שני נושאים שמטרידים אותי השבוע- 1.חבל לי על ליצמן !

אבי519

New member
שני נושאים שמטרידים אותי השבוע- 1.חבל לי על ליצמן !

למרות שאני חילוני גמור , ולגמרי נגד כל התפיסה של ליצמן על דת ומדינה, אני בעד הפרדת דת ממדינה גיוס בחורי ישיבה וכל מה שליצמן מתנגד לו ...
אבל לאני חייב לציין שעד היום לא היה שר בריאות כלכך טוב כמו ליצמן .
הוא באמת שר שאכפת לו מהבריאות של האנשים במדינה יותר מאשר מהכיסא שלו בממשלה.
וחבל לי מאד שהוא מתפטר.
היתי רוצה שישאר ושישלים את המלחמה שלו בג'אנק פוד , ומהפכת הבריאות וסימון המזון ...
2.
ועוד משהן שנורא הרגיז אותי אתמול , ראיתי קטע מהתכנית "מסטר שף" .
היתה שם בחורה שהגישה מנה של דג עם אספרגוס עם עגבניות שהיא יבשה בעצמה , מנה טעימה לכל הדעות וגם אנשי הצוות אמרו שהיא טעימה ולא היה להם כלום לומר נגד זה.
אבל מאד הפריע להם שזה "אוכל" בריא והם לא התביישו להכריז על זה, וגם להסביר הסבר מאד מלומד כמה שזה לא בסדר שהיא מכינה אוכל בריא.
נו- מילא מיכל אנסקי שלא ידועה בחוכמה יתרה, אבל גם חיים כהן ,וגם אייל שני , וגם אהרוני הסכים איתם וכולם יצאו חוצץ נגד אוכל בריא וסיכמו שאוכל בריא זה דבר רע כי "כשמגישים לנו אוכל בריא אנחנו מרגישים שמגישים לנו תרופה"
אני חושב שבמדינה שבה מעל חמישים אחוז סובלים מעודף משקל, עשרה אחוז מסכרת מדינה שנמצאת באחד המקומות הכי גרועים מבחינת התקפי לב ומחלות כלי דם, אותי זה מזעזע!
זה כמו שיעשו תוכנית טלויזיה על מרוצי מכוניות, ויגידו שלנהוג לפי חוקי התנועה זה מרגיש כמו בטסט .

אבו זקן

New member
ליצ(מ)ן

ממה שאני הצלחתי להבין בעיקר איכפת לו מהבריאות של חסידי גור שזוכים במערכת הבריאות לפריבילגיות מהסוג שאתה ואני יכולים רק לחלום עליהן. במה בדיוק הוא שר מוצלח? בקיצור תורים? בהפחתת הלחץ על חדרי המיון? בהגדלת סל הבריאות ו/או בהוזלת מחירי התרופות? בטח תביא לדוגמא את הרפורמה הסימון מוצרי מזון, זאת שיישומה נדחה פעם אחר פעם.
&nbsp
וחוץ מזה אל דאגה, למרות שהוא ויתר על התואר הוא ממשיך להיות שר הבריאות בפועל.

אבי519

New member
הוא עשה כמה שיפורים במערכת

בגללו יש יותר מכשירי MRI ועוד
אלה שלפניו לא עשו כלום.
ברור שבגלל שהוא חרדי ואכפת לו מהחרדים ומהבריאות של חסידי גור - אבל לפחות יש שר שאכפת לו ממשהו יותר מהכיסא שלו.
יתר השרים אכפת להם אך ורק מהמעמד שלהם הכיסא שלהם ושיבחרו אותם שוב.
אני חושב שמהפכת המזון היא רק התחלה, היא נדחית בגלל הלחצים שמפעילים היצרנים , אבל כאשר הם יפסידו, נראה לי שזאת יכולה להיות התחלה של מהפכה בנושא.
&nbsp
במפעלי מזון בישראל הפיקוח הכי טוב (או היחידי שיש) על ניקיון, ועל איכות החומרים זה רק בקווים של כשרות בד"ץ.
&nbsp
( למשל שים לב שעל מוצר תנובה כשר בד"ץ , לא כתוב מכיל "אבקת חלב" כמו על מוצר עם כשרות רגילה)

אבו זקן

New member
כשרות בד"ץ לא שייכת לשר הבריאות

בראבו, שר הבריאות עשה *משהו*! דאג שיירכשו עוד מכשירי MRI! אין ספק, הוכחת את טענתך - לא היה ולא יהיה עוד שר כמוהו.

אבי519

New member
תראה גם אני לא אוהב אותם בלשון המעטה, כמו שכבר כתבתי

אבל נראה לי שהוא אחד שאכפת לו מהתפקיד שקיבל יותר מהכיסא שלו.
וזה נדיר אצל פוליטיקאים.
ובכל הממשלה הזאת נראה לי שהוא אולי היחיד שאפשר לאמר עליו את זה.
והוא דואג לבוחרים שבחרו בו, בניגוד ליתר ולאלה שאני בחרתי, שרק דואגים לכיסא שלהם ולחשבון הבנק שלהם.

למעלה