שני חברים...

שני חברים...

... משהו מכם פעם עסק בריצות ארוכות? הרגיש את הכאב של המאמץ שלא ניגמר… את האוויר ששורף בריאות כשקר, את הזיעה שניגרת על העיניים וצורבת… את המחשבות, מתי זה ייגמר לעזאזל? למה לי? למה? כאבי הברכיים הלחץ בחזה… אז כדי להתגבר על כל זאת, חושבים!!! כל הריצה חושבים על כל מיני דברים, מעלים רעיונות, תוכניות ובעיקר זיכרונות(רץ מקצועי בדר"כ חושב על המקצב-חד חד נשימה, חד חד נשיפה קצב, קצב…) זיכרונות… היום רצתי בשדות הבוציים לאורך הירקון, התמלאתי בצבע האדמה, ריח הרטוב של הצימחיה, טפטוף קליל… מחשבות... ועלו בי זיכרונות ילדות… על א.צ ומ.ש. ואיזה הבדל בין שני החברים האלו, כל אחד מהם ליווה אותי שנים רבות, אחד לא הכיר במיוחד את השני רק בשם ובחיצוניות, לא ערבבתי שמחה בשמחה, אבל היתי חבר של שניהם, כל אחד מהם היה טיפוס… א.צ. חולמני, פנטזיונר, ילד… מ.ש. מציאותי, אומן בחסד, גבר… תמיד הייתי צריך ללכת מכות כדי להגן על א.צ. , אבל א.צ היה טיפוס שתמיד סולחים לו, קשה היה לכעוס עליו, ילדון…רזה, שדוף… לא.צ. הייתה אחות בוגרת מאיתנו, אז בזכותה הכרתי את פינק פלויד, את האבנים המתגלגלות, ובזכות א.צ אהבתי כדורגל, הפועל פ"ת, אפילו שיחקנו שם…אברהם גרנט היה המאמן שלנו, אני קיצוני ימני מס´ 7, הוא מגן ימני מס´ 2, ככה ששיחקנו באותו אגף, הוא מוסר לי ואני אליו…היינו מחוברים כי למדנו באותה כיתה עד סוף התיכון, 12 שנה יחד, צמוד…התגייסנו ליחידות שונות, אני קרבי, יחידה התנדבותית, הוא חייל מקצועי… מ.ש. היה שכן שלי, דלת מול דלת 10 שנים או אולי יותר, עליו לא הייתי צריך להגן, לא היה צורך, לא היה מסתבך. בחור מוצק, חזק, מהיר, עקבי… מ.ש. הכיר לי את להקת קווין, בזכותו המשכתי לצייר לפחות עד הגיוס, יחד יושבים, שומעים קווין ומציירים, מדפדפים בספרי סקס והדרכה מינית ש"סחבתי" מהספרייה, כי התביישתי לקחת עפ"י החוק, אמא שלי תפסה אותנו, חייכה והביאה עוד… התאמנו בריצות שדה, כל אחד באגודה אחרת, לפעמים רצנו יחדיו, התגייסנו לצבא, כמובן שגם הוא קרבי… אפיזודה שזכורה לי מא.צ. היינו בים ת"א, שחינו לעומק, לפתע התחילה מערבולת לסחוב אותנו, אני הייתי שחיין טוב ממנו בהרבה, שחיתי עליו, הוא צעק שלא אעיז להגיע עליו, עדיף שרק אחד יטבע…היתי תקוע בין הרצון להצילו לבין הרצון להציל את עצמי וככה נילחם בגלים ומנסה להיות לא שם ולא כאן… לפתע היגיע גולש וסחב אותו עליו, אני פילסתי דרכי בכוח לחוף, היינו בני 15-16 לא דברנו על הארוע מעולם… לי העיק שלא שחיתי עליו, אך מלותיו היו כיסוי לבושתי…אח"כ רבנו, לא זוכר למה, אבל לא בגלל נערה, הוא לא יצא עם בחורות, ביישן… אפיזודה שזכורה לי ממ.ש. בנינו סוכה, ואז הרסו לנו אותה ילדים מעבר לרחוב, סיפרו לנו כך האחרים והצביעו על האשמים, בלילה הלכנו שנינו, שברנו, הרסנו, כיסחנו, טינפנו להם את הסוכה, חזרנו מרוצים… אח"כ חגגנו על האופניים, הוא הרכיב אותי בעמידה על הסבל, עבר מתחת לחבלי כביסה, אני קבלתי במלוא המהירות את החבלים בגרגרת, כמעט מתי שם… מחנק… אחרי הצבא, א.צ. עם הפנטזיות שלו על חו"ל וכד´ נסע ללמוד באירופה השד יודע מה. חזר ונהיה דמות ססגונית בעיר, יום אחד משרד פרסום, יום אחר רץ למועצת העיר, רצה בכל מעודו להיות מקורב לעמדות כוח והשפעה, בעיקר שחקני כדורגל, אהבתו הגדולה… מ.ש. השתחרר סמ"פ, היה בקורס מיוחד של הממשלה ואז ראה אותי הולך במדרגות, שאל: לאן? עניתי להירשם לאוניברסיטה ולקורס רענון במתמטיקה ופיסיקה, הולך להיות מהנדס, חשב ואמר, אני בא איתך… ומאז הכל היסטוריה, למדנו במקביל, הוא במחלקה אחרת, מצא עבודה בנגב, המשיך לתואר השני ואני חזרתי לעיר שלנו. הקשר היה לא הדוק, א.צ בכלל נעלם מהאופק מ.ש. קשר דרך הוריו, בני דודיו ומדי פעם פגישה בעיר כשהיה בא להוריו. ואז נודע לי… מ.ש. חולה בסרטן, ש"אכל" כל חלקה טובה בגופו, 6 שנים הוא נילחם בו, לא ויתר, טייל בעולם, סקי בצרפת, תאילנד, ארה"ב, טיולים מחוף לחוף בארץ ברגל, עסק לאומנות, כל זאת בין הטיפולים בפגישתנו האחרונה כאשר ביקרתיו, אמר לי: נוסע, לולא אתה לא הייתי נהיה מהנדס, חיי היו בטח אחרים אל זאת אני מודה לך והוסיף, שמפסיק לקחת טיפולים, מה שיהיה יהיה, הוא יעביר את מה שנישאר יותר קצר אך איכותי, לא רצה יותר את סבל הכימוטרפיה, רצה לחיות כמו איש חופשי…בגיל 38 נפרדנו ממנו…השאיר אחריו אישה, ילדים, בית… נפטר מוקף חברים ומשפחה…להלוויתו באו מאות מוקירי זכרו…היה כל כך צפוף סביב הקבר… פגשתי אנשים שלא ראיתי עשרים שנה… א.צ. הסתבך בחובות, נושים, רמאויות, בגיל 38 נפרדנו ממנו, תלה את עצמו במלון באילת, מת לבד, בודד ערירי, ללא ילדים ומשפחה לידו, לא השאיר דבר, רק זיכרון מעומעם אצל חלק גדול מהאנשים. לא יודע על הלוויתו דבר, לא הייתי, מיצר על כך, אבל הרי הוא נעלם לי מהאופק, ורק דרך העיתון נודע לי דבר התאבדותו… שני חברי ילדות, מביט בתמונות הישנות, כולנו מחייכים, חבוקים, לא ידענו אז מה יהיה עתידנו… שני חברי ילדות ואיזה מוות עומד בינהם… אחד אמיץ ואז נפש… השני… אבל הם היו חברי, נוף ילדותי, עיצבו בי חלק מעצמם...ציור והפועל פ"ת... לא שופט, לא מבקר, רק מעלה קווים לדמותם השונה ולסופם, שני קצוות של החיים... אחד נילחם לחיות לא ויתר, הפסיד. השני ויתר, נילחם למות, הצליח...
נ.ב. כשרצים מרחקים ארוכים, מחשבות מוזרות עוברות בראש, אולי בגלל חוסר בחמצן?...

זו לא פעם

ראשונה שאתה עושה לי דמעות בעיניים קשים לי סיפורים כאלו אבל מבינה את הצורך להוריד את הכאב מהלב סיפור מאד מרגש, נוסע

החיים כמוזיקה

אז הנה א.צ., שבאמצעותו התוודעת לפינק פלויד, א.צ. המיסכן שגמר ערירי ובודד, לבד, ועצוב, בלי חברים ובלי משפחה - כך בדיוק קרה לכוכב האמיתי של הפינק-פלויד, רוג´ר בארט, זה האיש שהיה ראש הלהקה ומנהיגה, אמן מוכשר בחסד עליון, וחולם, וילד בנשמתו, ופנטזיונר, כותב השירים של הלהקה שהובילה את המוזיקה של העולם שנים ארוכות, כך גם הוא ירד, מסתבר, מהפסים, ואיבד את האיזון, ואת הקשר אל המציאות, שקע אל תוך הסמים, איבד את עצמו לדעת - תרתי משמע! - כבר לא רוצה לדעת כלום, ואושפז לא פעם, וסופו שהסתגר מרצונו כמו ילד קטן אצל אימא שלו, ממאן לצאת עד היום מהבית. לעומת ההזיות הילדותיות האלה - הנה מ.ש. הגבר הבריא והחזק והיציב והאופטימי - מי שבאמצעותו התוודעת אל להקת הקווין - אוי, אוי, תראה מה היה גם סופו של סולן להקת הקווין הזו, פרדי מרקורי, שגם הוא, פתאום באמצע החיים חטף את המחלה הסופנית - אומנם איידס ולא סרטן - וכך נפרד מהעולם, כמו מ.ש. אפוף אינסוף חברים, בני משפחה, מעריצים ותהילת עולם. יודע אדם נפש סולנו. המוזיקה כאורח חיים. והמוות.

Al, תשמע, זה גדול, ההשוואה הזו...../images/Emo45.gif

...אפילו לא עלתה לי בראש למרות שידעתי את האינפורמציה... התקליט של פינק פלוד Wish you were Here נכתב עבורו על ידם... ואילו פרדי מרקורי כתב עבור עצמו את תקליט ההספד עם כמה שירים ניפלאים... חייב למצוא ולשמוע אותם...

אטיוד5

Active member
בתור רץ למרחקים ארוכים

שמתי לב שאני מסוגל לחשוב על כלום. רק מסתכל קצת קדימה ותוהה מתי אני מצליח להגיע אל עמוד החשמל הבא. כמה נשימות או צעדים זה יקח לי. הסיפור שלך הזכיר לי שני חברי ילדות שלי. אחד, מוטי, מת בתאונת אימונים בצנחנים, בגיל 21. שני, שלמה, מת מסרטן בגיל 20, חצי שנה אחרי קורס מ"כפים. יהיה זכרם ברוך.

נכון, אטיוד5, יש גם טכניקה כזו...

...להיות מרוכז בקצב הפנימי, רק שלא ישבר...הרי אתה לבד ואם גם זאת קבוצה, המרחקים ממש גדולים ביננו, רק לפעמים יוצא לך לרוץ עם משהו צמוד צמוד... לספור הכל, עמודים, צעדים, נשימות, זמנים, כך וכך - עד, כך וכך - לזה... אבל לפעמים לעבור מעל 15 ק"מ, שזה נימשך שעה ורבע, בערך, תלוי מתי... מחשבות בכל זאת באות מעצמן... כשאתה רק 2000 מ´ אתה כל הזמן מרוכז ברצים לידך(זה בדר"כ בקבוצה ותחרותי)בגב שלהם בנשימות שלהם לידך ומאחוריך מנסה להפתיעה אותם, להרדים אותם... אז באמת אתה לא חושב מחשבות...אין זמן לזה ב 7:00 דקות...מרוכזים בלהתגבר על הכאב...

ez2

New member
נוסע, קסום ומרגש.

נוסטלגיה במיטבה. עצוב רק שאכן כך קרה. ואם אתה מפ´ת, אולי הכרת את מגלי מהפועל? היה המאמן שלי לריצות בינוניות (1500 ו- 5000 מ´)

תודה, תודה, אני שחקתי בהפועל פ"ת...

...כילד בקבוצת הכדורגל... כאשר עסקתי בריצות, זה היה במסגרת אגודה לא "מפלגתית"...אגודה פרטית... ולכן לא הכרתי את מר´ מגלי...
שבוע טוב...

עיניים

New member
מוזר,,,,,

אחרי קריאת הסיפור, שקעתי במחשבות וחשבתי כמה מוזר שלמעשה אנו בוחרים בילדותינו את החברים אשר ברבות הימים הופכים לחלק מעברינו, ומן הסתם משפיעים על חיינו בצורה זו או אחרת. חברים שהיו ואינם - עושה לנו עצוב. הם לקחו עימם חלק של חיים. נותרים אך הזכרונות,,,, נגעת נוסע.

מרגש ומעלה מחשבות......

קראתי עוד בבוקר - ועם המחשבות נסחפתי רחוק רחוק... מה יוותר מאיתנו לאחר לכתנו ? אלו זכרונות נשאיר אחרינו? כמה זמן יזכרו אותנו? למה חשוב שיזכרו אותנו ? ועוד...כהנה וכהנה... מחשבות נוגות... וחיפוש דרך לניצול יעיל - של בנק הזמן - המוגבל.

למעלה