שנות טובות וירוקות כאן

בקשר ל"שנה טובה"

לכל המברכים "שנה טובה": האם הייתם כותבים ברכות נרגשות כאלה גם בערב השנה החדשה שלנו? לא בטוח. יכול להיות שברכות שנאמרות בערב ראש השנה שלנו מתאימות רק לאנשים "מיושנים" כמוני... (סליחה על הציניות, ואנא מכם, אל תגיבו כי נושא זה אינו קשור לנושאי הפורום שלנו. זו היתה סתם הערה שהרגשתי צורך לרשום כאן) אגב, באותו נושא: התעצבתי היום במועדון האספרנטו בת"א כאשר פגשתי שם כמעט רק קשישים. כמעט כל הצעירים נעדרו היום מהמפגש בגלל... (נחשו למה). לכן נאלצנו לוותר על התוכנית המקורית המתוכננת (משחקי חברה).

EldadoS

New member
|מפגש סוף השנה האזרחית ב"קלובו"

חבר´ה, היה מפגש די נחמד במועדון (Klubo Bikure Haitim). אמנם לא הגיעו כמעט צעירים - הרוב היו בני הדור היותר מבוגר שבינינו, אבל יצא לנו לשמוע סיפורים על מוצאם של הבאים - ארצות אירופה השונות, וכל התלאות שפקדו אותם עד הגיעם לארץ וקצת אח"כ. יוסי - זה בהחלט היה רעיון טוב לדחות את משחקי החברה לזמן אחר, ולשנות את נושא המפגש לסיפוריהם של החברים. למדנו, למשל, שבקי, שנולדה לפני שנים רבות באיזמיר (Smirna), הגיעה לקהיר בתקופת מלחמת העולם השנייה, והייתה קורספונדנטית מטעם ההנהגה הבריטית בא"י, ואף הייתה בקשרים עם סוזי נגר (לימים אבן - אשתו לעתיד של אבא אבן), שמשפחתה האמידה גרה ברובע יוקרתי של קהיר (משהו כמו הרצליה פיתוח של ימינו, לעומת הרצליה). בקי דוברת שפות רבות, אירופיות (לטיניות בעיקר), וכאשר היא מדברת אספרנטו, היא מתבלת את המשפטים באוסף רב של מילים משפות אירופה (ועל המבין להבין...). לדעתי, היא יצרה ניב מיוחד משלה באספרנטו - la Bekia idiolekto... סתאאאאאאם...

Doron M

New member
ראש השנה היה לפני 3 חודשים

וזה באמת נורא צורם. ויוסי, אתה לא מיושן. כבר כמה אנשים אמרו לי שמפריע להם ה"ברכה" הזאת.

ראש השנה

אתמול כתבתי: " Ankau mi deziras felicxan, pacan kaj bonan novan jaron al cxiuj En nia lando novjarigxas dufoje pojare kaj ni povas deziri duoble pli da bondeziroj. (איך אומרים בעברית novjarigxas?) צבי " כמובן, בארץ יש גם נוצרים אורטודוקסים שחוגגים בעוד שבועיים, ובהים שחוגגים ב 20 למרץ. אני לא חושב שיש משהוא רע באיחולים לטוב בינינו - גם 4 פעמים בשנה! צבי

Lolth

New member
אני בחיים לא אבין....

מה מפריע לך כל כך בחגיגות השנה האזרחית החדשה? סך הכל במה זה פוגע? ואני אישית באמת לא הגעתי למפגש, כי הייתי חייבת להביא מתנת השנה החדשה לידיד, אז זה הופך אותי לרשע ואני אמורה להרגיש ייסורי מצפון?

Allon 8vD

New member
כשאת צודקת –

את צודקת! זה לא מה שבאמת מפריע ליוסי. הוא הרי חוגג את חנוכה. אני אישית לא חוגג את השנה האזרחית. לא הגעתי בגלל עומס של עבודה, וחבל שיוסי מערבב את האכזבה שלו בשיפוט ובהאשמות.
אני מאחל לכולם אושר והצלחה בכל תמיד!

EldadoS

New member
Bonvenon denove, Lolth ! ../images/Emo24.gif

או-אה, המון זמן לא נהנינו מזיו פנייך... מה שלומך?

למעלה