שני הצריחים

shimon7

New member
שני הצריחים

המפלגה היא המתמודדת בבחירות. את המועמד ניתן להחליף היום, מחר, ביום הבחירות או לאחריו. המועמד הוא לא ה"מלך" במשחק, אלא, כמו שהיטיב לכנותו ח"כ ויצמן שירי, "צריח". לפעמים אין ברירה וצריך להחליף צריח אחד בשני (אם תרצו: לעשות הצרחה גדולה) כדי לשפר את הסיכוי לניצחון. בכל מקרה, אם היועצים שלו שווים משהו, מצנע לבטח יקבל את ההצעה להחליפו. הוא יישאר היו"ר ותובטח לו תמיכה נרחבת. אם פרס ינצח, מה טוב, אם פרס יפסיד, הוא ישאיר למצנע מפלגה גדולה ואף אחד לא יבוא למצנע בטענות. אם מצנע יסרב, לעומת זאת, יאשימו אותו בהפסד. יש לו למצנע הזדמנות חד פעמית לבסס מעמדו הפוליטי.

EverMan

New member
במשחק שח שנקרא פוליטיקת ישראל

אין מלכים ומלכות. יש בקושי פיונים. ומצנע לעומתם בהחלט צריח.

רחבעם1

New member
מה זה משנה האיש משנה הדרך .

יש הבדל בין הדרך של מצנע או פרס או מרצ או חד"ש ? נסיגה חד צדדית מהשטחים בזמן שהטרור לא מפסיק. מה זה משנה מי המנהיג החייל או הצריח ? הדרך היא אותה הדרך.

EverMan

New member
יש הבדל בין הדרך של הליכוד

לדרך של האיחוד הלאומי ? או לשל חירות ? דיי עם הסיסמאות. תגיד לי פעם אחת ולתמיד , האם צריך לצאת מהשטחים או לא ? ללא קשר לטרור. השאלה שעולה : האם אנחנו רוצים וצריכים להיות שם. כן או לא. זהו !

רחבעם1

New member
כל הימין בעד לחימה בטרור ולא נסיגה!

ההבדל הוא בין ימין ושמאל אין הבדל בין העבודה מרצ או חד"ש כולם בעד נסיגה תחת טרור. ובימין אין הבדל בין המפד"ל הליכוד והשלב הבא של האיחוד הלאומי וחרות. דרך אחת של חולשה ונסיגה דרך אחרת של לחימה ופינוי. הכל חוקי והכל אפשרי. מקווה שלא תקללו את דרך הימין...!

EverMan

New member
דרך האור מול דרך החושך ?

דרך של שלום מול דרך של מלחמה ? אולי זה כן מתמצא בסופו של דבר לזה. אבל כן , יש הבדלים מאוד מהותיים בין המפד"ל לליכוד , ובין חד"ש לעבודה. ולא , אין פה חולשה , להגיד : אני רוצה שלום , זאת לא חולשה. זה כבוד ! אני לא רוצה להילחם , אני רוצה שלכולם יהיה טוב. זה לא חולשה.

רחבעם1

New member
מהו האור ומהו החושך ?

כמובן שזה מסתכם בין ימין ושמאל הדרך המדינית שונה רק בין ימין ושמאל: העבודה=מרצ=חד"ש... = שמאל:"הפרדה נסיגה חד צדדית בלי קשר לטרור..." הליכוד=מפד"ל=איחוד לאומי... = ימין:"לחימה בטרור הפרדה על ידי פינוי הטרור..." כולם רוצים שלום ! השאלה האם חד"ש או עזמי בשארה רוצים שלום ? אם אתה לא רוצה להילחם בטרור אז זאת בהחלט חולשה לדעתי.

EverMan

New member
אין שום קשר בין שמאל ימין וטרור.

אין הבדל ! שניהם נלחמים וילחמו בטרור. השאלה שתמיד הייתה , עוד לפני שהיה טרור היא : האם אנחנו רוצים את השטח או לא. לזה יש לך תשובה ? אתה רוצה את השטח ? אתה רוצה את יש"ע ? אם לא - אז תיפטר ממנה. אין שום שאלה בנוגע לטרור או לא. תפסיק ללכת ראש בקיר - כי זה מעצבן. מאוד אפילו.

resh10

New member
למה "לבן או שחור"?

ואולי שינם תומכי עבודה שמצדדים ורוצים חלק משטחי יש"ע? למשל רבין, הוא היה ידוע בתור אחד שהשקיע רבות ביש"ע... ישראל היכן נפטרה מחלק מיש"ע ויצרה מצב על-פיו מעל ל 97% מתושבי יש"ע הפלשתינים נשלטים ע"י עצמם. בעיני רבים מתומכי מפלגת העבודה, מסירת שטחים לפלשתינים תוך כדי לחימה בטרור, מחזקת את הטרור שמולו אנו לוחמים. שוב, לא "לבן או שחור". הנהגת המפלגה צריכה להיות קשובה גם לתומכים שלא מצדדים במסירת כל שטחי יש"ע לאויב הפלשתיני ויש רבים כאלו.

למעלה