שנירקול באילת

NSObject

New member
שנירקול באילת

היי ,
אני מכיר בעיקר את חוף אלמוג לצורך שנורקלינג(במקום עם הגשר לתוך הים) .
רציתי לשאול האם יש עוד איזורים יפים לשנורקל , או שזה רק בחלק הזה-הדרומי של אילת.
בכלל-יש דבר כזה מפרצונים מבודדים באילת שאפשר להגיע אליהם עם קייק/מהחוף ?

דבר נוסף, האם יש חשיבות לזמן? לדוגמא,האם בספטמבר יהיה מה לראות מתחת למים ?

תודה רבה.

איזורים יפים לשנירקול:

1. מול מועדון הצלילה "סנובה" יש אתר מעולה לשנירקול - המערות. המועדון נמצא בצד השמאלי של הכביש המוביל למלון הנסיכה, כמה מאות מטרים לפני המלון.
2. מול מלון הנסיכה יש חוף עם מקלחות, שירותים ומזנון. לאורך החוף כולו מספר רב של שוניות אלמוגים יפות מאד עשירות בחי ימי. מומלץ מאד מסלול מהמזח הדרומי לכיוון מעבר טאבה, רצוי מוקדם בבוקר שאז הראות אופטימלית אבל גם בשעות היום האחרות הראות טובה יחסית. מסלולים נוספים - מהמזח הדרומי לצפוני וקצת הלאה לכיוון צפון.
תהנו.

תיקון: מועדון "סנובה" נמצא מצד ימין של הכביש המוביל למלון.

בכל מקרה צריך לזכור שבסוכות כל האיזור הזה מפוצץ בנופשים וקשה עד בלתי אפשרי למצוא מקום חניה בצידי הכביש או במגרש החניה דרומית למלון.

NSObject

New member
ממש תודה על התשובה

אני מתכוון לצאת ביום ראשון, נראה שזו תקופה יחסית שקטה . (או לא? )

בצד הימני של הכביש הכוונה על החוף ? מדובר על חוף מוכרז או שצריך להכנס למועדון? לא בטוח אם הבנתי.

'המועדון נמצא כ200מ' לפני מלון הנסיכה

אם אתה נוסע לכיוון המלון תראה יש שלט גדול ובולט של המועדון. החוף מול המועדון אינו מוסדר -אין בו מתקנים כלשהם. תוכל להכנס למועדון ולבקש צלילת היכרות הם יסדרו לך ברצון.
שירותים מקלחות ומזנון יש בחוף הנסיכה.
צלילה בכרתים - לא ביקרתי שם אבל משיטוט באתרים של מועדוני צלילה התרשמתי שיש בהחלט אתרים יפים גם לצלילה וגם לשנירקול.
בגוגל חפש omega בחאניה או divers club יש עוד ברשת.

NSObject

New member
שאלה נוספת-צלילת הכירות

איפה מומלץ לעשות צלילת הכירות? האם המחיר סביר או שכדאי פשוט לעשות קורס בסיסי ?
האם אצטרך להגיע עם אישור רופא לצורך העניין ?

ספוקי

New member
קורס צלילה

ההחלטה אם ללכת ישירות לקורס או לבצע צלילת היכרות תלויה בך בלבד. אין שום חובה כזו. אם אתה חושש שלא תצליח להסתדר בצלילה או מכל סיבה אחרת - אתה יכול לבצע צלילת היכרות ואז, במידה ותחליט לא להירשם לקורס, העלות הכספית היא זניחה.
יש גם אפשרות לעשות צלילת Snuba (במועדון שנושא את אותו השם באילת). זו מעין צלילת היכרות, לעומק מקסימלי של 6 מטר, רק שמיכל האוויר נמצא על גבי סירה מתנפחת מעליך. זה מוריד את המשקל והסיבוך שבצלילת מכשירים ולכן יכולה להתאים (לדעתי) בעיקר לילדים קטנים, אבל היא לא יכולה לתת אינדיקציה לצלילת מכשירים כי כאמור לא משתמשים באותו ציוד.

לגבי אישור רופא - לפני הקורס אתה צריך למלא הצהרה רפואית ולחתום עליה. במידה ויש איזושהי בעיה (תשובה חיובית) אתה צריך אישור של רופא צלילה. אין בעיה לפני הקורס לקבל את הטופס הנ"ל ממועדון הצלילה כך שתוכל לעבור עליו ולגשת לרופא צלילה באזור מגוריך במידת הצורך.
יש לציין רק עוד כמה דברים:
1. לרוב רופאי צלילה לא עובדים דרך קופות החולים. כלומר גם אם מדובר על רופא קופה, בשביל "התמחות הצלילה" שלו אתה צריך לשלם על ביקור פרטי (ס"ג של 100-200 ש"ח).
2. יש מועדונים שידאגו ביום הראשון של הקורס להביא רופא צלילה למועדון ולאשר (או לפסול...) במרוכז את החניכים. תבדוק את העניין. אולם קח בחשבון שבמידה והרופא יפסול אותך - הגעת לאילת לשווא.

NSObject

New member
ובהמשך לזה..

מצטער ממש על ריבוי השאלות .
יש לי הזדמנות גם לטוס לכרתים, לשבוע .

המטרה היא כמה שיותר שנורקלינג שיהיה מעניין .
הייתי בטיול ארוך באיים האיוניים ולא מצאתי כמעט מקום אחד עם ראות ואלמוגים כמו באילת .

באובייקטיביות , מה מומלץ יותר ? (מהכירותי עם יוון, באילת יש יותר מה לראות )

ספוקי

New member
זה עניין אינדיווידואלי

בים האדום יש שוניות אלמוגים, דגים צבעוניים והרבה "עניין" במים.
זה לא אומר שבים תיכון אין עניין, זה רק אומר שמדובר על עניין "אחר". בעלי חיים אחרים, מגוון אחר של חסרי חוליות וכד'.
יש צוללים שמעדיפים את אילת, יש כאלו שלא מחליפים את ים תיכון תמורת שום דבר אחר (כמעט).

אגב, דווקא לגבי הראות, מהניסיון המועט שלי יש עם כרתים - דווקא יש שם ראות הרבה יותר טובה מאשר באילת (ראיתי בבירור קרקעית שנמצאת 40-50 מטר מתחתיי).

ספוטר

New member
אני בדיוק חזרתי מסנטוריני

אמנם בדודקניזים אבל עדיין.... והיו לי שם צלילות מדהימות! אז אין אלמוגים אבל יש מערות ותופעות גאולוגיות (סימנים לפעילות געשית מתחת למים) וגם מגוון ספוגים ודגים שלא רואים אצלנו הרבה.

ספוטר

New member
המועדון הוא הוותיק ביותר באי

נמצא בקמארי, במלון "דולפינס". מציאים צלילות מסירה לכל האי בקבוצות שיוצאות בבוקר או בהזמנה מראש בצהריים. המועדון כמובן של פאדי. המחיר הוא 90E לאדם (סטנדרט כמעט מינימלי באי) ואנחנו היינו שניים אז עשו לנו הנחה ל 75E לאדם. יש עוד כמה מועדונים ועוד כמה של פאדי אבל מבין מועדוני פאדי הוא הזול ביותר ומציע מגוון של 33 (!) אתרי צלילה.

למעלה