שנוי בקריירה

ok115

New member
שנוי בקריירה

אני בעל משפחה ורוצה לעשות שינויי בחיי-בעיקר בעיסוקי. הוצאות גדלות והחובות תופחים.החשש שלי הוא הפחד מהלא נודע ומאי הצלחה. לבטח יאמר מישהו כי יש לקחת סיכונים בחיים וכי יש להסתכל בצורה חיובית. נכון! . אך מהי הדרך הנכונה יותר או הבטוחה יותר? כאשר מאחוריי נצבת משפחה התלוייה בי?.

orpazn

New member
לבעל משפחה...

אכן כל שינוי מעורר פחד ואין ערבות להצלחה. יחד עם זאת אם לא מנסים, אז גם לא משתנה כלום. את התשובות הכי טובות אתה יודע: מהם האלטרנטיבות? האם השינוי חייב להיות מיידי או שאפשר להערך לקראתו ואז לתכנן מהלכים לוגיים.. מה היתרונות מול החסרונות של שינוי שכזה? מה באמת אתה רוצה לעשות? איזה סוג של שינוי? מה חשוב לך יותר כרגע. שינוי או יציאה מהחובות? על ידי מי אתה יכול להיתמך? מיהי רשת התמיכה שלך? יש הרבה שאלות שלא נשאלו... ויש כאן הרבה חשיבה והתמודדות כנה ואמיתית שדורשת מחויבות גבוהה לקחת החלטה. האם אתה מרגיש שאתה מסוגל לצאת למסע זה בכוחות עצמך? אם לא היו לך בעיות כלכליות..מה היית רוצה לעשות?. בהוקרה נירה מאמנת אישית ועסקית [email protected]

bridges

New member
שינוי קריירה

תודה שאתה משתף אותנו בפורום על הפחדים שלך. שים לב שזה מאוד אמיץ לשתף על משהו שנראה כחולשה. הנושא שאתה מעלה רלוונטי להרבה אנשים. אני קורא שאתה גם אדם מאוד אחראי שדואג לכך שהמשפחה שלו תמשיך לחיות ברווחה גם כאשר אתה רוצה לעשות שינוי בקריירה. עכשיו אני קורא במה שאתה אומר מספר דברים שיכול להיות שהיית רוצה להתאמן עליו: 1. הוצאות גדלות והחובות תופחים, האם זה אומר שאתה רוצה להתאמן על ההתנהלות הכספית שלך? 2. פחד מהלא נודע. האם אתה רוצה להתאמן על התמודדות עם פחד? 3. פחד מאי הצלחה. האם אתה רוצה להתאמן על התמודדות מול אי הצלחה? אבל לפני הכל באימון מתחילים בלאן אתה רוצה להגיע? מה החלום שלך? איך אתה מדמיין את עצמך בעוד חמש שנים לאחר שפתרת בהצלחה את הבעיות? מי אתה שם? אני עובד על לאן רוצים ללכת לפחות 3 פגישות כ-3 שעות אימון ועוד עבודה בבית! למה? כי שינוי זה מסע. וכמו בכל מסע, כשיודעים לאן אנחנו רוצים להגיע (וגם היכן אנחנו נמצאים בדיוק) אז הרבה יותר קל לתכנן את המסלול. בהצלחה, רונן

isaacm

New member
הממממ

מהי באמת הדרך הנכונה יותר? האם היא הדרך הבטוחה ביותר? מהי הדרך הבטוחה ביותר? האם היא גם הנכונה ביותר? בעיקרון - אלה השאלות ששאלת. נראה לי שכתבת גם מה הבסיס לשאלות שלך: עובדת היותך בעל משפחה ומחוייב לפרנסה. נירה ורונן סיפקו לך קנה מידה וקווים למחשבה לקראת ההתמודדות עם האתגר שבחרת (או שלא) להתמודד מולו. מעשית - אני לא יודע את מצבך - הייתי בשלב זה עוצר כל הוצאה שאינה חיונית. מה היא הוצאה חיונית? תגדיר מה שמתאים לך - זה רק עד שתחליט לאיזה כיוון אתה הולך. מאחל לך הרבה הצלחה

ok115

New member
המסע

ראשית-תודה רבה לכולכם על העצות או ליתר דיוק על קווי החשיבה המעניינים. נירה- הפנית אליי מבחר שאלות שעליי לשאול את עצמי. יש לציין כי התשובה עליהן איננה פשוטה כפי שחושבים.אתחיל מהסוף, המסע הוא ארוך, ואני מוכן לצאת לדרכי בכוחות עצמי, אילולא היו לי בעיות כלכליות (שאחת הסיבות להן היא, אי רצונה של אישתי-בעזרת מבחר תירוצים-לצאת לעבודה). רונן- מסע בעיניי הוא אוסף של מצבים הניקרים בדרך. לאן רוצה להגיע? זה העמדת יעד ברור ותכנון מסלול שאין אפשרות לסטות ממנו ימינה או שמאלה עד להגעה ליעד. פה הקושי!!! בניית המסלול על מנת שדברים קלים לא יגרמו לסטייתי ממנו. הכיצד ?. אז הבנתם נכון- אני רוצה לבצע שינוי ראשוני בקריירה שלי. "המים עמוקים" אני יודע לשחות אך אינני מעז לקפוץ למים.

bridges

New member
המסע

היי ok, אנחנו מדברים על אימון. באימון עושים בדיוק דברים שלא רגילים אליהם. אתה רגיל להתייחס קודם לקשיים ואח"כ להתייחס לעתיד. אני מזמין אותך לעבוד הפוך, קודם להתייחס לעתיד, בהנחה שפתרת את הקשיים ואח"כ כשאתה יודע לאן אתה ולך להתייחס לקשיים אחד אחד כשהם יגיעו. לגבי המסלול: לא ברור לי איך קפצת למסקנה הזאת. אני אמרתי שכדי להגיע למקום שאתה רוצה להגיע רצוי לדעת לאיפה אתה רוצה להגיע וגם מאיפה אתה מתחיל (לפי הסדר הזה). נכון, אח"כ מתכננים מסלול. אני לא יודע כמה מסעות (אמיתיים ברגל/מכונית) עשית . כמה מהמסעות האלה התבצעו בדיוק כמו שתכננת? מניסיוני (במסעות אמיתיים), תמיד יש קשיים ובלת"מים. ככל שהמסע יותר שאפתני כך יש יותר קשיים ובלת"מים. אבל כשתיתקל במצבים האלה, כשאתה יודע את מטרת המסע שלך, תעשה בחירות כשיקדמו אותך להגשמת המטרה. בהצלחה, רונן

isaacm

New member
שלום לך, שוב.

שים לב, כפי שאתה רואה - ההודעה ארוכה. אם רק נכנסת לרגע, דלג על ההודעה הזו. תקרא אותה כשאתה רגוע ויש לך זמן לחשוב. האם יש עוד דברים שאתה חושב שעלינו לדעת ? כלומר - אנחנו יודעים שאתה גבר. (אתה כותב בלשון זכר, מספר על אישתך). אנחנו יודעים שאתה נשוי. (סיפרת על אישתך). אנחנו יודעים שאתה מפרנס יחיד. (אישתך אינה עובדת). אני מניח שיש לך ילד אחד או יותר. (אני מניח - אין מידע). לדעתך אנשים אומרים שיש לקחת סיכונים בחיים. (כתבת). לדעתך אנשים אומרים שיש להסתכל בצורה חיובית. (כתבת). יש לך בעיות כלכליות - חובות גדלים והולכים. (כתבת). לדעתך אחת הסיבות לחובות שלך היא אי רצונה של אישתך לצאת לעבודה. יש לה מבחר תירוצים לעניין. (כתבת). לדעתך מסע הוא אוסף של מצבים שנקרים בדרך. (כתבת). אתה חושב שהמסע הוא ארוך. (כתבת). אתה מרגיש מוכן לצאת לדרכך בכוחות עצמך. (כתבת). אתה מרגיש מעצורים במוכנות שלך לצאת למסע בצורה של בעיות כלכליות. היעד של המסע? מטרה שאתה מעוניין להגדיר. (כתבת) מסלול המסע (אתה מעוניין להגדיר כך שלא תהיה סטיה מהתכנית. בכלל. (כתבת) שתי השאלות האחרונות מהוות אתגר משמעותי בשבילך. (כתבת). אתה מסכם: אתה רוצה לבצע שינוי ראשוני בקריירה שלך. המיים עמוקים. (אני מבין שאתה מתכוון לומר שיהיה קשה? זה נכון?) אתה יודע לשחות. אינך מעז לקפוץ למיים. עד כאן הדברים שמאד ברורים לי מתוך מה שכתבת. נראה לי שרק בכך שקראת עד כאן - כבר יש לך תובנות חדשות. מה שאני מתכוון לעשות בהמשך ההודעה זה לספר קצת על אימון, קצת על תהליך, קצת על מסע, קצת עליך (כן, אני יודע שאני בכלל לא מכיר אותך) וקצת "להתגרות" בך - ואני מקווה שתבחר להיענות לאתגר. קצת על אימון. גם כאן בפורום תוכל לראות ייצוגים של הרבה גישות אימוניות שונות. לא אדבר בשם כולן - אציג את זו שאני מכיר. בדישה זו: אתה אדם שלם. אתה יודע את כל הנדרש. ישנן סיבות וישנם דברים שמונעים ממך לממש את מלוא הפוטנציאל שלך. מי שימצא את הפיתרון זה אתה. אנחנו נלווה אותך בתהליך, ובעזרת המיומנויות האימוניות שרכשנו נלווה אותך כך שתבחר את הדברים הטובים והרצויים לך ביותר. קצת על תהליך. תהליך במהותו הוא אינטראקציה. בין גורמים, שלבים, ישויות, אנשים, מצבים, חומרים. בינם לבין עצמם ובינם לאחרים. מעצם מהותו מורכב התהליך משלבים. ישנן פעמים שניתן לצפות מראש את תוצאותיו של שלב אחד או יותר בתהליך ברמת הסתברות כזו או אחרת. כשאתה מדבר על תהליך ארוך - ההסתברות לדעת בכלל איך ייראה שלב שקצת מתרחק מנקודת ההתחלה הופך להיות אתגר שכמעט אינו בר מימוש. קצת על מסע. פה זה יהיה ממש קצת. מסע זה מסע - זה לא התכנית. קצת עליך.
החזקת מעמד עד עכשיו? יפה לך. אני מספר לך איך אני רואה אותך. אני לא אוכל להסביר למה אני חושב כפי שאני חושב, מה שתוכל לעשות זה לתקן אותי. לדעתי אתם נשואים קרוב ל - 10 שנים. יש לכם שלשה ילדים. המשפחה זה דבר מאד משמעותי ומאד מהותי החייך. יש לי תחושה שאתה במצב של overwhelm, אולי הביטוי המתאים הוא עומס יתר (מקווה שאתה מכיר את המונח באנגלית - כי הוא בדיוק קולע). אתה כבר עובד לפחות שש שנים באותו מקום. (לא יודע לגבי התפקיד). כבר לפחות שנתיים שאתה מרגיש שהמשפחה זקוקה להכנסה יותר גדולה. ואני לא רוצה לצאת אדיוט מושלם - אז אפסיק כאן. אתה יודע, כל ההקדמה הזו - עד עכשיו, היא כדי שתבין שההמשך בא ממקום של רצון לתמוך - ולא לתקוף. מקווה שהמסר עבר. אז הנה זה בא.
רוצה לעשות שינוי בחיי - בעיקר בעיסוקי. אני לא בטוח שאתה רוצה לעשות שינוי בעיסוק (אולי - אבל משום מה נראה לי שאתה רוצה לעשות שינוי בחייך).
החשש שלי הוא הפחד מהלא נודע ומאי הצלחה. עזוב את הניסוח, מה שהתכוונת עבר. תגיד, מדוע ה"לא נודע" מפחיד אותך? אני מבין שאתה חושש מכישלון (אהבתי את ההגדרה הנקיה של "אי הצלחה", ואני מקווה שאתה סולח לי על הבוטות שלי.) מה יכולות להיות תוצאות אפשריות של כישלון?
לבטח יאמר מישהו כי יש לקחת סיכונים בחיים וכי יש להסתכל בצורה חיובית. באמת! מה איכפת לך מה אנשים אומרים? מה אתה אומר?
נירה- הפנית אליי מבחר שאלות שעליי לשאול את עצמי. יש לציין כי התשובה עליהן איננה פשוטה כפי שחושבים. למה ציפית? זה מה שאנחנו עושים פה. שואלים שאלות. מה אתה חושב שיהיה הסוף של ההודעה הארוכה הזו? שאלות. מה שצריך להיות ברור לך - זה שעם מאמן, אתה תזיע. בפעם הזו העבודה הקשה שלך היא לקרא הרבה. בהמשך, העבודה שלך תהיה לכתוב הרבה ולעשות הרבה יותר! אז תתכונן נפשית לעניין. אימון שאין בתוצאותיו עשיה - היה שיחה בעלמא. (זה בהקשר של תהליך שלם של אימון - לא של אימון יחיד).
ואני מוכן לצאת לדרכי בכוחות עצמי, אילולא היו לי בעיות כלכליות אז אתה מוכן לצאת לדרכך בכוחות עצמך או לא?
(שאחת הסיבות להן היא, אי רצונה של אישתי-בעזרת מבחר תירוצים-לצאת לעבודה) תסכים אתי שזה משפט ששווה אימון בפני עצמו - נשאיר את הדברים כך.
"המים עמוקים" אני יודע לשחות אך אינני מעז לקפוץ למים. אתה בטוח שיש כאן מיים? אתה יודע לשחות? מה למעשה עצר אותך מלקפוץ למיים? למה אתה לא מעז? אני רוצה להזמין אותך. מקווה שתבחר להיענות להזמנה. 1. לגבי כל שאלה שאתה נשאל כאן. תדאג לדעת בדיוק ולפרטים את התשובה המלאה לשאלה או לחילופין שיהיה לך לגמרי ברור מדוע לא מעניין אותך לדעת את התשובה המלאה לשאלה. 2. שב עם אשתך. דברו - ויותר חשוב תקשיבו האחד לשני. אולי בפעם הראשונה והשניה פשוט תקשיב. אחר כך תנסו לנהל שיחה. אני מתנצל אם חדרתי לפרטיותך. אתה מוזמן להתעלם מכל אחד מהדברים שכתבתי אם אינו נראה לך. מקווה שתמצא את עצמך נתרם. שבת שלום איציק נ.ב. אני מתנצל על שגיאות שנפלו בכתיבה - מקווה שלמרות השגיאות המסרים יעברו.

ok115

New member
ההזמנה

איציק. קראתי את דבריך ונתברר כי יש דברים בגוא. אני מעוניין להענות להצעתך ולהתנסות ביחד ב"מסע" האישי שלי. ובהתייחסי לשאלותייך:נשוי-כן.אך 5 שנים. ילדים-כן אך אחד. קלעת בול - אני כן רוצה שנוי בחיי. וחשבתי שהדרך לכך היא קודם בעבודתי . תוצאות הכישלון יכולות להיות -הפסד מקום עבודה,הפסד כספי, עצבנות מצד משפחתי. אני אומר כי יש לקחת סיכונים- אך אני נמצא בצומת דרכים:מצד אחד -רוצה אני להתקדם מבחינה תעסוקתית-עניין,אתגר, סיפוק. ומצד שני -רוצה אני להתקדם מבחינה כספית לטובת הסובבים אותי.אילולא היו בעיות כלכליות-כן, הייתי יוצא לדרכי לבדי, על מנת להשיג את אותו דבר שנקר- סיפוק מעבודתי.בנוגע לאישתי- במהלך שיחותינו נמצא כי אני דובר והיא רק שותקת ונוקטת בעמדת "השתיקה יפה לחכמים" למרות שהיא יודעת כי עלינו לעשות את המוטל עלינו ביחד לטובת ילדנו הרך ולטובת הצמיחה הכלכלית המשפחתית שלנו.דבר שמפריע לי בפני עצמו.

isaacm

New member
אם אתה אומר, אתה בודאי יודע.

נראה לי שמכל הדברים - שינוי בחיים הוא הדבר שאתה הכי רוצה. אתה מציג את הנושא הכלכלי כדבר ראשון שדורש פיתרון - כאילו אומר שאם לזה יהיה פיתרון - כל הבעיות תיפתרנה. נראה לי שיותר מהנושא הכלכלי, שברור שתשמח אם הוא ייפתר - וברור גם שהוא חייב להיפתר, חשוב לך הסיפוק האישי שלך. למרות שאתה מצמיד את עניין הסיפוק לעבודה . . . ספר לי אם אני בכלל בכיוון. ישנה אפשרות שמה שאתה מחפש נמצא בכלל במקום אחר בחיים שלך. להתקדם מבחינה תעסוקתית יכול להתקיים בהרבה דרכים. עניין בעבודה כנ"ל. סיפוק יכול לבוא מהרבה כיוונים. סליחה שאני חוזר על דברים שנראה לי שאתה מעוניין לשים בצד - נראה לי שהקשר עם בת הזוג גם מטריד אותך. אם אומר לך שלעניות דעתי - ואני באמת "מרשה לעצמי" - אתה מגלה טפח ומכסה הרבה טפחים, תוכל לומר שפיספסתי? מסע הוא המסע עצמו - לא ההגדרה שלו. אתה עכשיו במסע שלך. כל מה שאתה עושה זה חלק מהמסע שלך. זה לא מתחיל עוד מעט. אתה באמצע. כאשר ברור לך לאן אתה מעוניין להגיע, אתה מכוון את המסע שלך. כאשר לא ברור לך לאן אתה מעוניין להגיע - אל תדאג. במקרה הטוב תהיה חלק ממשעו של אדם אחר ובמקרה הפחות טוב של מספר בני אדם. לאן אתה מעוניין להגיע? זה מתחיל להישמע מעניין. רוצה לשתף? רוצה לחפור ביחד? אני לרשותך כך או כך. עניין, סיפוק, קידום, אושר, כעס, שמחה, עצב ודומיהם ילוו אותך במסע שלך. כפי שיופיעו כך יחלפו - חלקם מהר יותר וחלקם מהר פחות, אבל הם יחלפו - כולם. שאלות לי אליך: כמה חום אתה מעניק לסביבה שלך? כמה אתה מלטף את היקרים לך? כמה אתה מחכה להגיע הביתה? להמשיך? אזמין אותך לבחון את מערכות היחסים הקרובות שלך: הורים, אחים / אחיות, גיסים / גיסות, זוגתך, משפחתה של זוגתך, וחברים קרובים. לא מזמין אותך לשתף - אלא במה שתבחר. הנה ההזמנה: הכן רשימה של כל אלה שאתה איתם במערכת יחסים קרובה. (אלה שמניתי ואין לך מערכת יחסים קרובה איתם - שווה חשיבה. תרשום אותם ברשימה נפרדת). לכל אחד שמופיע ברשימה (כולל הבן שלך
) תן ציון על סקאלה מ - 1 עד 10, או תשובה: 1. איזה ציון היית נותן למערכת היחסים הזו? 2. איזה ציון יש לך במערכת היחסים הזו? 3. איזה ציון יש לצד השני במערכת היחסים הזו? 4. איזה ציון היית רוצה שיהיה למערכת היחסים הזו? 5. מה אתה יכול לעשות כדי לקדם את מערכת היחסים בכיוון שאתה מעוניין? 6. איך אתה יכול להעלות את הציון שלך במערכת היחסים הזו? 7. תשלים כאן עוד שתי שאלות לפי מיטב הבנתך. מה עשיתי בהזמנה הזו? בהזמנה הזו אני מזמין אותך לגעת בדברים שחשובים לך. אז למה מערכות יחסים? כי נראה לי שהמשפחה יושבת אצלך במקום חשוב מאד. אז מה יקרה עם השאלות המקוריות שלך? אני לא דואג לך, נראה לי שאחרי הרשימה הדברים ייראו אחרת (אין לי מושג איך - בוא נראה). ובודאי שאתה מוזמן להמשיך לבדוק דברים גם בכיוון הזה. מה אני מצפה ממך כדי להמשיך? כלום. מה שתבחר לעשות. נושא מערכות היחסים - תעשה אותו לעצמך - יחכים אותך מאד, לדעתי. תוכל לשתף בהארות שקיבלת משם לגבי עניין התעסוקה, עניין, סיפוק ודומיהם. מקווה שאני לא מריץ אותך בכיוונים שלא רצית ללכת בם. תצליח
איציק נ. ב. איך תיראה שיחה בה אתה מקשיב (עמדת "השתיקה יפה לחכמים"), מעניין

ok115

New member
המסע-המשך

ובכן-הגעתי למסקנה כי אני רוצה סיפוק אישי ומימוש עצמי. גם הקשר עם בת זוגתי מטריד אותי אך הוא לא המטרה כרגע כי מאמין אני שאם אגיע לסיפוק אישי וממוש עצמי גם נושא זה יפתר. אני שמח כי אתה מרשה לעצמך להקניט/לחפור בתוכי- אך אין דברים הנסתרים ממך לגביי. לשאלותייך- אני מעניק המון חום ואהבה ליקיריי המבוטאים ע"י נשיקות,מילים טובות על מעשים טובים וכן חיבוקים.אני רואה את יקיריי בשעות הבוקר, בהפסקת הצהרים(לסרוגין) ובשעות הערב המוקדמות.

isaacm

New member
דוגמא לדבר שלא הייתי רוצה שתשאיר עד שתגיע

לסיפוק אישי. אתה כותב: אני מעניק המון חום ואהבה ליקיריי המבוטאים ע"י נשיקות,מילים טובות על מעשים טובים וכן חיבוקים.אני רואה את יקיריי בשעות הבוקר, בהפסקת הצהרים(לסרוגין) ובשעות הערב המוקדמות אני מזמין אותך לנתק מלים טובות ממעשים טובים - מלים טובות דרושות גם כשאין מעשים טובים
חיפוש עצמי ותהליך של הגעה לסיפוק אישי וממוש עצמי יכולים לקחת זמן. מבקש את רשותך ואת נכונותך (גם אם לא במסגרת השיחה כאן), אל תשים את הקשר שלך על אש קטנה עד ש . . . הקשר הוא עכשיו, הקשר הוא המסע שלך, אם אתה מתכוון לקיים את הקשר - זה המסע שלך - או שאתם במסע משותף או שלא. הייתי מסתכל על הקשר לא כמטרה אלא כאמצעי. זו המשמעות של הקשר, המסע המשותף. אם אתה בוחר לעשות את המסע שלך לבד אז . . . אל תשלה את עצמך שהיא או הקשר יחכו לך עד ש . . . וכפי שכתבתי קודם: המסע שלך לא עומד להתחיל. אתה בעיצומו של המסע והשאלה היא האם אתה עושה את מסעך לבד או עם שותפה. עסקתי מספיק במשהו שביקשת מפורשות לא לעסוק בו. מקווה שתקבל את ההזמנה שלי ותמשיך את המסע שלך עם השותפה שבחרת למסע. מבטיח - לא אמשיך להציק לך בעניין - אלא אם כן תבקש
ועכשיו לעניין הרצון שלך בשינוי. אתה בחרת את הביטוי - אז שוב - מתנצל אם אני ממשיך לחפור - תסלח לי ותחפור
(נכון שאני מחייך הרבה היום?) שינוי ממה? איפהאתה היום? איזה חלק טוב לך? מה אתה רוצה לשנות? למה אתה רוצה לשנות? טוב - בוא נתחיל במסלול מובנה. דיון יישאר דיון. עשייה תוכל להביא לתוצאה - וזה, עד כמה שאני מבין, מה שאתה מחפש. קודם כל - תשובות לכל השאלות שנישאלת עד עכשיו וטרם ענית (אפילו אם זה לעצמך), כולל השאלות של נירה. שנית אתה חייב לדעת בצורה ברורה [ממש לא מעורפלת] איפה אתה עומד עכשיו, מה נקודת המוצא שלך, מה טוב בה ומה טעון תיקון. זו עבודה - ואני אשמח לשמוע על התוצאות שהגעת אליהן [זהו מסעון קטן, ולדעתי קשה]. בהצלחה איציק

ok115

New member
מסתבר כי לא קל המסע... תן לי זמן לחשוב, בבקשה

על מה חשבת למשל?

ז"א אתה אומר שאתה רוצה לעשות שינוי בחייך ובעיקר בעיסוק שלך על מה בדיוק חשבת? ואם אתה יכול להגיד גם בקצרה מה אתה עושה היום. יום מבורך וברוך הבא

ok115

New member
מחשבות

אני חושב ללמוד מנהל עסקים או להתמקצע ולהתברג בתחום השווק.

אוריק3

New member
לא מספיק פרקטי אוקיי...

ומה תעשה עם תעודה של MBA תדע לקרוא דוחות כספיים? או לנהל שיווק ומה עם רקע מכירתי בשטח? חוץ מעוד הוצאות לא קרה כלום.. שב עם עצמך , הכן לך רשימת מצאי במה אתה טוב ? מה היית רוצה לעסוק בו ? מה האפשרויות לבצע בכפוף למגבלות לכאורה שיש לך (משפחה למשל להאכיל) . מה טווח הזמן והכסף שאתה יכול לסכן/להפסיד/לא להרוויח..(בהנחה ש ושתי מפרנסת בחלל שנוצר) ? האם יכול לפעול במקביל? מן הישן ומן החדש..על מנת להקטין סיכונים..? האם יש לך את הגרעין הכשורי של איש/מנהל מכירות? אני ממש בעד מחשבות ורעיונות פורצי דרך ונועזי תכלית..ברם בבצועם דווקא אני בעד פסימיות על מנת שלא תטעה יותר מדיי..המחיר עשוי להיות הרסני.. לכן ..ואני מצטרף לדעת מכובדיי שוהיי ושועיי פורום זה, שהנך מן הסתם זקוק למאמן אישי כמתווה דרך חשיבה..חו"ח לא לבצע את תהליך הברור במקומך. אבל כנר לרגלך וכאופוזיציה ממש לאותה תכלית... בהצלחה

מעניין מאוד

מנהל עסקים זה אכן תואר נלווה מבוקש בשוק ותחום השיווק הוא תחום עם הרבה מאוד כסף מה לדעתך לימודי מנהל עסקים ועבודה בתחום השיווק יתרמו לך? ולא פחות חשוב מה אתה חושב שיש לך לתרום לעולם בתחום השיווק? במילים אחרות, מה העולם ירוויח כשאתה תעבוד בתחום השיוק?

ok115

New member
התרומה

יתרמו לי חשיפה לעולם עיסקי דינמי פעיל ומאתגר. אני אוכל לתרום: קו חשיבה נוסף לקיים ואולי חדש.לעצמי אוכל לתרום מקפצה תעסוקתית. אך נכון אולי לאור שאלותייך לאוו דווקא זהו הנושא אותו עליי ללמוד.אך מה שאני כן יודע כי אני רוצה לעסוק בדבר שיגרום לי סיפוק עז, ואותו עוד לא מצאתי בצורה הברורה והמוחלטת!|

אוריק3

New member
אז אולי תתחיל לעשות חושבים מחדש הנה לך טריק;-

עתיק יומין..עוד מלפניי רחב...;- שב במקום נוח עשה הרפיה על ידי שלוש נשימות עמוקות וארוכות.. הנמשך עוד כמה נשימות רגילות והרגש סבבה ורגוע.. ואז שאל את עצמך : מה אני הכי טוב עושה והאם אני יכול לעשות זאת טוב יותר מה אני רוצה לעשות בעוד 5 שנים.. השאר בהרפיה ותן לתשובות להגיח בנחת... אחרי דקותיים פתח עיינים.. מה אתה מרגיש עכשיו.. דבר איתנו...

ariri

New member
אתה זקוק לאימון בכלכלת המשפחה

אני מזהה אצלך בעית "הוצאות גדלות וחובות תופחים" מול האחריות שלך ל"משפחה התלוייה בך" בכדי להחזיר ראת השליטה הכלכלית בחייך אתה חייב קודם כל ללמוד להתנהל כלכלית בכל רמת שכר. המניע לשינוי קריירה ניראה לי כלכלי אצלך, ומן הסתם גם רווחים כפולים מהיום לא יפתרו את הבעייה אלא להיפך יגדילו את החובות. הפרד את שאיפתך לשינוי קריירה מביטחון כלכלי, אפשר להגיע לביטחון כלכלי בהכנסה הקיימת ובמקביל לשאוף לשינוי קריירה .

למעלה