלהם או את הדובי או לא משנה מה. ופה מגיע תפקידה של הגננת/מטפלת, לגשת לקטנטן ולהרגיע אותו, לחבק ולנחם. בן שנה וחצי יכול להתנחם ולהבין. חודשיים בגן זה מאד מעט זמן ומותר לו להפגין קושי. מצד שני, טוב שהוא נרדם ונהדר שהוא ישן חצי שעה -שעה, ישנם ילדים שלא ישנים בהתחלה אפילו עשר דקות! (בלי קשר ליניקה). הפתרון , לדעתי הוא הזמן וההרגל. והכי הכי חשוב להבהיר לגננת/מטפלת שתשקיע ניחומים. בתור אחת שראתה מה קורה בגנים כשההורים לא נמצאים.....צריך להזכיר לצוות שהאחריות חלה עליהן, גם לאושרו ולשלוותו של הקטן אם הוא יונק ואם לא. ושיהיה בהצלחה!

tzviaglr

New member
תודה על העצה

הי שלי, תודה על עצתך, נשמע לי הגיוני, כנראה שיקח עוד קצת זמן והוא יבין שזהו הפורמט. חג שמח!

1טלטלים

New member
../images/Emo20.gifכמה נכון וכמה מדוייק...

חוויתי גם זאת עם טל שרק נכנסה לפעוטון בגיל שנה והתקשה להירדם... אמא של טל

למעלה