שני סוגי אדמה

שני סוגי אדמה

אני צריך למלא אזור מסויים באדמה, יש לי אדמת חמרה חומה כבדה ואדמת חול גזר, איזו אדמה עדיף לשים בשכבה עליונה/תחתונה או אולי עדיף לערבב?

רוּפֵן

New member
לערבב ...

ולהוסיף למרכיבים גם קומפוסט - רצוי מייצור עצמי ולא 'זבל פרות', כדי להוסיף ל 2 סוגי האדמה האלו, 'נפח טכני' של כושר ספיחת מים ו"עובי" לאדמה. בלי חומר אורגני "נפוח".. ה'חמרה' והחול, יכולים להתנהג כמו 'חרסית' להיות בוציים וסמיכים כמו 'חימר' לאחר ההשקייה, ולהיות קשים 'כמו בטון' כשהם יבשים. אז, או 'קומפוסט מייצור עצמי', או רסק דק של עלים רקובים המצטברים מתחת לשיחים, או לקנות 'אדמת מצע גן' איכותית, ללא 'ספוגים' וכדורייות 'קל-קר'. ולערבב.. כמה ?! 30% מכל דבר.

לפני שמערבבים חמרה במשהו

כדאי תמיד לסלק את הנזאז- הגושים האדומים הקשים כשהם יבשים ודביקים כשהם לחים.

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif בצעירותי, היינו 'מפסלים' בהם..

כשאני מערבב אדמה, אני מביא את שיטת המטבח לערבוב קמח. (נו, כמומחה למאפי לחם, אתה מכיר...) פשוט מעביר את החומרים, יחד, דרך כברה שבניתי.

גמני.

ניסיתי כמה פעמים לאפות כדים מנזאז בתנור- אבל כשהייתי בן עדר לא ידעתי שהחום של התנור לא גבוה מספיק.

צפנתי

New member
מה זה אדמת חול גזר?

בכל מקרה תמיד עדיף אדמה שדומה לקרקע המקומית, למנוע הפרשי התכווצות והתרחבות בעת יבוש והרטבה.

זהירות בעירבוב אדמות !!!!!!!!!!!!!!

אפשר ליצור חלילה בטון, (בבטון יש חצץ ואת החללים ממלא החול וחללים של זה ממולאים במלט שרק בסוף גם מדביק) יש אין ספור סיפורים כאלו. כללית תמיד אבל תמיד !!!!!!!!!!!!!!! אדמה קלה על גבי כבדה!!!!!!!!!!!!!! רצוי להתיעץ במומחה. אני ממהר ואין לי זמן להסבר ארוך, אם אינני טועה הסברתי זאת ארוכות לפני שנה.

S o r i n a

New member
מנצל"שת - הגנן המליץ לנו למלא באדמת

חמרה. יש לכם השגות? אני מזכירה שאנחנו צריכים להוסיף אדמה כי חלק גדול ממנה נשטף בגשמים וברוחות. תודה רבה מראש, והמשך יום נעים.

השגות לא.

הגנן צודק. אם אתם סומכים עליו, בקשו שיבדוק מאיפה מעמיסים את החמרה- קרקע מהשכבה העליונה של הקרקע (המקלים אומרים 30 ס"מ והמחמירים אפילו חצי מטר ויותר) עלולה להכיל כל מיני זרעי עשבים ומזיקי קרקע . כמו כן יש לבדוק את הקרקע בעין- האם יש גושים אדומים כהים ודביקים (הגושים מתקשים מאד כשהם מתייבשים). אם כן- לא לקנות.

נא לקרוא את מה שכתבתי

היום כאן בנושא וכן בעבר (אולי במילון מונחים), הכי חשוב שלא טוב שכבה של אדמה כבדה ע"ג קלה. נוצרת מאין שכבת מים אטומה בין השכבות. ואז יש להוסיף שכבה בעובי גדול כזה שהוא לבדו יהיה מצע הגידול. ע"פ בדיקה בעבר, זול יותר להוסיף קומפוסמ ולערבב בחול. רצוי גם חיפוי, שבין היתר ימנע מהחול לעוף ברוח.

שנינו לא התייחסנו לאדמה המתוארת

בהודעה שפתחה את השרשור- זו לא אדמת חמרה. אדמת חמרה היא אדמה אדומה אבל אינה כבדה ואינה נעשית דביקה כשהיא רטובה. האדמה האדומה כהה, שנעשית דביקה בהירטבה היא נזאז- אולי כדאי שמישהו יכתוב כבר הגדרה למילון הפורום?

נכון אני עירבבתי בין השירשור כאן

לבין השני שבו דנו בחול. כאן דובר על " יש לי אדמת חמרה חומה כבדה ואדמת חול גזר". עדיף בשכבה העליונה את החמרה הקלה יותר. תמיד אבל תמיד : סדר השכבות הקלה למעלה וככל שיורדים למטה כבדה יותר. אחרי המילוי קומפוסט כמובן יעזור. כפי שאחרים ציינו.

אדנהר

New member
האם יש לך בגינה כמות של ארנבות

הגבוהה מהממוצע, אם כן, עשה הפרדה בין הגזר והאדמה. את האדמה לצומח את הגזר ל....

אדמת נאזז

אדמת נאזז אינה אדומה כלל וכלל!!!!!אדמת גזר זו חמרה קלה והאדומה עם הגושים זו אדמת חמרה כבדה.ההבדל בין אדמה כבדה לקלה הוא לא במשקל הסגולי או משקל אבסולוטי ,אלא כמות החרסית.אדמת נאזז צבעה אפור מלט דומה מאוד להתנהגות חימר אך לא בצבע.לגבי הערבוב שכבה תחתונה אדמה כבדה שכבה עליונה אדמת חול.כדי להגיע להומוגניות בין שתי סוגי הקרקע התהליך מאוד מורכב ויקר לא מומלץ.בהצלחה

נזאז אדום ונזאז אפור.

הבדל קטן- הברזל באדום מחומצן, באפור\ שחור מחוזר.

למעלה