כחול שמיים
New member
שנת צהריים......./images/Emo1.gif
ההודעה ארוכה. מראש קבלו התנצלותי על כך. אנסה לקצר עד כמה שאפשר אך חשובים לי כל הפרטים. ==================== בני בן שנתיים ועשרה חודשים נמצא בגן פרטי, זו השנה השנייה באותו גן מהבוקר ועד השעה 16:30. מובן מאליו שחלק מסדר היום של הגן הוא שנת הצהריים של הילדים. הילדים הולכים לישון בשעה 13:00 ומתעוררים באופן עצמאי. בעלת הגן (לא הגננת) שהיא חלק בילתי ניפרד, (לעיתים בצורה מוגזמת) מתחילה להעיר את הילדים רק בשעה 15:15. קרו מקרים שנכנסתי לגן וילדים בשעה 16:00 עדיין היו בלולים או שכובים על מזרונים. נוצר כאן איזה מעגל בעייתי במיוחד אצל הילדים הגדולים בגן. שנת הלילה שלהם נידחית לשעה מאוחרת מאוד. הבן שלי הולך לישון בלילה בשעה 24:00!!!! (כן כן אתם קוראים נכון) מאוד קשה לו לקום בבוקר ולפעמים אני ממש צריכה "לתלוש" אותו מהמיטה כשהוא עדיין ישן ולהתחיל להלביש אותו. אני יודעת בודאות שגם להורים אחרים יש את אותה בעייה. היום בבוקר פניתי לבעלת הגן בבקשה להעיר את הבן שלי בשעה 14:30 לכל המאוחר בשעה 15:00. שנת צהריים עד שעות מאוחרות גורמת לשנת לילה מאוחרת, בעקבות כך הוא בבוקר מתעורר בקושי, לא מספיק לשתות לעיתים קרובות אפילו את השוקו שהוא כל כך אוהב ואנחנו הולכים לגן. (אני צריכה להספיק "לתפוס" רכבת). תגובתה של בעלת הגן הייתה "בשום פנים ואופן אני לא מעירה ילדים לפני הזמן. שינה זה צורך הכרחי. יידעתי אותה לכך שאני מודעת לצורך הזה ואף הערתי את תשומת ליבה שלא ביקשתי לבטל את שנת הצהריים, אלא להקדים את היקיצה ממנה. קיבלתי תגובה נזעמת, בצעקות ליד הילדים על איך זה שאני מעיזה לבוא בטענות בכלל... שאין סיכוי לשנות את מתכונת הגן בשביל שלהורים יהיה נח בערב. וזה שקשה לילד בבוקר זו הבעיה שלי. הערתי לה על הצעקות שלה שלא מקובלות עליי בכלל ובטח לא ליד הילדים. הבהרתי לה שהגן הוא חלק בילתי ניפרד מחייו של הילד (ולא רק שלי) ואי אפשר לעשות הפרדה בסגנון "זו הבעייה שלך".... "מי שחושב שהילד שלו סובל אצלי שייקח מטפלת לשעות הצהריים" אמרה לי. "לרגע אני לא חושבת שהבן שלי סובל בגן, שאם כן לא הייתי מחכה לשיחה זו על מנת להוציא אותו לגמרי מהגן". עניתי לה.... בני החל לדבר מאוחר, את הקושי בביטוי ע"י דיבור (וארבליות) הוא ביטה בצעקות, בכי וצרחות. פעם אחת נתבקשתי לא להביא את בני לגן מאחר ואמורה להיות ביקורת של משרד העבודה - לודא שהגן לא מרעיש לשכנים. מאחר והבן שלי יכול היה לבכות ולצעוק זה עלול לגרום למצב בו הם לא יקבלו רישיון. הבנתי את בקשתם (אם כי מאוד מאוד מאוד נעלבתי) ובאותו יום הוא לא הגיע לגן. אני משלמת יותר מחצי ממשכורתי על מנת שהילד יהיה בגן אני חושבת שלגיטימי מצידי לבקש דברים כאמא של ילד בגן. על כל שטות הם טוענים "השם של העסק" הם כל כך חוששים ששמם הטוב ייפגע (ובנינו הוא כבר לא כל כך טוב). הבעייה שהם לא חושבים שהלקוחות שלהם הם זאטוטים בני שנתיים וחצי עד שלוש וחצי שההורים משלמים אלפי שקלים. הטעות היחידה שלי היא שביקשתי את בקשתי בשעות הבוקר ולא חיכיתי לשעות אחה"צ. הטעות שלהם: הם חושבים רק על העסק ולא על הילדים בכלל. האם עליי "לבלוע את
ולהמשיך ולהתעלם מאחר והילד מאוד נהנה בגן, מצד שני האם עליי לעמוד על זכותי הלגיטימית כהורה (וכלקוח) לבקש להעיר את הילד בשעה מוקדמת יותר? מעבר לסיפור השינה, במהלך התקופה האחרונה צצו להן ונפתחו "תיבות פנדורה" שונות ומשונות. התברר לנו שהילדים בקבוצה "הגדולה" נחשבים כלקוחות פחות שווים מאחר והם עוזבים את הגן בסוף השנה הנוכחית. כל ההשקעה היא בכיוון הקבוצה של הקטנים שהם פוטנציאל לשנה הבאה... שינויים מהותיים בגן כמו מטפלת שעוזבת את הגן לא מובאים לידי ההורים, למרות שזה הוזכר באסיפה בתחילת שנה, לא ניתלה אפילו שלט על הדלת שמזכיר המטפלת X עוזבת את הגן בסוף חודש נובמבר. ===== מתנצלת על אורך הדברים אך העניין מסעיר אותי ואני לא מצליחה להתרכז בכלום...