שנים עשר מזלות

שנים עשר מזלות

אני באמצע תכנון של יצירה בעץ שאמור להכניס מזלות אם למשהו יש רעיונות או קישורי אתרים של המזלות אשמח, כדי לקבל רעיונות בברכה

telavivit

New member
סמלי המזלות

נפוצים מאוד גם באמנות היהודית, בעיקר זו הקדומה, וגם באמנות הכללית. כדאי להתבסס על הסמלים היהודיים של המזלות כפי שהם מופיעים בבתי הכנסת העתיקים- כגון: בהכנ"ס העתיק בבית אלפא, בציפורי, ובחמת טבריה.

matanpt

New member
../images/Emo50.gifגלגל המזלות

בני, באוניברסיטת בר אילן, על יד הספריה המרכזית, בנו גן שדומה לבית כנסת מימי בית שני, על הרצפה יש פספס עם גלגל המזלות כמו בבית כנסת קדום, נעים לשבת שם, מעורר השראה, הגן לא מקורה ורצוי ללכת במזג אוויר נעים. בהצלחה ביצירת האומנות, אשמח להתבונן בה לכשתושלם.

תודה

אני באמת אלך לצלם זאת באוניברסיטה עבודה אחת כבר התחלתי, מצלם כל שלב מהעשייה אציג אותה בפורום רק עוד 3 שבועות (מיועד להפתעה) בברכה

telavivit

New member
קשורים

נדמה לי שבבר אילן יש מן העתק של הרצפה של בית הכנסת העתיק בבית-אלפא, והנה קשור לתמונה של גלגל המזלות של בית אלפא. ועוד על אותה רצפה באתר זה. תמונות נוספות של בתי כנסת עתיקים ובהם גם בית- אלפא וגם מת טבריה תמצא כאן. על הרצפה המיוחדת של בית הכנסת מצפורי אל תוותר, תוכל לקרוא בספר : "הבטחה וגאולה" של זאב וייס ואהוד נצר

למעלה