שני שאלות מהטסט..

ofir3dvb

New member
שני שאלות מהטסט..

מה קורה? אתמול היה לי טסט רביעי וכנראה נכשלתי, הטסטר נגע לי בהגה, ואני לא כל כך מסכים איתו. מה שקרה, נסעתי ברחוב מסוים בכביש צפוף, דו סיטרי, ונתיב אחד פנוי לכל כיוון (בנתיבים החיצונים היו מכוניות חונות צמודות אחת לשניה) ואיזה שהו ג'יפ החליט לעצור בצד , כלומר על הנתיב היחידי שפנוי בשביל התנועה בכיוון לכן יצאתי לעקיפה כשראיתי שבמרחק מסוים יש מכונית שמתקרבת לאט לכן החלטתי לא להכנס יותר מידי לנתיב הנגדי ואז הטסטר הזיז לי את הגה הוא אמר שהייתי קרוב מידי לג'יפ, לא הסכמתי איתו אמרתי לו שאני חושב שזה מספיק רחוק ואז הוא אמר "ומה עם הדלת תפתח?" אז אמרתי לו שגם נוסע הג'יפ צריך לחשוב לפני שהוא פותח את הדלת אז הוא אמר "זה מה שתגיד להורים שהילדה לא חשבה לפני שהיא פתחה את הדלת" אז סבבה אבל אני לא יכול לחשוב על הכל וחוץ מזה נסעתי מספיק לאט כדי לעצור בזמן חוץ מזה שדאגתי גם בגלל המכונית המתקרבת..האם יש לי עילה להגיש ערעור? האם אני טועה? אני די מתוסכל מהעיניין שנכשלתי כבר ארבע טסטים (בעיקר בגלל העובדה שאין לי כסף לעוד טסט :\ ) ולא בגלל שאני לא יודע לנהוג אלא להיפך (ע"פ המורה שלי...) בגלל שניה של פיקשוש בטסט.. מצטער על האורך אבל יש לי שאלה נוספת, גילתי שאת הטסט השני עשיתי ביחד עם הטסטר שעכשיו בכלא על שוחד מיני (אני באר שבעי) , המורה שלי אמר שנכשלתי בגלל שהוא העביר רק את האנשים שהוא לקח מהם שוחד ואת השאר הכשיל כדי לאזן את זה, עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות משהו בעיניין? כי בעיקרון זה היה טסט מעולה ואני די בטוח שהוא שיקר בטופס (הוא כתב שעליתי על המידרכה ואני בטוח שלא עליתי, אני לא טיפש הייתי שם לב, ובנוסף הוא כתב שנסעתי לאט מידי, דבר שגם איתו אני לא מסכים , מה שכן הוא כתב עמידה לא נכונה בצומת שזה די נכון אבל אם הוא לא היה צועק עלי היתי מסתדר ועומד כמו שצריך). תודה ושוב מצטער על האורך.

Mis Anna

New member
אתה טועה טסטר צודק

אתה חייב לשמור מספיק מרחק ממכונית שעומדת בצד במיוחד כשיש בתוכה אנשים, תמיד חובה לקחת בחשבון שהדלת עלולה להפתח בכל רגע. במיוחד כשמדובר באותה מכונית שעצרה עצירה שחוסמת את הנתיב שלך, ככה זה רק מגביר את הסיכויי שמדובר בהעלה והורדה של נוסעים. אם פחדת מהמכונית שממול, היית צריך לחכות לפני העקיפה שתעבור ולעקוף כשיש אפשרות. בקיצור אין עילה... לגבי הטסט השני עמידה לא נכונה בצומת זה כבר סיבה להכשלה... ערעורים מתקבלים לעתים רחוקות וגם אם כן אז תקבל טסט חינם, חינם זה אומר שלא תשלם אגרה. זה לא אומר שלא תשלם 300 שקל למורה.

תראה

לגבי הטסטר בטסט הרביעי זאת בעיה. ותלוי כיצד הטסטר התייחס לעניין. בד"כ כשטסטר נוגע בהגה הוא מכשיל. ככה שאני ממש לא יודע לענות לך... זה תלוי בטסטר בלבד הוא היה איתך בטסט והוא יכול להחליט אם זה חשוב מספיק כדי להכשיל , או לא... לגבי הטסטר השני אני מסופק אם תוכל כי כבר עברו מאז 2 טסטים. אבל תנסה , אין לך מה להפסיד... אולי תרויח את הטסט. בהצלחה !

costaet

New member
אין מה לראות.

זאת סיבה מוצדקת 100% לנכשל, במיוחד עם הטסטר שם לזה לב ונגע בהגה... אבל שמעתי כבר על סיפורים גרועים יותר שבסוף עברו, אבל פה מגיע נכשל.

תראה

לגבי הטסטר בטסט הרביעי זאת בעיה. ותלוי כיצד הטסטר התייחס לעניין. בד"כ כשטסטר נוגע בהגה הוא מכשיל. ככה שאני ממש לא יודע לענות לך... זה תלוי בטסטר בלבד הוא היה איתך בטסט והוא יכול להחליט אם זה חשוב מספיק כדי להכשיל , או לא... לגבי הטסטר השני אני מסופק אם תוכל כי כבר עברו מאז 2 טסטים. אבל תנסה , אין לך מה להפסיד... אולי תרויח את הטסט. בהצלחה !

learndriving

New member
חבל מאד שלא ענית לטסטר הנקודה מאוד

חשובה והוא בטח היה שותק. לדעתי שאני גם לא מסכים איתו שהוא אמר לך " זה מה שתגיד להורים שהילדה לא חשבה לפני שהיא פתחה את הדלת". זה טעות גדולה של טסטר כי הנהג של ג'פ חייב להיות אחראי ולהגיד לילדה לא לפתוח את הדלת !!!!!!!!!!!!!!! כי כפי שכתוב בחוברת הנהיגה שלגבי הסעת נוסעים. * על הנהג להבטיח שעליית הנוסעים וירידתם תהיה אך ורק כשהרכב עומד, ושתתבצע מצדו הימני של הרכב. להלן מספר הוראות בנידון: - רק הנהג רשאי לרדת מצד שמאל. - במקרה שהרכב עומד בצד שמאל, בכביש חד-סיטרי, על הנוסעים לעלות ולרדת מצד שמאל בלבד. רק מי שיושב ליד הנהג, רשאי לרדת מצד ימין. -אסור שעליית הנוסעים או ירידתם תפריע או תסכן את עוברי-הדרך האחרים. -אין להניח פתיחת דלת כל עוד הרכב בתנועה. אז בקיצור, לדעתי שהטסטר מאוד טעה אותך! זה לא מוצדק מה הוא אמר לך. אלא הנהג של ג'פ חייב להיות אחראי ולא לך. אני מקווה שסטסט הבא תעבור בקלות !!!

Mis Anna

New member
אחראי אחראי

בסדר אבל מי שבסוף ידרוס תילדה ויתקע בדלת יהיה הוא... זה לא משנה הרעיון הוא למנוע פגיעה וזה יותר חשוב!!

learndriving

New member
נכון. אבל לדעתי ששניהם (הנהג של

ג'יפ והנהג (נבחן) אחראים. אני מדבר באופן כללי. אני לא מבין למה כמעט רוב טסטרים הכשילו לנבחנים בדברים קטנים מאוד מאוד. למה לא שהם רק נתנו הערות לנבחנים במקום להכשיל אותם בדברים קטנים. אני מבין שהשיטה של טסטטים בארץ לא הגיוני כי זה עניין של מזל על זמן ומקום. אם הג'פ לא היה שם והנבחן כנ"ל היה עובר הטסט. נכון? לאחר שאני קורא המון הודעות בפורום שנבחנים עברו חוויות אי נעימות עם טסטרים. עכשיו אני מתחיל להיות פרנוידה בטסט
אגב, עדיין לא ניגשתי לטסט פנימי וחיצוני ואני כעת מחפש מורה אחר כי כבר עזבתי את המורה שלי.

costaet

New member
אתה הנבחן ולא נהג הג'יפ!

אם הג'יפ לא היה שם והוא היה עובר טסט. ועוד שלוש חודשים היה מגיע למצב כזה של ג'יפ בצד ילדה קופצת החוצה היית קורא על זה בעיתון!!! בקשר להערות מטסטרים, אם אתה צריך הערות עדיין לא מגיע לך רישיון.

costaet

New member
מה הקשר?

מה הקשר לזה שהנהג צריך לשם לב כשהוא יוצא או אחרים יוצאים מהאוטו? אומנם ההורים מטומטמים עם יתנו לילדה שלהם לצאת בצורה כזאת אבל זה ישב לך על המצפון שדרסת ילדה. חוץ מזה עם גישה כזאת לא תשרוד יום על הכביש.

NewUser4

New member
בכביש, אל תהיה צודק, תהיה חכם.

תסמוך על אחרים בכביש, לא תגיע רחוק. הנבחן היה יכול להמתין עוד כמה שניות כדי שהעקיפה תהיה בטוחה במאת האחוזים, שהרי צפוי כי רכב שעוצר לרגע בנתיב נסיעה עוצר כדי להוריד או להעלות נוסעים. הטסטר, לדעתי, צודק.

adidas88

New member
תהיה חי וקיים

תהיה איתנו כאן עדיף לאבד רגע בחיים מאשר את החיים ברגע קטן לי זה לא יקרה/ סאבלמינל והצל

../images/Emo4.gif

אז בעיקרון הנהג של המכונית לא צריך לתת לאנשים לפתוח את הדלת של המכונית... אבל מה לעשות שדברים כאלה קורים כל יום. אתה לא יכול לנסוע, לדרוס מישהו, ובסוף להגיד שזה בעיה שלו שהוא ירד מהצד הלא נכון של הכביש. האחריות היא שלך, בתור נהג, לצפות שמישהו יפתח את הדלת ולהיות מוכן לאפשרות הזאת מראש.

MrJacKasS

New member
בקשר למשפט השלישי

יש לי ברלינגו והדלת האחורית של הנוסעים נפתחת רק מצד ימין, אז איך יירדו מצד שמאל? P:

be_roo

New member
לפי התפישה שלך

אם רכב נוסע מולך וסוטה לנתיב שלך הולך ומתקרב, אתה תמשיך בנסיעה רגילה כי הוא זה שלא בסדר ולא אמור להיות בנתיב שלך? אם נהג הג'יפ היה מקפיד לשמור על כל החוקים הוא לא היה עוצר וחוסם נתיב נסיעה ממילא. להטיל את האחריות לחייך ושלמות רכבך על אחרים זה טוב לדיונים בפורום, לא למי שרוצה לשרוד בכביש.

ofir3dvb

New member
אוקי שכנעתם אותי, אני יודע שהטסטר

צודק אבל קשה לחשוב על הכל בטסט במיוחד כשאתה לחוץ , אז למה להכשיל על דבר כזה..אם לא היה ג'יפ אני מניח שהייתי עובר, הכל עינין של מזל אני מניח:\ מה שטוב בכל הטסטים האלה שאני לומד מהם יותר מאשר שאני לומד אצל המורה. תודה לכולם על התגובות.

costaet

New member
מה ז"א למה להכשיל על דבר כזה?

ואם אתה עובר באור אדום אז גם תשאל למה להכשיל על זה?

be_roo

New member
כי זו לא טעות של חוסר דיוק או לחץ

אלא טעות בשיקול דעת, חשיבה לטווח ארוך, ראית סכנות מראש ואילו לא היה מכשיל אותך לא היית מגיע לפורום ושואל מה לא תקין בדרך שבה נהגת ולא לומד כלום מהעניין.

למעלה