שנת הוראה מהנה...

שנת הוראה מהנה...

כקורא מזדמן פה ושם, אני יודע שיש כאן מורות לרוב... ויוצא לי לא פעם להרצות למורים ומורות בהזדמנויות שונות, ופעם, בשעת הרצאה, ראיתי את המורה שלי לפיסיקה - הוא ישב בקהל ולא זיהה אותי. אומר לכם ולכן את מה שרציתי אז - לומר לו מעל במת האולם שבו התכנסו מעל 300 מורים ומורות, אבל לא היה לי אומץ, וגם כי קצת רעדתי מהתרגשות: "כשבפעם הבאה, יהיה בכיתה שלכם תלמיד כזה... לא ממש מוצלח, שלא מכין את שיעורי הבית, שלא מפריע, אבל גם לא ממש מרוכז, ובכלל - נראה קצת טמבל ואיטי - אבל מצד שני, מדהים מדי פעם בכמויות יידע עצומות... אל תגידו לו ש"ממנו כבר לא ייצא כלום..." אל תגידו לו "אתה לא תדע מתמטיקה לעולם..." אל תגידו לו "אתה פשוט לא יודע לחשוב..." אל תגידו לו "אתה סתם עצלן..." כי אולי, באמת יש משהו שמפריע לו, ומילה טובה יכולה לשנות את הכל... ויום אחד - הוא עוד עלול לעמוד על במה, ולהרצות לכם על מחקר שלו כחוקר מצטיין וזוכה בפרס יוקרתי..." לא תאמינו כמה המילים שמורים אומרים לתלמידים שלהם - נחרטות עמוק עמוק בנפש, ולשנים רבות.

../images/Emo25.gif

מילים עם נגיעות של פז כתבת. כל כך אהבתי.

../images/Emo45.gif

נכון כתבת, מזדהה עם כל מילה זו דרך המחשבה שמנחה אותי בגן: בכל ילד יש את היכולת/הכשרון/היחודיות עלינו בסבלנות וסובלנות לגלותה

Kטלנית

New member
מהנהנת בהסכמה../images/Emo140.gif

כאחת שמכירה את שתי המטרסים להיות תלמידה, ילדה ולהיות זאת שאת החומר מעבירה כגננת, כמורה דבר אחד אני מאוד מקפידה לתת את הלב והנשמה ההורים שמפקדים אצלי את הילדים יודעים בבטחה שבשעות שהם באחריותי הם יכולים להיות רגועים כי אני אעשה את המקסימום שאני יכולה לתת . וברגע שאני מרגישה שאני לא יכולה לתת את ה 100% אני כמו השנה , אז אני לוקחת הפסקה אני קוראת ומחייכת לעצמי נזכרת במורה בכיתה ו' שלי שאמרה שאין לי תקנה היום אני יודעת שהיא מיסכנה בהצלחה לכולם ושנת לימודים פוריה !

../images/Emo140.gif יפה מאד

וככה, בינינו... כדאי מדי פעם להזכיר את זה גם לנו ההורים

מ - ק - ס - י - ם ../images/Emo140.gif

<כהרגלך בכתובים.....
> הלוואי וכל המורים היו מפתחים כאלה רגישויות כלפי התלמידים שלהם. מי מאיתנו לא חרוט לו מורה זה או אחר בנשמה? איזו משמעות עצומה נתנו למלים של המורים שלנו! מלים, שבכוחן להרים או להוריד!

../images/Emo24.gif מזדהה עם מה שאתה אומר

ומבינה את מה שאתה טוב טוב מתוך נסיון , לפעמיים המורים טועים , ופעם לא היה ידע לאבחן מה בדיוק הבעיה עם התלמיד/ה, היום זה שונה שכך עם מורה כזה או אחר אומר משהו בסגנון זה ניקרא השפלה . כאחת שהיית יודעת הכל בעל פה אבל במבחנים היית מקבלת 0 כאשר עלו על העניין זה היה בטעות בכיתה ד' אז המבחנים היו נעשים רק אצל מנהל בית הספר ואז הציונים היו מעל 90
לכול המורים ולתלמידים שנת עשיה , שנה מוצלחת בלימודים (תלמידים מכל גיל)

סמדר34

New member
../images/Emo45.gif כל כך נכון...

שתהיה לכל המורים שנה פוריה ומלאה בסבלנות ובסובלנות כלפי כל תלמיד ותלמיד

N D R

New member
בתור אחד שהמורים הבטיחו לו

בסוף כיתה ט' שמקסימום יוכל להיות חשמלאי רכב לא רע בתור אחד שהשאיר אותם עם "המילים" ועבר הלאה בתור אחד שזוכר מורה אחת בתיכון אחר שאמרה שאפשר אחרת בתור אחד שלא יודע איך לתקן אלטרנטור ברכב אבל למד על בשרו את חשיבותן של "מילים" בתור אחד שכזה, אני כותב לך בבטחון - פגעת בול!!!

בן הקשת

New member
../images/Emo142.gifכמה יפה ועמוק ונכון../images/Emo45.gif

היכרתי ילד קטן אחד שהגיע לכיתה א'. עוד בגן חובה, לימד את עצמו לקרוא, וגם ידע חשבון. בשיעורים השתעמם, קוצים היו לו בתחת, כי כבר ידע מה שלמדו. העמידו אותו בפינה, והוא היה עושה פרצופים ומצחיק את כולם, ואז פשוט זרקו אותו החוצה. אחרי תקופה, סימנו לו מטרה על המצח. המורה היתה נכנסת לכיתה, ולפני שהתיישבה במקומה... "צא החוצה...". כמה ימים שלמים בילה במסדרונות, ידע בעל פה כמה מדרגות יש בכל גרם, הכיר את כל הציורים שנתלו במסדרון. והמטרה הזו, המצויירת על המצח.... החברים בשכונה לא ראו אותה, ההורים בבית לא ראו, וגם לא המשפחה, אבל המטרה הלכה איתו לכל מקום, ובביה"ס, לאורכן של 6 שנים ושתי "מורות", בכל פעם הוכתה בפגיעת "בול". והוא, לא ישכח להן את זה. אחרי שש שנים אומללות, סוף סוף, קרה המקרה, שגרם להורים לקלוט את המטרה שעל המצח, ולשלוף את הילד מביה"ס המעיק. בביה"ס החדש, קלטה את הילד נשמה קדושה, שולמית בן אורי שמה, והיא, בלי היסוס, מחקה את המטרה שעל המצח, וחוללה נפלאות בפרק זמן קצר. היום הילד הזה, נשאר ילד, ילד רע, אבל ילד עם תואר שלישי, ועובד באוניברסיטה, וזוכר לה, לאותה נשמה קסומה, את מגע הקסם שלה, שהציל ילד קטן מציפורני הטימטום. אני מקדיש את הקטע הזה לאותה מורה, שולמית בן אורי, שהייתי כל כך שמח לפגוש היום. ואתן המורות, כשאתן מביטות בילד, ראו בו מקדש טהור, והמון פוטנציאל, ודעו להביט לא על העכשיו, אלא אל המעבר... לעתיד הרחוק, וקבלו אותו כמו שהוא, מי שהוא, ורק אפשרו לו, כי כל שצריך הוא רק לאפשר.

חנתי

New member
מקווה שהיום הפכת לשליח...

לא רוצה לשפוט את המורים, אבל כן רוצה לשפוט את האדם שבכל אחד מהם. אני בחרתי בזמנו (אחרי נסיון קצר) שבשום אופן לא יהיה לי חלק בעוול שנגרם להרבה ילדים בגלל שהמערכת מוגבלת מאוד ומגבילה את עובדיה. לשמחתי אני עובדת עם ילדים אבל במסגרת פרטית בתוך בית הספר ויש לי הזכות לישם את האני מאמין שלי ומזדהה מאוד עם הדברים שכתבת. תודה.

ב ו ע ו ת

New member
אני כבר לא אהיה מורה

אבל הבטחתי לעצמי שאם אהיה אשים את מילותיך לטוטפות בין עיני. תודה לך, נעמה

למעלה