שנת לילה

savin

New member
שנת לילה

שלום! חדשה בפורום וחדשה באימהות... הבייבי שלי עוד מעט בן חמישה חודשים. רק יונק. מהשבוע הראשון לחייו נתן לנו מתנה (אחת מיני רבות) שנת לילה רצופה של 5-7 שעות. מזה חודשיים השתנה דפוס השינה והוא החל להתעורר יותר בלילה אבל בשבועיים האחרונים זה הגיע לשיא - מתעורר כל שעתיים. רק הנקה מרגיעה ומרדימה אותו שוב. מעבר למותשות הפיזית והנפשית אני מודאגת ואשמח לשמוע האם זו תופעה מוכרת? חולפת? (חוששת שזה ייהפך הרגל), מה עשוי לחולל אותה ואיך כדאי לנהוג (אני חוששת למשל שהנקה בתכיפות כזו תשמין אותו)? כל עצה או דעה תתקבל בשמחה.

lilend

New member
ברוכה הבאה למועדון הלילות

הלבנים
. זה מאוד מאוד נפוץ. הרגלי השינה של הקטנטנים משתנים כל הזמן, אצלינו היא ישנה לילות שלמים במשך שלוה חודשים (בין גיל 4 חודשים לשבעה) ומאז זה שוב השתבש. מה שמנחם אותי זה הידיעה שבטח זה ישתנה שוב בקרוב. בענין האוכל אין לך מה לדאוג. אם הדבר היחיד שמרגיע אותו זה אוכל אז הוא כנראה רעב (בגיל שכבר מוציאים יותר אנרגיה). אצלינו היו תקופות של אכילה מוגברת והיא לא השמינה בתקופות האלה מעבר למצופה מגילה. הם יודעים כמה הם צריכים לאכול. בגלל שהוא יונק את לא יודעת כמה הוא אוכל ויכול להיות שהוא אוכל ממש קצת בכל פעם. מה עם מוצץ? אם הוא לא לוקח מוץ אז אולי כדאי להתחיל יכול להיות שלא האוכל מרגיע אותו אלא המציצה.

בלינקה

New member
תופעה מוכרת וכאובה ../images/Emo10.gif

אני הנקתי כשהיא התעוררה. היא לא תינק יותר משהיא צריכה. אם היה לי ברור לגמרי שזה לא רעב או צמא (למשל כי עשר דקות לפני זה היא ינקה
) אז מוצץ וחיבוק. בגיל 11 חודשים בערך התחלנו בגמילה מהנקת לילה. מאז ועד היום (בת שנה ושבע) היא לא ינקת בלילה. אבל היא ממשיכה להתעורר
. היום זה עומד בימים רגילים (לא חולה, לא התחילה גן חדש, לא עברה דירה) על התעוררות אחת בלילה, והיא חוזרת לישון אחרי ששתתה קצת מים והתחברה למוצץ. בגיל חמישה חודשים אני חושבת שצריך להניק. סביר להניח שהיא רעבה או צמאה (או גם וגם).

כל תינוק הוא אחר

אבל זה בהחלט הגיוני שיהיה שינוי בדפוסי השינה בגילאים כאלה. יכולל היות שהוא אוכל יותר בגלל שהוא מוציא יותר אנרגיה וגדל. יכול להיות שהשיניים מתחילות לבקוע ("מתחילות" זה אומר גם שאולי הן יצאו עוד חודשיים...), או אי נוחות בבטן וכו'. זו תקופה והיא תעבור ואין לך מה לחשוש מביסוס הרגל, כי אין הרגלים כל-כך בגיל הזה ותמיד אפשר לשנות ולהקנות הרגלים חדשים. בגיל של בנך אני פשוט זרמתי (בעייפות) עם הבן שלי.

למעלה