שני סוגי אחדות.

ינוקא1

New member
שני סוגי אחדות.

בנוסף לדוגמה עם הציור חשבתי על עוד דוגמה ברוח הבחירות הבאות עלינו לטובה :

יש בעם ימין ושמאל , חילוניים ודתיים , מתנחלים וערבים וכו' וכו'.

ונניח ואני מעוניין להביא לאחדות בעם.

אז יש בפני שתי דרכים לעשות זאת -

1. ודרך זו נהוגה אצל כמה מדינות שכנות לנו :
אני לוקח תת מקלע ומרסס את כל מי שאינו חושב כמוני. ימנים ושמאלנים , חילוניים ודתיים , מתנחלים וערבים - מרסס את כולם.
בסוף נשארתי רק אני. וכך השגתי אחדות בעם !

אני יכול להגיע אפילו לאחדות עוד יותר גדולה אם בסופו של דבר אשמור גם כדור לעצמי.

2. וזוהי דרך קצת יותר קשה להגיע לאחדות :
אני מנסה לגשר בין ההפכים. בין ימניים לשמאלנים , בין דתיים לחילונים , בין מתנחלים לערבים.
אני מכיר בזה שאף אחת מהדעות איננה "אשליה" ! אני מכיר בזה שלכולם יש מקום משלהם !
אני מכיר בזה שחוסר האחדות והעימותים הנראים לעין הם רק מפני שאינני מסוגל להכיל ולקבל את האמת הנמצאת בכל אחד !

וזוהי הדרך האמיתית היחידה להגיע לאחדות -
למרות שהיא ארוכה ולפעמים מתסכלת.
למרות שבדרך זו אני צריך להשתנות באופן אמיתי , ואני צריך להגיע לענווה בפני כל הדעות.

והנמשל מובן :
אחדות אמיתית איננה נובעת מ"ביטול" !
אחדות אמיתית נובעת מהכלה !
להיות מסוגל להכיל דעות רבות ושונות , ולהיות מסוגל להכיל שני הפכים בשלום זה עם זה.

מי שמחפש אחדות דרך ביטול החוויה האנושית , הרי הוא כאותו אחד מהדרך הראשונה.
מי שמחפש אחדות דרך הכלת החוויה האנושית , והכלת כל חלקיו השונים - גוף ורוח , זה מי שיגיע לאחדות אמתית.
גם אם זה קצת יותר ארוך.

למואל א

New member
אכן כך מבחינה רוחנית

לכן הבודהיסטווה לא הולך לקצוות של היכחדות מוחלטת או הישארות בסמסרה אלא גם וגם, כמו שמוסבר גם בחסידות ובסופיזם, וכפי שכתבתי בהודעה אחרת היום.
לגבי הפוליטיקה אני לא חושב ככה, כי לדעתי הרוב מושחתים ואין באמת הבדל בין רובם של השמלאנים לימניים זה הכל עניין של שבטיות ואינטרסים אישיים כך שיש אחדות בין האנשים בישראל - ברצון להשיג כסף וכח...
ככל שאני יותר פוגש אנשים מסוגים שונים ולומד אני מגיע למסקנה שככה המציאות כאן וככל הנראה בכל העולם

ככה בכל העולם ....

נפלא ,,,השונה באנשים ,וכל אחד מאיתנו הוא שונה ויחיד בעולם ,,מצביע על זה שאינו משתנה ומכיל את הכל . אור ואהבה

ינוקא1

New member
אז הבאתי לך שתיים.

אם תחריב את הכל תגיע לאחדות.
וגם אם תיצור שלום בין הכל תגיע לאחדות.

בד הציור הריק הוא אחדות , וגם הציור במלואו הוא אחדות.

האחדות הרצויה היא אכן אחת בלבד - השניה.

אחדות ....

ינוקא ,,עיניים שלי ....מה אני יכול לעשות עם הדיבורים האלה ,מה אתה רוצה מאדם שיעשה איתם .?או,קי .קראתי ,,אז מה ...זה לא פותר לי את בעיית הסבל ....ואם לפני שקראתי את הדברים האלה סבלתי ממשהו ,אזי במה הדברים האלה עוזרים לי ? אני המשיך לסבול .....אם לא הבנת עד אכשיו אזי אנו עוסקים בחקירה עצמית שמובילה לחיסול הסבל האנושי ....אך אתה צמוד למחשבות ולתפיסות ואומר ..תעזבו אותי כמו שאני טוב לי ,,,אז שיהיה לך טוב .אור ואהבה

ינוקא1

New member
הדרך לסיום הסבל היא

לקבל את החלקים אצלך בפנים , שזה אומר לקבל את כל הציור בכללותו.

בגדול :
אם עולה כעס - לקבל אותו.
אם עולה שמחה - לקבל אותה.
לאפשר לעצמינו להרגיש - זה הצעד הראשון.

כנ"ל לחזור בדמיון לכל מאורעות העבר שלנו , להרגיש מה הרגשת בהם.לקבל את עצמך כפי שהיית. להגדיר לעצמך היטב מה הרגשת בכל אירוע כזה.

על כל מה שאני כותב בנויה דרך מעשית ותרגול שלם - אך אינני יכול להעביר אותה רק דרך המקלדת.

הדרך לסיום הסבל ,,,,

היא לעצור ולחקור :מי אני ? ודרך אגב .אתה אומר אם עולה כעס לקבל אותו ...! למה לא לחקור את הסיבה שגרמה לו להופיע ...ואולי ניתן לשנות את זה ,,ולא לסבול שוב . אתה מבין נשמה ...אתה לא נותן פתרונות אלא אומר זה מה שזה ..בו ונקבל ...ונחיה עם זה .וזה הכל דבורים ..שיש להם מקום בהופעה הזו ..אך לא בפורום הזה .אני לעומתך לא מקבל את ההופעה הזו ואומר שיש משהו אחר ובעזרת מדיטציה וחקירה אפשר לחסל את הסבל האנושי .מה לעשות עיניים שלי ,,יש מי שרואה ויש מי שחושב שהוא רואה .אור ואהבה

ינוקא1

New member
ככל שתקבל אותו יותר

תעלינה גם הסיבות שגרמו לו להופיע , ותקבל אותן גם כן.
כשאתה מקבל את הכעס , אתה מקבל את השכבה החיצונית של הבצל.
ככל שתקבל יותר , תיחשפנה בפניך השכבות הפנימיות יותר.

וזה הפתרון.

לא להתנגד - לקבל.

להתנגד ....

נשמה ...מי מתנגד כאן !? לכעס אין שכבות ,,הכעס הוא תחושה ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
אם היית חווה את עצמך באופן אמיתי

היית חווה שכבות רבות עם ההויה במרכז.

אינך יכול באמת להגיע אל ההויה אם לא עברת דרכן.

שכבות ...

איזה שכבות ? ספר לי עליהן ועל ההוויה במרכז ?ספר לי איך עברת את השכבות האלה ? ומה מצאת במרכז ? אור ואהבה

ינוקא1

New member
זה לא לרדיו.

אבל יש שכבות של תחושות , של רגשות , של שכל , של אמונות ועוד.

עוברים את השכבות דרך חוויה + התבוננות בהן.
ועברתי שכבות רבות.

במרכז נמצאת ההויה , אני כבר מרגיש את חומה ואורה כמו שאני מרגיש את השמש מכדור הארץ , אך עדיין אינני שם.

(וגם אתה לא שם.
כי אם היית שם היית יכול לטייל בזמן ובמרחב חופשי חופשי , ולא היו לך תשוקות כלל).

זה לא לרדיו ....

להוויה עיניים שלי אין חום ואין נעליים ....ואם לא היית שם איך אתה יודע מה קורה שאתה שם ...אתה לא יודע על מה אתה כותב ...תעצור ...בפעם המאה .אור ואהבה

צא ....

אין לאן לצאת כי לא חסר דבר .....נשמה ....אתה כותב מה שאתה רוצה ..לא עונה על מה שאתה נשאל ...אין לך מושג איזו צמיחה עבורי הדו שיח איתך ...לראות עד כמה אדם נמצא בבועה שלו וסובל ...ולא מודע לסבלו ...כי אם היית מודע היית עוצר .אור ואהבה

למעלה