שני שאלות.

Ophel McNeil

New member
שני שאלות.

קודם כל - בדרקונים של שחר האביב מזכיר רייסטלין מפתח. שאלו את זה כבר בעבר, אבל לא הצלחתי למצוא את התשובה... מה זה המפתח הזה? אישית תמיד חשבתי שבועת הדרקון, הסבר שכרגע נראה לי די מופרך. דבר שני, לא מעט מוזר שלאורנה, סער, חלמיש, גדילן, גילתנאס ואליסטן ראו את שאר החבורה נקברת תחת הריסות של פונדק (דרקונים של ליל החורף), ואחרי חלום אחד, מציאותי ככל שיהיה, פשוט חזרו להתייחס לכולם כאילו הם חיים. בדיעבד, זה פשוט משגע! איך הם יכלו לדעתם שהם חיים? הם שמעו את זה איפשהו? כי מילא לפקפק במותם, אבל לאורנה חזרה לדבר על תניס כאילו בניין מעולם לא קרס עליו.

EverMan

New member
החלום היה בגלל

אבן הכוכבים שלבשה הנסיכה האלפית שממש ברח לי השם שלה וסער לבש בחבורה השניה. בגלל הכוח שלה , החבורה חלמה מה שקורה לחבורה במקום האחר. וגם אח"כ הרגישו שהם לא מתים. ואת לא מדברת על העובדה שהם נקברו תחת הריסות הפונדק כי אם היו בסילבנסטי המקוללת.

FireDragon

New member
שם הנסיכה- אהלנה צפריר...

החלום היה בגלל שבועת הדרקון שהייתה ש, השתלטה על המלך וגרמה לחלוותיו הגרועים ביותר להתגשם... כמובן שחלק מחלומותיו אלו היו הרס של סילבנסטי...

strahd

New member
הסיוט של לוראק

הסיוט של מלך סילבנסטי הרג כמעט את כולם בדרך שהתגשמה כמעט לכולם והראתה מעט את העתיד, כמו הפיכתו של רייסטלין לגלימות השחורות. השם של האלפית היה אלהאנה צפריר והיא נתנה את תכשיט הכוכבים לסער וכך הם חלקו את החלום. הם לא התייחסו לזה כאל ענין של יום יום, הם הוטרדו מזה מאוד, בייחוד גדילן שנהרג בחלום מעקיצת מלכודת פשוטה. בקשר למפתח, על איזה בדיוק מפתח, יותר פרטים עם אפשר.

Ophel McNeil

New member
מישהו כאן קרא מה שכתבתי

לפני שהוא טרח לענות?!
לא שאלתי איך קוראים לנסיכה, או למה הם חלמו חלום משותף, או מה זאת אבן הכוכבים, או למה הסיוט התקיים!! שאלתי איך אחרי חלום אחד, מציאותו ככל שיהיה, בני החבורה התייחסו אחד אל השני כאל חיים לחלוטין, כאשר הפעם האחרונה שהם ראו זה את זה היה כשבניין קרס עליהם.

strahd

New member
בגלל שזה היה החלום

בהתחלה זה היה קטע מוזר, לאחר ההפרדות שלהם בטארסיס, כשהבנין נפל על גדילן, הם לא רואים אחד את השני ואפילו רייסטלין אומר "לא נועדנו לראות אחד את השני יותר בעולם זה", והתכוון כמובן לסער ופתאום בסילבנסטי, כולם פוגשים אחד את השני והכול כאילו בסדר. התשובה היא שהם בעצם היו שותפים בחלום, וכמו שאת יודעת בחלום אפילו אם דבר נראה מוזר, אתה מקבל אותו כהגיוני. עובדה שאחרי שהסיוט נגמר וכולם מתעוררים, הם מבינים שזה היה חלום בלבד ולא מייחסים לו חשיבות מיוחדת מלבד העובדה שכולם חלמו את אותו החלום.

Ophel McNeil

New member
לא הבנת את השאלה שלי...

השאלה שלי הייתה לא למה הם התייחסו זה לזה חיים בחלום, זה מובן, אלא אחריו. לאורנה, למשל, לא רוצה לעזוב את פלתאנס כי היא בטוחה שתניס יגיע אחרי שהיא תעזוב. סליחה, הוא לא אמור להיות קבור תחת בניין? אני מתכוונת שאחרי החלום נראה כאילו שכחו שבני החבורה אמורים להיות מתים!

SaberTooth

New member
גם אני חשבתי על זה לא מזמן...

ההסבר היחיד שמתקבל על הדעת הוא שהחלום היה פשוט כל כך מציאותי.

Kodachi

New member
אני לא חושב שמוסבר איפה שהוא

מה הוא בדיוק המפתח, מה שכן נאמר זה שפיסטנדיטיליוס(? o_o) לוקח את רייסטלין למלכת האופל ומבקש ממנה לתת לרייסט את המפתח לכשפים האסורים, כחלק מההסכם בינהם. למיטב הבנתי, זה קורה לאחר שרייסטלין נכשל בפיצוח הספרים בספריית פאלתנאס. מצטער על האיותים, קראתי את הספרים באנגלית.

Kit Uth Matar

New member
יש לי תירוץ:

אחרי שלאורנה מגלה את אבן הכוכבים היא מבינה איך ראו את החלום ויודעת שהם חיים. שימו לב שכשהיא נפרדת מאליסטן (לפני שהיא יוצאת לפלנתאס) היא מדברת על ללכת בעקבות תניס והוא מזכיר לה שזה היה רק חלום.

arman

New member
מפתחות הדעת...

מפתחות הדעת, המשמשים למספר תפקידים וביניהם פיצוח הקוד לכשפים האדירים ביותר מצויים בידי שלושת האלים - טקיסיס, פלדין וגיליאן. ריסטלים אכן מקבל את שלו מטקיסיס לאחר שבוחר לקלל את הירח האדום ולסגוד לאפלה. ככה"נ שאר האלים קצת יותר קפדנים בקטע הזה... ד"א מה שלא ברור הוא מדוע טקסיס משתכנעת לתת לרייסט את המפתח - הרי היא בוודאי מודעת לקשר בינו ובין פיסטדנטילוס (שאמור לתבוע לעצמו את גופו של רייסטלין בעתיד...) וברור לה מה פיסטנדנטילוס רוצה.... בכל מקרה על קיומם של מפתחות הדעת רייסטלין לומד מדברי אסטינוס (הספרן) המספר על היום המשולם שלושת המפתחות, יחד עם כתבי אסטינוס יונחו על מזבח האבן הלבנה ואז תשולם בריאת העולם.

למעלה