שני דברים:

SlyStone

New member
שני דברים:

1) ראיתי פה אשכול של מישהו ששאל בקשר להיפ-הופ פ'אנקי או משהו כזה...(ואני לא מוצא אותו) והיה לי איזה הרכב אבל ממש לא זכרתי את השם שלו... אז עכשיו השם עלה לי חזרה. US3. מכירים את ההרכב? אם לא, אז זה הרכב שמנגן ג'אז מאד פ'אנקי. זה תופים, בס, גיטרה, חצוצרה וראפר... זה אדיר!!! ממש אדיר!!! מאד מומלץ. 2) מדי יום שישי בין השעות 13:00-15:00 ברדיו 103FM יש תכנית של פרופסור קרסו... יש לתוכנית פתיח פ'אנקי ג'אז... אני כבר שנה שומע את זה וכל פעם נדהם כמה הקטע הזה ענק! ואני לא יודע של מי הקטע הזה!!! אז בשבוע הבא (אני אשתדל להזכיר) תשמעו את התכנית בבקשה (לפחות את הפתיח) ואם מישהו מזהה, אני מת כבר לדעת של מי זה...

Kaplan3

New member
חחח אתה יכול להתקשר לתוכנית

ולשאול אותם..

SlyStone

New member
ניסיתי

לא הצלחתי להגיע למקום הנכון... לא נראה לי שאפשר להגיע להפקה או משהו כזה.

gushi

New member
us3? ההגדרה שלך קצת מוטעית

הסגנון שלהם הוא אסיד ג'אז בעיקר.. אני לא אוהב אותם במיוחד די משעממים

SlyStone

New member
אני חולק על דעתך...../images/Emo13.gif

לא יודע אם לקרוא לזה אסיד-ג'אז... לדעתי יש לזה את הג'אז והפ'אנק שבזה הופך אותו למה שהוא... אסיד ג'אז זה משהו שונה. ההגדרה של אסיד ג'אז היא: ג'אז שבנוי על לופים... שהעניין של הלופים בעצם נוגד את העיקרון של הג'אז... וזה העניין של אסיד-ג'אז.

Raptor Bass

New member
אחי...אתה קצת מבולבל...

כמעט כל סטנדרט של ג'אז בנוי על הקונספט של לופ הרמוני שעליו קיימים אילתורים. ככה שלופים ממש לא נוגדים ג'אז. מה גם שההגדרה שנתת לפי דעתי לא ממש מגדירה אסיד ג'אז. אני אחפש על זה קצת חומר כדיי לראות איך כדאי להגדיר את זה באופן הקולע ביותר.

SlyStone

New member
...

קונספט של לופ הרמוני- ברור... לכל שיר יש קונספט של לופ הרמוני! אבל כשאני אומר "לופ", אני מתכוון לתופים... ואולי במקרה הזה אפשר להגיד לופ מלודי. וסבבה, תחפש עוד חומר... אם הוא יהיה מספיק משכנע- אני מצדיע לך.

שבלוז

New member
לא ברור בדיוק מה הכוונה בלופ

אבל סווינג זה בהחלט סוג של לופ. יש בג'אז נושא של "לופ" בבאס בכל אופן בדומה לגרוב , בכל אופן אם מוזיקה מזיזה אותך סימן שיש אלמנטים שמצויים בלופ כלשהו.

SlyStone

New member
לופ = חזרה.

הכוונה היא שמשהו חוזר על עצמו. בג'אז התופים לא חוזרים על עצמם... (ברוב המקרים) באסיד התופים רק חוזרים על עצמם... (תמיד) כשכל הכלים מנגנים ג'אז, אבל רק התופים והבס מנגנים אסיד... בגדול, אפשר לקרוא לזה אסיד-ג'אז... כמובן שאפשר לרדת לקטנות ולבחון עוד דברים... אבל בגדול, זה העניין.

שבלוז

New member
כאמור יש בג'אז חזרות על אלמנטים

לעיתים זה רק בחלק מהקטע עד שהמקצב משנה קצת את הסווינג אבל בדר"כ יש סווינג מסויים לכל קטע. לא הבנתי מה הכוונה שתופים ובאס מנגנים אסיד...

SlyStone

New member
תראה...

זה ברור שיש סווינג מסוים קבוע... איזה קונספט מסוים... אבל המקצב לא נשאר קבוע כמו ברוק, נגיד... ולעומת זאת, באסיד יש קצב קבוע לגמרי! המקצב לא משתנה סתם ככה... לזה התכוונתי. עכשיו הכל ברור?

שבלוז

New member
לזה התכוונת שאמרת תופים ובאס

מנגנים אסיד ? אולי תיתן דוגמא מה זה לדעתך אסיד ומה זה ג'אז כמה שירים ואז יהיה יותר פשוט להבין מה אתה מתכוון.

door

New member
US3? רק הדיסק הראשון מצוין

השני והשלישי לא משהו. על פי www.allmusic.com הם jazz-rap ואני מסכים. הנה קישור למה זה בדיוק acid jazz בallmusic

SlyStone

New member
או שהלינק לא נכון, או שאני אידיוט.

אבל אני לא רואה שם הגדרה לאסיד-ג'אז. אבל בכל מקרה, מה שלא רשום שם... אף פעם אסור להסתמך על מקור אחד. כי אותו מקום יכול להרשם ע"י סתם מישהו בלי איזה ידע יוצא מן הכלל...

door

New member
הלינק באמת שגוי.

בעקרון www.allmusic.com זה אתר המוסיקה הכי גדול וטוב ברשת. תאמין לי שהם יודעים על מה הם מדברים. אז אני פשוט אעתיק את הקטע: Acid Jazz: The music played by a generation raised on jazz as well as funk and hip-hop, Acid Jazz used elements of all three; its existence as a percussion-heavy, primarily live music placed it closer to jazz and Afro-Cuban than any other dance style, but its insistence on keeping the groove allied it with funk, hip-hop, and dance music. The term itself first appeared in 1988 as both an American record label and the title of an English compilation series that reissued jazz-funk music from the '70s, called "rare groove" by the Brits during a major mid-'80s resurgence. A variety of acid jazz artists emerged during the late '80s and early '90s: live bands such as Stereo MC's, James Taylor Quartet, the Brand New Heavies, Groove Collective, Galliano, and Jamiroquai, as well as studio projects like Palm Skin Productions, Mondo Grosso, Outside, and United Future Organization. אני אישית סומך על האתר בכל ליבי והייתי ממליץ לך לסייר בו כי זה באמת האתר הכי טוב ברשת.

למעלה