שנוי בחיים

AVI987

New member
שנוי בחיים

כיום אני בן 37 ואני עובד כעצמאי כחשמלאי אני כבר דיי שחוק ועייף מעבודה פיזית (כ-10 שנים ) אך כיום קשה לי מאוד לעשות ולבחור איזה תחום אחר אני רוצה ללמוד אך לא יודע במה לבחור ומפחיד אותי להשקיע היום כ-3-4 שנים ובגיל 40 לצאת לשוק ללא ניסיון היתי רוצה אם קיימים כאן בפורום אנשים שעשו שינוי בגיל הזה לקבל תגובות ועצות ודבר אחרון מה עעתכם לגביי מכוני איבחון האם הם שווים משהו. למישהו שאין לו כיוון

amitayg

New member
חבר צר לי מאד לאכזב אותך

בגיל קרוב ל 40 וללא תואר אקדמי אין לך מה לחפש שם בחוץ !!! אף חברה לא הייטק ולא שאר החברות במשק לא יעסיקו אותך אלא אם כן אתה מכיר מישהוא בכיר שיכול להכניס אותך לאיזה חברה ? אבל מה תעשה שם ? צר לי מאד ידידי שאני כותב דברים קשים אבל זו המציאות האכזרית ושאף אחד לא יספר לך משהוא אחר. עצה לי אליך אם אתה עובד ומרוויח תמשיך בכך יש לך שם מקצועי פרקטיה וחוג לקוחות אז למה לזרוק את זה יש אנשים כמוני למשל שמוצאים עצמם מול החלטות קשות באמצע החיים שהיו שמחים להיות במקומך. ערב טוב לכולם אמיתי

אני שומע

שלום אמיתי אני שומע את הכעס שלך על העולם הקשה, על אנשים שאכזבו אותך, תסכול זו מילה עדינה וספרותית. אני מרגיש את חוסר האמון - אתה רואה עולם מושחת ויכול להיות שרבים המקומות האלה ושהם משחיתים בנורמות שלהם מעגלים נוספים, יכול להיות, אין לי מושג. אני רק שומע את החוויה שלך - היא ברורה וקשה. ואין לי מילה נוספת לומר, לא לסתור ולא להוסיף ולחזק אני מניח שמאד קשה מתוך המצב הזה להמשיך במסע, גם אם אתה יודע על עצמך שאתה מוכשר וגם אחרים יודעים זאת כי הוכחת, ההרגשה הזאת קשה ומצמצמת. יכולה לגרום לבן אדם רק להתכנס יותר ויותר פנימה - בשביל מה להתאמץ כשהסיכויים כל כך קטנים ? רק כדי לספוג עוד אכזבה . . . אני יודע שאתה זקוק עכשיו לעבודה ואין לי כלום להציע בכיוון, רק לאחל לך ולקוות עבורך שתשמור על זיק האופטימיות שמצוי בך. כי אם יש שם "בחוץ" כמו שאתה אומר מישהו שזקוק לידע שלך, למרץ שלך, למסירות שלך - העבודה שלך היא להגיע אליו. בהצלחה - אמיר

amitayg

New member
בוקר טוב לאמיר ותודה על המענה

אכן יש תיסכול וכעס אבל גם הרבה כוחות להמשיך הלאה לראות בכל זאת את חצי הכוס המלאה לדלג ולעבור את המשברים והקשיים שהחיים מציבים בפנינו יום יום.תמיד עבדתי ואני בטוח שכל עוד אוכל אמשיך לעבוד, בכל עבודה אין ברירה יש לי משפחה לפרנס. אמיר, תמיד אמרתי שיש לך תבונות שאין לאחרים ושלדעתי לא ניתן להשיגם בדרך של השכלה לדעתי זו פשוט מתת אלוהים אצלך. תמשיך בעבודה הברוכה אתה עוזר הרבה לאנשים וגם לי. אני יודע שדברי נשמעים קשים מאד כאשר אני עונה לאחרים אבל זו המציאות וצריך להכיר בה. יום טוב לכולם ויישר כח, אמיתי

amitayg

New member
מה שכן שינוי אפשר לעשות ואף רצוי

אבל במצבך הייתי מאד מאד זהיר. אתה יכול למשל להמשיך לעבוד וללמוד במקביל ואז לקבל החלטות. המלצה שלי למד משהוא שקשור לתחום בו אתה עוסק אשר יכול להעשיר אותך ולתרום לקריירה המקצועית שלך ואשר תוכל לעבוד בו הן כשכיר והן כעצמאי. שלח יותר פרטים על עצמך אני בטוח שאמיר ממנהל הפורום ואנוכי נשמח לעזור לכוון להקשיב ולסייע. בפעם השניה אמיתי בן 40 אב לשניים מובטל הייטק מזה שנתיים ועדיין מחפש מה לעשות עם עצמי בחיים.

AVI987

New member
שינוי

לגבי פרטיים נוספים אני עובד כחשמלאי בנין ובעל רישיון חשמלאי ראשי ולפני 4 שנים שנים למדתי הנדסאי אלקטרוניקה וחשמל אך לא מצאתי עבודה בתחום ואז הפכתי להיות עצמאי בתחום החשמל כשבשנים הראשונות זה הלך מצוין ואילו ב8 חודשים האחרונים כל ההתלהבות נעלמה לה והכסף כבר לא מדבר אליי והחלום שלי זה לקום בבוקר לעבודה נקיה אך אני מודע לכך שבמצבי ללא לימודים אין לי הרבה מה להציע.

amitayg

New member
אין דבר כזה עבודה נקיה

היום עובדים חביבי בכל עבודה !!! כדי להתפרנס. אבל אתה מוזמן להקשיב לעצתי המשך לעבוד וחפש כיוון לימודים. להפסיד לא תפסיד דבר נהפוך הוא. אני מת להמשיך ללמוד אבל תקוע עם משכנתא ו 2 ילדים לפרנס. מה מצבך ? יותר טוב ? אמיתי

AVI987

New member
שינוי

באיזור ת"א אצל לקוחות פרטיים חברות מסעדות ועובד עם קבלנים ובכלל אצל כל מי שמוכן לשלם

amitayg

New member
בסדר הבנתי מה הלאה ?

מה הצלחת ליישם מלימודיך במקום עבודתך ? האם הרגשת שהלימודים עזרו לקידום הקריירה המקצועית שלך ? מה אתה רוצה לעשות הלאה? יש לך משפחה ? ילדים ? חובות ? האם לעסק שלך קיים פוטנציאל גידול שלא מומש ? מה הייתי רוצה לעשות בחיים פרט לעבודה נקיה ? לילה טוב אמיתי

תהליך ולא קיצור דרך

שלום הדבר החשוב ביותר לפני המשך מחשבה במושגים מעשיים זה לבחון את עצמך ולערוך מיפוי של היכולות האישיות. לא בכותרות כלליות אלא במלים של עצמך. למשל - האם אתה מכיר את עצמך כבעל מקצוע שיודע למצוא פתרונות לא שגרתיים במצבים תקועים ? אני מניח שכחשמלאי התמודדת עם בעיות שדרשו פתרונות שלא למדת בבית ספר - איך אתה פועל במצבים הללו ? האם פיתחת לעצמך שיטות עבודה ? האם במהלך העבודה חשבת על רעיונות בכיוונים אחרים ? צרכים שזיהית אצל לקוחות ? מוצרים שפותרים בעיות ? באיזה תחומי חיים אחרים אתה נהנה לפעול ומה אתה עושה שם ? בקיצור מה אני רוצה לומר - רק אתה יכול לגלות את מה שטמון בך, לא ע"י שאלה של שורה תחתונה כי היא נבנית מתוך הרבה שאלות קטנות, אלא ע"י חקירה עצמית ובדיקה שלך את עצמך. ללכת למכון זה לתת לאנשים אחרים להכיר אותך ולקבוע לך. והגרוע מכל לקבוע מי אתה לפי מי שהיית עד היום וזה חוסם כל תהליך התפתחות ושינוי. כמובן, רק מי שרוצה לפעול למען שינוי יצליח ואין הצלחתו של האחד מעידה על פוטנציאל הצלחתו של השני, אבל כל עוד לא צעדת בשביל הזה בעצמך אין לך מושג מה הוא אומר. זה שאינך יודע, לא אומר שאתה לא יכול לדעת. מילה אחרונה - אם התעוררת להבין שאתה לא יכול יותר לשאת את מה שאתה עושה ואתה מוכן לתהליך, אתה תמצא. מילת המפתח היא תהליך - אין ולא יכולה להיות תשובת בזק הצעה לקריאת מאמר - הדרך לתעסוקה חדשה עוברת אצל עצמך בהצלחה, אמיר דרור

amitayg

New member
אמיר תודה זו בדיוק התגובה

שציפיתי לה ממך. אני מקווה שכך נוכל לעזור לבחור. אמיתי

AVI987

New member
המון תודה

רציתי רק להודות לך על העצות הנבונות ונתת לי המון חומר למחשבה

בקשה / הצעה

שלום אבי האם אתה יכול להיות קונקרטי ולשתף, אם זה מתאים לך כמובן, מה לקחת מהשיחה כאן. יום טוב, אמיר

odelialah

New member
הדרך היחידה לדעתי..

אם אתה רוצה לעשות שינוי מקצועי - תצא ללימודים, אל תחשוב שאח"כ לא יקחו אותך, אני לא מבינה את הקטע של אנשים בני ארבעים שחושבים שהם זקנים. יכול להיות שההתחלה תיהיה קשה, אבל לא תעבוד עוד עשרים - שלושים שנה במשהו שאתה לא אוהב. אתה יכול ללמוד לתואר בהדסת חשמל (זה קרוב למה שאתה מתעסק בערך) ואני אפילו יודעת שבמרכז הטכנולגי בחולון יש להם לימודי ערב לזה. אז תשקיע שלוש שנים ערב, ואח"כ תשקיע בלחפש עבודה - בלי להתייאש.. בהצלחה.. אודליה

amitayg

New member
אודליה את כנראה לא יודעת איפה

את חיה בחור בן 40 גם אם הוא צעיר ברוחו נמרץ בעל ניסיון ודימני עדיין והדגש על עדיין מי שקובע זה השוק !!! החוק מאד פשוט כאשר ההצע גדול מהביקור אפשר להיות בררניים כי יש והרבה אז שאף אחד לא יספר לי אחרת זו המציאות העגומה עובדים ועובדות מעל 30 ללא תוא אקדמאי אין סיכוי בשוק העבודה המטורף וחסר החוקים של היום. יום טוב לך גברתי מן המאדים אמיתי

מבקש רשות

אני לא יודע אם שמת לב אמיתי אבל בלהט הדברים שלך נפלו שתי, איך לומר . . טעויות. האחת הכללה - יכול להיות שכללי השוק כמו שאתה מגדיר אותם, של היצע וביקוש תופסים להרבה אנשים, זה לא אומר שזה נכון לכולם. אני מכיר אדם, ממש מכיר אותו אישית, לא סיפורים מאמריקה, שאין לו כל השכלה משפטית אבל הוא עושה עבודת עורך דין. הוא עובד בתחום הנדל"ן, חלק ממשרד עורכי דין, מצוי היטב בחוזים, ברישום, לא מייצג אנשים בבית המשפט וכאשר נדרש עורך דין להחתים אנשים על חוזה הוא נכנס למנהל המשרד, אבל את כל העבודה קודם הוא עושה. הבן אדם הזה לא צעיר, בן 60 בערך, דינמי ואוהב את העשייה שלו, קודם לכן עסק בתחום אחר לגמרי ומצא את דרכו לעסוק בנדלן. מה אני רוצה לומר - הכללות מצמצמות וגורמות לנו לראות את העולם שטוח, הוא לא כזה. לכל אדם יש מה לתרום ולמצוא את הדרך - זה לא תמיד קל, אבל האמון והביטחון נובעים מכוח פנימי לא מנתוני שוק. הטעות השנייה, ברשותך אמיתי, היא שיתכן ובלהט הדברים שלך פגעת באודליה, היא מביאה את עצמה ואת מחשבותיה, לשפוט ולומר שהיא לא במציאות . . זה קצת מרחיק לכת אם לא פוגע. אני מבין שהדברים אולי יצאו מתוך התסכול והקושי האישי שאתה מצוי בו ואני מקווה שתמצא בקרוב את מקום העבודה שיעריך ויתגמל אותך. מאחל לך יום מוצלח, של טלפון אחד טוב שיפתח לך שער אמיר דרור

amitayg

New member
אם פגעתי אני מתנצל זו לא היתה

זו לא היתה הכוונה. אמיתי

odelialah

New member
לא אמרתי שאפשר בלי תואר!!!!

ורק לידיעתך שאני עובדת בחברת היי טק שבה מחפשים אנשים מעל לשלושים לפחות... ויש לנו גם מתכנתים בני חמישים - אפילו בלי תואר ראשון, לא שאני אומרת שכל השוק ככה, לא אמרתי שזה קל, וגם בגילי הצעיר בלי תואר לא מסתכלים יותר מדי (ולכן אני הולכת ללמוד), ולכן הצעתי שימשיך בעבודה יצא ללימודים ואז יחפש את דרכו.. אני מנסה לשפוך קצת אופטמיות , אם אנשים יאמינו שבגיל 40 נגמרו החיים שהיום חיים בממוצע עד גיל 65 אז זה ממש ממש עצוב!!!

למעלה