שניצל עוף עסיסי בציפוי פריך עם שום ולימון

מצרכים
6–8 חזה עוף פרוסים דק לשניצלים
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד גדול
ביצה אחת גדושה
½ כוס מים או סודה
כוס קמח
כוס פירורי לחם מוזהבים (או פנקו לפריכות מוגברת)
2 כפות שמן זית
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
פפריקה מתוקה (לא חובה אך טעים)
שמן לטיגון
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה


כדי לקבל שניצל עסיסי במיוחד, מומלץ להשרות את פרוסות העוף במרינדה קצרה. בקערה גדולה מערבבים מיץ לימון טרי, שום כתוש, שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים את פרוסות השניצל ומעסים היטב מכל הצדדים. ההשריה בלימון מעניקה לעוף רכות, והשום מוסיף עומק טעמים. רצוי להמתין לפחות 30 דקות, ואם יש זמן, שעה במקרר תעניק תוצאה מושלמת. בזמן שהשניצל במרינדה, אפשר להתפנות להכנת תוספת כמו קוסקוס מהיר. לעיתים קרובות אני מניח מים רותחים בתוך סיר כדי להכין קוסקוס תפוח שילווה נפלא את השניצל הפריך. השימוש בסיר קוסקוס כאן טבעי ונוח, הוא מתחמם מהר ושומר על האדים בצורה אידיאלית להכנת קוסקוס רך. בקערה ראשונה שמים קמח. בקערה שנייה מערבבים ביצה ומעט מים או סודה, הסודה מוסיפה אווריריות ופריכות. בקערה שלישית שמים פירורי לחם או פנקו. מוציאים כל פרוסת שניצל מהמרינדה, מייבשים קלות ומתחילים את הציפוי: קודם קמח, אחר כך ביצה, ולבסוף פירורי לחם. חשוב ללחוץ היטב את הפירורים כדי לקבל שכבה אחידה שתהפוך לפריכה במיוחד בטיגון עם מתכון זה. מחממים שמן במחבת רחבה עד לטמפרטורה בינונית-גבוהה. מניחים בזהירות את השניצלים ומטגנים 3-4 דקות מכל צד עד שהציפוי זהוב ופריך. חשוב לא להפוך יותר מדי פעמים כדי לשמור על הציפוי הדוק. מוציאים לנייר סופג. בשלב זה אפשר לבדוק את התוספת שהתבשלת בקיטור בתוך סיר, יוצא אוורירי, חם ומושלם להגשה לצד השניצלים. השילוב בין השניצל הפריך לקוסקוס הרך יוצר ארוחה מאוזנת ומהנה. מניחים את השניצלים החמים על צלחת הגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וסוחטים מעט לימון טרי. אפשר להגיש לצד קוסקוס, פירה, ירקות מאודים או סלט רענן.
 
למעלה