שני דברים

Blue Rose

New member
שני דברים

נתחיל בקל-
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4411640,00.html
לדעתי מה שכתוב פה זה לא קבלה, וגם לא השלמה- אבל אני לא יודעת מה בפוסט הזה שנראה שמוקדש להשלמה עצמית חרם לי...
אולי זה כל החזרות על "אני לא הכי ..."

ועכשיו למרוץ למיליון מאתמול...
לא היתה לי בעיה עם המשימה...כן, אמריקאים רבים הם שמנים מאוד, אני זוכרת בחיוך גדול אותי ואת אחי בבגד הים של אבא שלי- כל אחד במכנס אחר...אבל מפה ועד להתייחסות של המתמודדים - כבר היה לא נעים.
מזאת שלא מבינה איך? כאילו שמת לב שהשמנת אז למה לא אכלת פחות?
ל- הם אוכלים רק ג'אנק
ל- איך מגיעים למידות כאלו?
ל- עושים בכלל מידות כאלו? כאילו- זה אמיתי?
http://www.youtube.com/watch?v=U-wVhVO5Nso
זה נמשך בערך לכל אורך הפרק... אז קחו אויר....המשימה היא משימה ואין בעיה איתה, והיא בעצם העיקר...אבל המתמודדים וההערות שלהם ...זו הבעיה שלי...

עלמה88

New member
לי מפריעה המשימה

שמציפה את כל הדעות הקדומות שיש נגד שמנים
את כל הפחדים מלהיות שמן בחברה הסוגדת לרזון
והחלק השני של המשימה לאכול המבורגר ענק
מה מנסים לומר פה? האמריקאים עושים הכל בגדול והדוגמא זה אוכלים המבורגר ענק והופכים לענקים, נלעגים...

Blue Rose

New member
כצופה אדוקה של MVF

וגם תכניות נוספות בסגנון...אפשר להגיד שזה מציף דעות קדומות, ואפשר להגיד שזה מה שיש שם באמת.
במסעדה הזו מגישים את ההמוברגר הזה. לא עשו את זה חד-פעמית בשביל התכנית. ראיתי מנות גדולות בהרבה, שלא לדבר על אתגרי אוכל שיש כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה שם...http://adamrichmanmanvsfood.com

אמריקה היא בהחלט מדינה של SUPERSIZE, ובהחלט יש בה אנשים שמנים- ואפילו מאוד. אבל ההצפה של הדעות הקדומות היא בהערות של המשתתפים בלבד.
אם הם היו מביאים אותם לטקסס ושמים אותם מתחת לכובע ענק עם תיק ענק- זה היה שונה?
האמריקאים לא מתביישים במנות הגדולות, הם אפילו גאים בהם....גאים בכמות החמאה, בכמות הבייקון ובגובה ערימת הפנקייקים....
בגלל כמותם באוכלוסיה- יש פחות אפליה נגד שמנים, ובכלל נגד מלאים וכו'- ואני לא מדברת על משמר המפרץ...
יש קלנועיות בפארקי שעשועים כדי שלשמנים יהיה יותר נוח להסתובב בפארקים הענקיים....גם קשישים ונכים כמובן...אבל אני ראיתי רוב גדול של שמנים משתמש בהן.

אני חייבת להודות שמשהו בי אהב את המשימה פשוט כי זה הזכיר לי את אבא...אני ואחי במכנסיים שלו...עשה לי חם בלב....לפני שהמשתתפים התחילו עם השמנופוביות שלהם....

אז האמת היא שהפחדים קיימים אצל הרזים...ופה אני לא מתייחסת לאוכל, כי זה נראה לי חלק הגיוני...
הפחד הוא הרי הסיבה העיקרית לפוביית השמנים ולאפלייתם...כאן פשוט רואים את זה ושומעים אחד לאחד....

רוזי! שמרגישה שלא אמרה הרבה...

עלמה88

New member
מקבלת את דבריך

אני התכוונתי שעצם המשימה מעוררת שיח על שמנים ושיח כזה הוא לרב אנטי שמני, מציף כמעט רק את הסטריאוטיפ והדעות הקדומות.
הבוקר בתכנית הבוקר בערוץ 2 שי ודרור הגיבו לאחד הקטעים מהפרק: לתגובה של 2 הבחורים שהתייחסו לנהג המונית השמן כ"מדליק, סקסי כזה" לי נשמע שהנהג חי עם המציאות של היותו שמן די בשלום. התגובה של שי ודרור הייתה איזה טיפשים, כאילו אפשר להיות גם שמן וגם מדליק לא כל שכן סקסי....
האפליה נגד שמנים בארה"ב עצומה . זו אחת הסיבות שיש הרבה אקטיביזם נגדה...
נראה לי שכובע גדול בטקסס יעורר פחות שנאה נגד מישהו או משהו...

עקשנית25

New member
לי זה צרם מאוד התגובות של הרצים...

אבל הם לא הראשונים ולא האחרונים שצורם לי לשמוע מה שיש להם להגיד.

חלק מזה זו ילדותיות של הצעירות, שלא למדו את החיים.
חלק מזה זה חוסר יכולת לקבל צורת חיים של אנשים אחרים.

אין את התפיסה שלהיות אחרת מהמודל זה אפשרי.

ולגבי הבלוג ההוא, העגום ההוא, אני לא מאמינה לה ממש.
לא כל אחת חייבת לעוף על עצמה :), ולאהוב כל דבר כדי להגיע להשלמה,
אבל גם לא למנות בצורה מגמתית כל בזיק באיברי גופה הלא מושלמים.

זה נשמע כזה, אין ברירה, לא בחירה, לא החלטה, לא עשייה.
הקשיבה לשיר "לא כ"כ יפה ולא בת 16 אבל יודעת משו..."
יותר מידי פעמים :)

טוב, נו, לא נוכל לשנות את כל העולם. כנראה.

למעלה