שני מהקורס...

שני מהקורס...

אני מדריך אז אני לא משלם אבל אני מסכים איתך שזה טיול יקר...500 ש"ח בשביל ארבעה ימים שמתוכם יש את שישי ושבת שבהם גם ככה לא עושים כלום... ישר כח

לפני שמתלוננים

חשוב לזכור ששום דבר בארץ לא בחינם!!! הטיול עולה כסף ונוער תל"ם מסבסדת כמעט את כולו. חוץ מזה, בעוד תנועות אחרות (כמו הצופים) ביטלו את הטיולים אנחנו מוציאים אותם ולא פוגעים בחניכים שלנו. החניכים שלנו הם בראש סדר העדיפויות! כל מי שצריך מלגה פונה אלי ומקבל! עמית

royelmo

New member
עדיין...

אנימבין שנוער תל"ם מסבסדת חלק גדול מעלות הטיול, אבל עדיין, 500 ש"ח זה המון. זה המון אפילו למשפחות שאין להן בעיה כספית. מבחנתי, עדיף להוריד יום אחד מהטיול, בשביל שהוא יעלה פחות, ויותר חניכים יוכלו לבוא. בנוסף לכך, ישנן המון משפחות שנוער תל"ם בעלות יותר מילד אחד שמשתתף בפעילויות, משמע הסכום שהם צריכים לשלם הוא ענק. נכון, יש הנחה לאחים, אפל אפילו איתה, זה עדיין יוצא המון כסף. ולא נשכח, שמיד עם תום הטיול, מקבלים ההורים הביתה את הפלאייר של חוויה, שמבשר להם על עוד תשלום גדול שיצטרכו לשלם בקרוב... אני חושב שצריכים לדון בעניין הזה בהרחבה, כי לפי דעתי זה לא יכול להמשך. ואם הפתרון היחיד הרלוונטי הוא ביטול יום אחד מהטיול, אז אין ברירה אלא לעשות כן.

ורד ר

New member
אני מסכימה...

אם לקצץ את המחיר אי אפשר אז עדיף לקצץ את הטיול.. 3 ימים זה בסדר גמור לטיול פסח..

אני לא מסכים

בסך הכל השכבה הצעירה נפגשת 3 פעמים בשנה וזה לא מספיק. בכל מקרה זה יותר זול כי אם היינו עושים כנסים זה היה יותר יקר. אני חושב שמדצים צריכים גם להשתתף בעלות וכך המחיר יוזל. עמית

ורד ר

New member
אני אישית מוכנה..

אבל לא נראה לי שמדצים שהדריכו כל השנה ורואים ביציאה לטיול חובה בנוסף לזכות יסכימו

זה לא הפתרון

אני לא חושבת שצריך לבקש מהמדצים לשלם. אם הם משלמים זה יוצר מן מצב שבו המדצים משלמים על זה שהם מתנדבים בקהילה ועל ההדרכה שלהם (אם זה בכלל הגיוני...). אין עוד דרכים להוזיל את המחיר? אההה, רק רציתי לבקש שלא תקצרו את הטיול כי אנחנו מחכים לזה הרבה זמן וגם כבר ביטלו לנו כנס... אז בבקשה תנסו למצא דרך אחרת!!!! ~שני~ :)

royelmo

New member
עם כל הכבוד לנוער תל"ם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני חושב שזה ק-צ-ת חוצפה, לבקש מהמדריכים תשלום על הטיול! אנחנו עושים את הטיול הזה. אנחנו המדצ"ים. אנחנו מ-ד-ר-כ-י-ם את הטיול הזה! זה פשוט נוראי שאפילו חושבים על דבר כזה! אני זה שכותב ומעביר את הפעולות לקבוצה שלי בטיול, אני זה שעושה טלפונים לחניכים שיבואו, אני מגיע ליום הכנה, ואחרי כל זה עוד רוצים ממני כסף??? זה כמו לבקש משחקנים של הצגה מסוימת, שישלמו על כל הצגה שהם מציגים.

רועי צודק!

אפילו שאני לא מדריכה אני חושבת שזאת באמת שיא החוצפה לבקש מהמדצי"ם לשלם! הם עובדים וכל היום צריכים להתעסק על ילדים קטנים ומעצבנים ואז הם עוד צריכים לשלם?! זה ממש לא בסדר וממש אין לכם לגיטימציה לזה... וזה פשוט חוסר התחשבות מוחלט! ענת נ.ב ממש חבל אבל שרק כסף זה מה שמעניין את כולם...

הכי קל להתלונן

מי שמתלונן צריך גם לדעת להציע הצעות. כל אחד יכול להביא ביקורת, אבל רק מי שיש לו ראיה מערכתית של התנועה ומכיר ויודע את כל התמונה- ולא אומר רק את מה שפופולרי להגיד, יכול להביא הצעות לפתרון. לא שמעתי את זה מאף אחד מהמתלוננים. קיצוץ הטיול לאחר ביטול הכנסים יפגע עוד יותר בתנועה. עמית

royelmo

New member
אני באתי עם הצעות!

קיצוץ בימי הטיול זו הצעה נורמלית לחלוטין ולא תפגע בתנועה. טיול של שלושה ימים הוא טיול מכובד מאוד. זה ממש מגוחך לבקש ממי שעושים את הטיול הזה כסף עבורו. יש גבול מסוים. ובנוסף לכך, אני רוצה להזכיר, שבין טיול סוכות לבין פסח, היה אמור להיות כנס נוסף לחניכים, אבל אתם החלטתם לבטל אותו. אז רגע, אני רוצה להבין- זה לא פוגע בתנועה? זה לא פוגע בחניכים? זאת היתה השנה עם הכי פחות פעילויות ארציות לחניכים מבין השנים שאני נמצא בנוער תל"ם (1996).

../images/Emo14.gif

קודם כל, שלום לכולן/ם! אני בדרך כלל לא ממהרת להגיב לדיונים שעולים בפורום למרות שאני עוקבת אחרי הדברים על בסיס קבוע . . . אבל הדיון הנוכחי קצת מטריד אותי. אני מרגישה שאין מצב מושלם במקרה הזה וחושבת שאנחנו צריכים לחשוב על מצב בו הנזק שנגרם (לתנועה, לחניכים, לרצף הפעילות השנתי, ל'כיס' של ההורים וכו') הוא מצומצם ככל האפשר. כמו למשל ביטול הכנס - עצרתן/ם לרגע לחשוב מה היו הסיבות שבגללן הוא בוטל??? אולי כדי לא לשגע את ההורים שלכם עם כל כך הרבה תשלומים כמו מיסי שבט, טיולים, מחנה קיץ, כנסים, וכו' - וזה רק במסגרת התנועה ! נוער תל"ם שאתם כל כך כועסים עליה כאן זה לא גוף מערכתי וגדול, מדובר בעמית ובי שמנסים לעשות את הבחירות הכי טובות שאפשר במסגרת המגבלות שהחיים מציבים לכולנו. וזה בעצם מה שמציק לי. אנחנו מודעים למצב ונשמח לחשוב אתכם על דרכים יצירתיות בכדי לקיים את הטיול המתוכנן, ולאפשר לכל חברי השכב"ג שמעוניינים לצאת להצטרף ולחניכים להנות מחוויה תנועתית משותפת ומצד שני, לאפשר לנו לשמור על מסגרת תקציבית שתאפשר ליותר מפגשים לקרות. אולי בעזרתכם נוכל לגייס כסף כדי להקל על ההורים. ראינו כבר שזה יכול לעבוד, קחו לדוג' את הנסיעה ללונדון . . . אני חושבת שכל עוד לא תחשבו במושגים של 'אנחנו' ו'אתם' ותבינו שאכן הכח הוא בידיים שלכם ואנחנו כאן רק כדי לבנות את המסגרת ולאפשר לכם לחוות תנועת נוער אמיתית ומקצועית . . . כבר יהיה הרבה יותר טוב. בואו לבקר אותנו ולחוות איתנו את היומיום במשרד, תתקשרו אלינו,תתלבטו איתנו, תחוו איתנו, תזמו, תרגישו איתנו - כשקל ופחות קל, תקחו חלק !!!

ורד ר

New member
הי שרון!../images/Emo140.gif

נחמד לראות אותך כאן!הייתי כותבת יותר.. אבל חייבת ללכת ללמוד לתושב"ע! ביי ביי! אוהבת
ורד

royelmo

New member
לפני הכל...

לפני הכל, הייתי רוצה שיינתן מצדכם יחס שווה לכל המדצ"ים, ואז נדבר. הכעס הזה לא בא סתם, והוא לא נמצא רק אצלי. אני זה שבוחר להוציא אותו כאן בפורום, כי בדרכים אחרות פשוט לא מקשיבים. ואם לא כדאי לשגע את ההורים עם מלא תשלומים, אז למה להפציץ אותם בחודש אחד, עם טיול פסח של 500 ש"ח, ואז לתת להם פלאייר של חוויה עם עוד 2000 ש"ח?

עוד רעיון,

אני לא רוצה להיות חוצפן, אבל כמו שאתם אומרי שאולי אנחנו נשלם אולי כדאי שגם הרכזים ישלמו!

royelmo

New member
צודק!

אם המדצי"ם ישלמו, גם הרכזים ישלמו... מה דעתכם על זה???

לישון בחוץ,

לעשות בישולי שדא ולא בחדר אוכל! אני הייתי בטיול חמישה ימים שישנים החוץ ואוכלים אוכל שמכינים במקום!

למעלה