שני שאלות

Get up kids

New member
שני שאלות

1. מהם אורגים? 2. איך אומרים דרגונים באנגלית כי אני יודע שדרקון אומרים DRAGON

M a D C o W

New member
קודם תשובה לשאלה השנייה...

דרגונים באנגלית אומרים draconians - פירוש המילה draconian הוא "דרקוני", או "דמוי דרקון". אורגים הם יצורים גדולים מאוד, חזקים, צהבהבים, מרושעים ומטומטמים. הם נוצרו ע"י טאקיזיס. בהתחלה הם היו גדולים, יפים מאוד, חזקים מאוד, חכמים ועם כוח קסם - אבל הם הושחתו והפכו ליצורים המגעילים שהם היום. בני האירדה הם היצורים היחידים שלא הושחתו ונשארו יפים, חכמים ועם כוחות קסם חזקים.

תשובות

1)אורגים זהו פירוש שגוי לחלוטין. OGRES באנגלית, ובעברית בספרי הרומח תראה את התרגומים "ענקים" או "עוגים". הם נוצרו כאחד משלושת הגזעים הראשונים והיו יפהפיים ובעלי כוח קסם טבעי, אך עקב גאוותם ושחצנותם האלים הפכום למכוערים. 2)DRACONIAN.

Get up kids

New member
תודה

זה סבבה שיש כזה פורום חברותי שאפשר לשאול שאלות ולקבל ים תשובות!!!

tygger

New member
הממ, כן אבל יש טעות.

אורגים הם לא עוגים כי אם גזע נפרד. האורג המתואר הכי טוב הוא האורג שנלחם בקרמון באגדות. לעומת העוגים הם טיפה יותר חכמים. אני לא ממש זוכר את השם שלהם באנגלית אבל אם אני אמצא את זה אז אני אביא את זה לפה.

טעות בידך

קרמון נלחם ב-HALF OGRE. באגדות התרגום, השגוי ד"א, היה חצי-אורג, אבל למעשה זהו תוצר של עוג או ענק(איך שתבחרו) ובן אדם. אורג, בכל מקרה, הוא תרגום שגוי, או אם תרצו, שווה ל-עוג(ענק יכול להיות משהו שונה לגמרי-GIANT).

tygger

New member
לא חושב.

קרמון אכן נלחם גם בעוגים אבל האורג הוא יצור אחר. אם רק הייתי זוכר איפה ראיתי אותו. יופי, עכשיו אני הולך לחפש את הדבר הזה איפשהו שם... נו טוב.

nadiwainer

New member
רגע......

הכוונה באורגים ואורקים היא אותו דבר, רק תרגום שונה? אמרתם שהאורגים צהובים(?!?!!?), אך ע"פ "שר הטבעות", האורקים הם ירוקים. זה אותו יצור?

לא רציתי להכנס לזה אבל שיהיה

אורקים הם עיוות של בני האדם ולרוב האלפים (ככה בשר הטבעות) בעולמות אחרים אורקים זה פשוט מפלצת אנושית מעוותת וגדולה חזקה יותר מרוב בני האדם ומכוערת יותר מהרוב היא גבוהה יותר (רובם) אוג זה מפלצת שונה לגמרי זה עיוות של אורק אם עוד יצור אחר לא זוכר כרגע בגלל זה הם שונים מאוד וגם נראים אחרת לגמרי סוף פסוק

למעלה