שניצל תירס

  • פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
באמת נשמע יאמי


השאלה האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה?
כתבת: "אפשר גם רק להדק את השניצלים אל פירורים שמונחים בקערה"- איך הם יכולים להדבק בלי שום חומר מדביק?
חשבתי במקום דילול קמח ומים ואז לטבול בפירורי לחם אז פשוט לשים שמן בתוך הפירורים. האם זה מספיק?
 
לא ניסיתי עם טחינה אז אין לי תשובה

ההגיון אומר שלא צריכה להיות בעייה - בהרבה מתכונים מציעים חמאת בוטנים וטחינה כחלופות.
ממה שאני זוכרת (בסוף לא הכנתי אתמול), הפירורים נדבקים לעיסה הדביקה ממילא, וככה הם נשארים. אני הברשתי את התבנית בשמן והברשתי מעט מעל. הכנתי גם עם פירורים וגם בלי, ולדעתי בלי היה יותר מוצלח.
 

luliy

New member
שניצל תירס

היי, אני רוצה להכין בפעם הראשונה שניצל תירס מגרגירים קפואים . האם מספיק טחינה גולמית כדי ליצור קציצות או שצריך להוסיף קמח כלשהו או קוואקר?( האם טחינה בכלל מתאימה לשניצל תירס?)
לגבי ציפוי (פירורי לחם) האם חובה קמח ומים או שגם כאן אפשר להסתפק רק בטחינה גולמית ומים בכדי להדביק את פירורי הלחם?
תודה!
 

luliy

New member
תודה על התשובה תמר יקרה

אכין ואחזור לעדכן:)
 

luliy

New member
חוזרת לעדכן

לקחתי 800 גרם תירס קפוא, הפשרתי.הוצאתי כוס גרגירים בצד. טחנתי עם בצל שום וטחינה. הושמתי 8-9 כפות תירס קמח והוספתי לתערובת. תיבלתי במלח.
התערובת נראתה לי עדיין דביקה מידי למרות הקמח, שמתי במקפיא ל40 דקות.
אחרי ההקפאה התערובת התייצבה מעט אבל עדיין דביקה. שמתי פירורי לחם ושומשום בקערה וטבלתי את הבלילה.
200 מעלות ל-20 דקות.
נראה לי שפירורי הלחם שבהם ציפיתי את השניצלים עזרו טיפה לייצב אותם- פשוט לא רציתי להוסיף גם לבלילה כדי שהשניצל יהיה עם כמה שפחות מרכיבים.
יצא טעים!
תודה תמר:)
 
אני מכינה לפי המתכון של אורי שביט (קישור בפנים)

https://vegansontop.co.il/vegan-corn-schnitzel/
&nbsp
לרוב גם בלי ה"ירוקים" (כמו תרד), מתכון פשוט גם בלי צורך ב"מדביקים" כמו טחינה וכד' כי השילוב של הטופו עם התירס הטחון כבר משמש כ"חומר מדביק".
 
למעלה