שנה טובה

melancholy man

New member
שנה טובה

טוב, יום ראשו בחצות זה יקרה, מאות מיליונים ברחבי העולם יספרו לאחור, יקרבו את שפתיהם לאהוביהם ויתנשקו (בשעה שאתם תעשו את אותו הדבר בדיוק, אני אעבוד, אבל זה בסדר, אתם תהנו לכם, אני אמות לי כאן לבד בחושך, אל תחשבו על סבתא זה בסדר...), שחוץ מהזדמנות להתנשק עם מישהו או מישהי שאתם אוהבים, זו גם הזדמנות לסכם את השנה שלכם, ואנחנו בפורום של מוסיקה של מוסיקה, אז את השנה המוסיקלית. הנה כמה שאלות לעיונכם, התשובות שלי יגיעו מאוחר יותר, ואתם כמובן מוזמנים לסכם את השנה שלכם איך שאתם רוצים, עם או בלי קשר לשאלות: מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? מה הייתה הופעת השנה שלכם? מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? מה עשה לכם את השנה במוסיקה? מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? יאללה, תנו בסיכום שנה ותרגישו חופשי גם להוסיף שאלות.

John Barleycorn

New member
לדוד גיבור

השנה היתה שנת הבלוגים. בזכותם הכרתי הרבה אמנים ואלבומים נדחים, ותקצר היריעה. אחדים התחבבו עלי מאד, מהסוג של "הלוואי והכרתי את זה לפני עשר שנים", ומעל כולם ה- S/T של Hunter Muskett מ- 1973. אלבום פולק רוק בריטי שהמוזיקה בו פשוט עולה על גדותיה ומציפה כל בר דעת או לחליפין אותי בשמחה וגיל. כמובן, רבים הגולשים בפורום שמהם למדתי והכרתי. אלבומים של אמנים מוכרים שהתעצלתי לבדוק כל השנים, כמו גם אמנים לא מאד אזוטריים שהתרשלתי בגילויים, וסקירה זו או אחרת כמו נזפה בי לתקן את דרכי. מהקבוצה הראשונה אזכיר את What's going on של מרווין גאי, התודה והברכה לאסף. מהשניה - Pussy Plays שהכירותי לאחר סקירתו של איל מסוף השנה שעברה - מהדברים היותר מלבבים ששמעתי השנה. אלבום פסיכדלי אחר, אזוטרי, לא מגובש, לא חשוב, וכמעט מיותר, הרבה להתנגן אצלי במשך הקיץ - Hickory Wind מ- 1969. קשה להסביר מה בו מצא חן באזני. האלבום הזה הוא רק טיפה בים אוצרות שקיבלתי לפני כשנה מידי יואל, חסיד אומות עולם, איש רוח, מורה ומחנך בישראל.
יש עוד רבים, ואולי מה שחשוב לומר - אני קורא הכל ובודק הרבה המלצות, כאן ובפורום (היה לנו כעך) פסיכדליה. במשך השנה בדקתי ללא הרף המלצות של הממליצים הפתולוגיים כאן. זקני העדה (נורית, ברמל, עופר, מור, איל, יקי, יואל, האירי, יאיר, גרסיה, לעדר וגו), צעיריה שכבר עושים לי בית ספר בידענותם (חרדללה, מונטמורנסי, ג'ון פול), דור הביניים של ההתיישבות העובדת (ערן, אירוגאי), ועוד רבים, התודות לכולם. לא תמיד יש לי זמן להגיב בזמן (או בכלל), אבל הרבה נקרא ונלקח לתשומת הלב כאן, לדעתי על ידי הרבה גולשים. נא המשיכו במלאכת הקודש. הופעת השנה? אלף שנים צעירות לפני, כפלג צונן, כשיר רועים כ...אילו דא.

LEATHER REBEL

New member
אשר על המשמרת

חמישה או שישה דיסקים שמורים לי בק"א... אאסוף אותם במפגש הקרוב של הפורום השכן.

garcia

New member
Happy new year

לכבוד השנה החדשה למשך 24 שעות, החל מה-31 בדצמבר שעה 12 בלילה לפי שעון חוף מערבי בארה"ב ( 10 בבוקר יום שני בישראל) ועד למחרת יהיה אפשר להקשיב באופן רצוף לאלבום החדש של גרייטפול דד שיצא בהמשך החודש Live At The Cow Palace, New Years Eve 1976 דרך אתר הבית של גרייטפול דד בלינק הזה.

TopGear

New member
שים לב

שאם תקדים ותזמין את האלבום תקבל דיסק בונוס של קטעים מ-76'

melancholy man

New member
עונה לעצמי...

שזה כמו שאתם יודעים סימן מובהק לבריאות נפשית... קודם כל אני מסכים עם ג'וני, הבלוגים, מלאי הבוטלגים ושאר דברים שהיו פעם סופר נדירים (או נדדו דרך חמורים וציפורים וירטואליות במשך שנים מעל גבי הסייבר ספייס עד שנחתו אצלך) הם הגילוי המוסיקאלי הכי גדול שלי, אבל הנה כמה דברים שקשורים למוסיקה עצמה. תגלית השנה שלי: תגלית השנה שלי היא ללא ספק הרוק הדרום אמריקאי, אלמנדרה הארגנטינאים, pax הפרואנים ומודולו1000 מברזיל, היו קצה קרחון של עונג מוסקאלי דובר ספרדית ופורטוגזית, אליהם אפשר להוסיף את gila הגרמנים, שלראשונה הצליחו איפה שכל הכרובים הכבושים נכשלו וכבשו את ליבי, ללא ספק בתקליטיה שלי, רוק לא באנגלית זה הדבר הבא (ותקנו כבר את אלמנדרה, אתם חייבים את זה לעצמכם. הופעת השנה, בניגוד לג'וני, שנוסע שעתיים ברכב ויכול לראות לראות את גיבורי ילדותנו במתנ"ס בפיניקס, לי לא היו השנה הופעות מרגשות, ללא ספק, אני צריך לצאת יותר מהבית (ה DVD של בליינד פיית' לא נחשב, נכון?). אלבום השנה: הרבה אלבומים חדשים אני לא קונה, פעם אחרונה שקניתי אלבום שאשכרה יצא בשנה בו קניתי אותו, נדמה לי שהייתה כשבגין היה ראש ממשלה, אז ותרו לי... (מצד שני, אלבום הקאמבק שלי, בהחלט יכול להחשב אלבום השני שלי, אבל לזה נגיע בהמשך). ההוצאה המחודשת: טוב, ה setbox של הביי ג'ייז, לבסוף הוזמנה עקב אי הבנה מצערת רק היום, אז הם יחכו כנראה לסיכום השנה הבא, בנתיים, וזה מדהים שאני חושב בכלל שאיזשהי הוצאה מחודשת תוכל להתקרב לזה, המנצחים הבילתי מעוררים שלי, הם הרימאסטרים של המודי בלוז, מעבר לזה שזה מסוג הדברים שצריך שיהיה בבית בפורמט אחיד ובאיכות טובה מה שנקרא To Our Children's Children's Children (שאגב, עוד לא השגתי, אבל גם תורו יגיע) איכות הרימאסטר כל כך טובה והבונוסים כל כך מגניבים, שזה פשוט חובה בכל בית יהודי כשר (וכמה שלא). האורע העצוב: המון ענקים הלכו מאיתנו השנה (רק מהגריטפול דד מתו איזה 16...) ורק השבוע הלך לעולמו אייקון אמיתי של עולם המוסיקה, אבל אני חושב שזה לא יפתיע אף אחד אם אגיד שהמוות של סיד בארט, ממש זיעזע אותי באופן אישי, איכשהו תמיד ידעתי, שהסיפור הזה לא יגמר בשיבה טובה, שהמצב שלו לא יכול להיות טוב, אבל כשחברה טובה התקשרה להגיד לי, שסיד מת, ממש לא הייתי מוכן, אתה אף פעם לא מוכן לזה שאחד מגיבורי הילדות הולך. מה עשה לי את השנה: פולק, פולק בריטי, פולק פסיכדלי, אסיד פולק, פולק אמריקאי, פולק! אלבום הקאמבק: בלי תחרות כמעט, ריי דיוויס Other Peoples Live's החיים מתחילים כנראה אחרי גיל 60, אחרת קשה להסביר איך בגילו המתקדם, הוציא דיוויס את אחד מאלבומי הבכורה הטובים ביותר ששמעתי, האיש יודע לכתוב שירים, הוא יודע גם לבצע אותם, אבל זה כל כך טרי, שקשה להאמין שהוציא אותם איש בגילו, בלי קשר לגיל, בלי קשר לעבר, פשוט מותק של אלבום, עם פנינים א' לה דיוויס, מי צריך יותר מזה?

nik19864

New member
אז ככה

1. קודם כל אני רוצה להגיד שז'אנר הפרוג אכזב אותי בגדול, כמה שאהבתי אותו והתלהבתי ממנו עד לשנה הנוכחית...אך כל זה ירד לטימיון, הקשבתי אתמול אחרי הרבה זמן לאלבום OCTOPUS של ג'נטל ג'איינט ונבהלתי מהקקפוניה שברוב השירים...מה כ"כ מתלהבים מהם? ומ-יס? ומקינג קרימזון? 2. בהמשך ל-1, ג'נסיס היא לטעמי להקת הפרוג הטובה ביותר והיחידה שאני מסוגל להנות ממנה מכל הז'אנר הזה...נו בעצם...גם מואן דר-גראף ג'נרייטור אני יכול להנות ומפינק פלויד...למרות שפרוג זה כלל לא השטח שלהם כי אם פסיכודליה, רק חבל שבשנים 1967-1970 הם לא הצליחו להוציא אף אלבום שלם ואחיד, כי סה"כ היו להם קטעים מאוד עוצמתיים בתקופה הנ"ל כגון: CYMBALINE, CIRRUS MINOR, GRANTCHESTER MEADOWS, ועוד... הקטעים בהם היה שותף סיד בארט, כולם מעולים !!! 3. תגלית השנה מבחינתי הוא בוב דילן, שכ"כ זלזלתי בו עד לקיץ של השנה הנוכחית, אבל מאז, כשהתחלתי לשמוע אלבומים שלו ברצף התחלתי להעריך את הגאוניות שלו, בסה"כ הכללי המוזיקה שלו מאוד פשוטה אבל איך אומרים? כמה פשוט ככה יפה !!! 4. בהמשך ל-3, עוד תגליות יפות שלי השנה היו ניק דרייק, שהימם אותי במלנכוליות שלו וביופיים הנדיר של שיריו וכמו כן לאונרד כהן אפוף עשן הסיגריות ואל נשכח את ראלף מקטל שמחמם בצורה יוצאת מן הכלל את החורף !!! 5. אלבום השנה שלי, מאלו שיצאו השנה הוא האלבום ON AN ISLAND של דייויד גילמור, אני לא מבין בכלל את אלה שמזלזלים באלבום הזה וטוענים שהוא משעמם, כי לי הוא בהחלט עושה את זה !!! 6. הופעת השנה היא כמובן ההופעה של רוג'ר ווטרס בנווה שלום, עם כל בעיות ההגעה לשם והדרך חזרה שלוותה בין היתר בצעדה בת 15 ק"מ שעשינו אני וחבר שלי עד שאיפשהו קרוב למחלף בן-שמן תפסנו מונית...אבל ההופעה הייתה בת-זונה, ההופעה הכי טובה לדעתי שהייתה בארץ אי-פעם...או לפחות שאני הייתי בה... 7. לסיכום: בשבילי זו הייתה שנה מוזיקלית אדירה, בה הייתי במופע האדיר של רוג'ר ווטרס וכמובן נחשפתי להרבה מאוד אלבומים של הרבה מאוד אמנים ודעתי נהייתה פחות או יותר כזו של הולדן-האמריקאים יותר טובים...למרות שגם לבריטים לא חסר...!!! האמנים שעשו לי את השנה ( חלק מהם ) : הבירדס, ג'פרסון איירפליין, לאב, ג'נסיס, פינק פלויד, קליידוסקופ ( הבריטים ), בוב דילן, פיירפורט קונבנשיין, ניל יאנג, לאונרד כהן, ראלף מקטל, טומורו, מעליות הקומה ה-13, קאנטרי ג'ו והדג, ג'ימי הנדריקס ועוד רבים וטובים... ועוד משהו, אם אתם צריכים איזה משהו טוב להעביר איתו את החורף אז עזבו אתכם מפרוג, אני מעדיף בהרבה פולק בריטי וסינגרסונגרייטרס, דוגמת: ניק דרייק, ניל יאנג, לאונרד כהן, ראלף מקטל, ג'ון מרטין, פיירפורט קונבנשיין, ג'טרו טאל, פנטאנגל ועוד...

strangebrew

New member
שנה טובה ../images/Emo24.gif

מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? התגלית המוזיקאלית השנה הייתה המוזיקה עצמה. השנה הטעם המוזיקלי שלי השתנה אלפי מונים, ואת הקרדיט אפשר לזקוף לזכות הפורום הנפלא הזה. עברתי תהליך מגוון למדי עם המוזיקה שאני שומעת והכרתי כל כך הרבה אמנים חדשים שבאמת קשה לבחור רק אחד. למרות זאת, אהיה חייבת לומר שcream הייתה בהחלט התגלית הגדולה שלי (באיחור אופנתי, אלא מה). מהם התחיל הכל ואם יש דיסק שאני חייבת לו תודה ענקית על איך שהחיים שלי נראים כרגע, הרי זה יהיה דיזראלי גירס. הכל התחיל בכך ששמתי את tales of brave Ulysses בלוף לא נגמר של שעתיים-שלוש, וכבר הייתי מסוחררת למדי. חשבתי לעצמי שאם יש שיר אחד שהוא כל כך אלוהי, הדיסק עצמו חייבת להיות עוד יותר טוב, וכמובן שלא טעיתי. אהבה משמיעה ראשונה מה שנקרא. משם הכל הסטוריה. מצאתי את הפורום הזה, התחלתי לקרוא כאן כמו אחוזת דיבוק וכיום אני מבזבזת כסף באובססיביות מדאיגה רק על דיסקים. מה הייתה הופעת השנה שלכם? הופעת השנה שלי ללא ספק ההופעה של ג'ון מייאל מ1969. אז מה אם היא על דיסק, ואז מה אם היא הייתה בכלל ב69. כתבתי על הדיסק הזה כאן פעם, ומעבר לזה באמת שאין לי מה להוסיף. זה עדיין האלבום האהוב עליי לשמוע ביום שישי בערב כשאין אף אחד בבית וכשאני לבד לחלוטין. בחושך. מדליקים את הדיסק הזה, מוזגים כוס יין אדום ומתמסרים לבלוז המרחבים הפתוחים של אריזונה. ואם השאלה מתייחסת להופעה שהתרחשה השנה, עימכם הסליחה.
מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? הפעם האחרונה בה קניתי אלבום שיצא באותה השנה הייתה כשהייתי ילדונת קטנה ומתלהבת בת 10, ונורא, אבל נורא, אהבתי את הספייס גירלז. מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? הbox set של השנה היה ללא עוררין הבוקסט של ג'ון לי הוקר. 10 דיסקים של הבלוזיסט הגדול מכולם ובמחיר מצחיק של מאה ש"ח. עוד לא שמעתי את כולם, אבל כמה שנהניתי ממה שכן שמעתי
מעדן אמיתי. מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? אצטרף למלנכולי ואומר שהאירוע העצוב בהחלט היה מותו של סיד בארט. אי אפשר אפילו להתחיל לתאר מה המוזיקה שלו עושה לי ולמרות שכמובן לא הכרתי אותו אישית, ובערוב ימיו הוא כבר לא היה אותו הסיד מפינק פלויד, עדיין הרגשתי עצב על מותו. הוא היה סמל, מין נשמה חופשית שכזאת, גאון בלתי מובן שעכשיו לבטח מבלה במקום הרבה יותר נעים... מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? מאלבומי קאמבק אני נשמרת כמו מאש. ועד שמישהו יוכיח לי ההפך אני אשאר תקועה בעמדה המאוד צרת אופקים הזאת. וזה המקום להודות לפורום הנפלא הזה שבזכותו אני יודעת את כל מה שאני יודעת היום על מוזיקה. שזה אולי לא הרבה, אבל זה בהחלט משהו.

giloni

New member
איזה קור בחוץ... בררר

יופי של מוד לסיים איתו שנה. חיכיתי עד היום האחרון של הקלנדר כדי לסכם את השנה ונראה מה יצא לי מזה: 1. התגלית המוסיקאלית של השנה - שוב, כמו שכתבו רבים כאן - הבלוגים ימח שמם וזכרונם שעשו לי הכרה עם האיזוטריה של האיזוטריה, ובמסגרת הזאת, הנה קמצוץ של בלוג: Machin להקת פולק-רוק צרפתית שאני מאמין שגם בצרפת אף אחד לא מכיר. האלבום שלהם Tout folkant הוא פשוט יצירת מופת של אהבת מוסיקה. בשונה מאלבומי פולק רבים, אין שם כמעט מונוטוניות שלפעמים יכולה להוציא מן הדעת. כל שיר עיבודים אחרים, כל שיר שירה אחרת, פעם צרפתית, פעם אנגלית, פעם בלי לשיר. יש עוד המון דברים חדשים שזכיתי לשמוע מהבלוגים האלה, אבל הפרנקונים הם הבחירה שלי. 2. הופעת השנה?? איזה הופעה ואיזה בטיח. את רוג'ר ווטרס אני מאד מעריך אבל לא עד כדי כך שאצא מהבית בשבילו (וכל הפלוידיאנים - קחו רגיעון ובאמת אל תשימו לב אלי). כל חברי הנעורים שלי היו ואפילו לא שאלתי אותם איך היה. 3. אלבום השנה - מממ, בעייה. בוב דילן, רי דיויס, פול סימון, קט סטיבנס - כולם התחדשו השנה באלבומים שהייתי מגדיר אותם כתרומה נכבדה לתחושת "אני עוד צעיר" (ואני מתכוון אלי, בהשוואה אליהם, כמובן). רק בשביל התחושה אני מוכן לרכוש את האלבומים ולהציבם בארון אחרי שמיעה או שתיים. אבל יש משהו שחזרתי אליו יותר מפעם אחת ובעיני הוא האלבום של השנה - Hello Young Lovers של ה Sparks שהצליחו לשחזר באופן כמעט מדוייק את יצירות המופת שלהם מאמצע שנות השבעים. למי שעדיין לא נתן אוזן ללהקה הזו, קחו את האלבום הזה, תהנו, ורוצו 30 שנה לאחור והשלימו את הדיסקוגרפיה המופלאה שלהם בין השנים 1974 ל 1976 4. מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? התשובה ברורה, אבל לפני כן הדרך אליה. ריצ'רד ת'ומפסון הוציא בתחילת השנה קופסא עם 6 דיסקים. מי שאוהב את תומפסון ועוד לא הרבה ברכישות, שיתלבש על הקופסא הזו. כל ההיסטוריה שלו, כרונולוגית, עם כל מה שרק יכול להיות. בנוסף, יצאה האונטולוגיה המטמטמת של הפולק הבריטי - Anthems of Eden הסוקרת בארבעה דיסקים עמוסים לעייפה את הגלגולים השונים של הז'אנר מ 1955 ועד סוף שנות השבעים, חובה!! אבל, את הכתר לוקחת הלהקה הטובה ביותר עלי אדמות שהעניקה למליוני חובביה את הקופסא המחומשת, עם ספר נהדר. כתבתי על האוסף הזה כאן סקירה ארוכה ומתישה, שכמובן נפלה על אזניים קשובות של המוני המעריצים שלה הכותבים כאן בפורום. למי שבכל זאת עדיין לא קנה את הקופסא (קשה לי להאמין שיש כאן אחד כזה, אבל בכל זאת) הנה הקישור שיקח אתכם לסקירה. 5. מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? הרבה אושיות טפסו בסולם לגן עדן השנה. אלו אירועים עצובים, ללא ספק. במיוחד אם מדובר ביוצר שנקטף בטרם עת, אבל מה לעשות שאהובינו מגרדים את השנים שבהן מלאך המוות גבק מתדפק על דלתותיהם, השנים שהם מקישים על שערי גן עדן. לכן לא אבחר במותו של מישהו כאירוע עצוב, שכן מה גם שמוות הוא אינו אירוע מוסיקאי. עצוב היה לי מאד לשמוע את LOVE שחירבשה משפחת מרטין משירי הביטלס. פשוט נעלבתי. זה אירוע מוסיקאלי עצוב. 6. מה עשה לכם את השנה במוסיקה? זה שהצלחתי להשלים כמעט את כל הדיסקוגרפיה של הלהקה הטובה בעולם בויניל!! מי שעזרו לי בזה הם האירי כמובן ועוד כמה חברים תמימים בEbay שהחליטו שאת Grave new world בעטיפה המשולשת עם הציור המצמרר באמצע ועם חוברת המלים המהודרת ובאיכות של תקליט שירד אתמול מפס היצור למרות שהוא כבר בן 35, הם מוכרים רק ב 10 דולר. בעזרתם אני עומד כבר על 15 תקליטים וחסרים לי עוד 2 להשלים את וינילי האולפן שלהם. 7. מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? אין ספק שהטייטל שמור לחתול האיסלאמי. יש שם שירים שעולים על העצבים, יש שם שירים שלוקחים אותך לעבר הנפלא, יש שם כמה שסתמיותם לא אומרת כלום אבל מעל לכל - יש שם זמר שקולו נותר על כנו, יחד עם זקנו, שחבריו נותרו נאמנים לו במשך כל ימי שהותו במדבריות ערב של לונדון, עם גלאביה או בלעדיה - קט סטיבנס גם אם הוא מתעקש שיקראו לו יוסוף - הוא זמר גדול, והוא הוכיח שאם הוא רק קצת רוצה (או קצת קצר במזומנים) הוא יכול להוציא תחת ידיו גדולות ונצורות זהו יקי

תרומתי...

כמעט אין לי מה לענות, או שבעצם יש לי יותר מדי, כי אני שומע מוזיקה פחות או יותר שנה (בואו נגיד שאם אני רוצה שזה יהיה שנה בדיוק אני מוריד רק את ג'נסיס, ג'תרו, גריפון, לאונרד כהן ואוקטופוס של ג.ג.) התגלית המוזיקלית שלי השנה הם כל האלבומים שיש לי
(וכמה שאני מכיר ואין), ואם להיות ממוקד יותר אז בעיקר הפולק והפסייח. נכון שאני תמיד אומר שגדלתי על הפולק, אבל לאהוב פולק (כמו לאהוב מוזיקה) למדתי רק בשנה האחרונה, אתם לא יודעים כמה כיף להכניס לאבא עם אלבומים שהוא לא מכיר, למרות שיותר כיף לשמוע אותו מזמזם פתאום אלבום שאין לנו ולא הנחתי שהוא יכיר (אבא שלי גר בלונדון ב72-73 ואז בארהב עד 1990). אין לי אף אלבום שיצא השנה אבל בקרוב הולך להיות לי: החדש של גולדולינס שזוכה להילולים בפורומים (והוא פולק). הבוקסה שלי השנה (הבוקסה היחידה שלי) היא זו של מילניום שאני ממש ממש אוהב. ובלי לפרט יותר מדי אני פשוט אגיד שאצלי מוזיקה היא התשובה לשאלה: "מה עשה לך את השנה?" דוגמאות לאלבומים שעשו לי את השנה ניתן לראות בשתי הסקירות שלי (ברייטר לייטר של ניק דרייק וה-ST של דיפ פרפל).

Aeroguy

New member
עונה...

מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? השנה (תצחקו...) גיליתי לעומקאת הסטונס. מעבר לזה, מה הייתה הופעת השנה שלכם? The Black Crowes בלונדון, 19.3. התלבטתי עם שתי ההופעות האחרות שלהם, ב-18 וב-20, אך ההופעה ב-19 היתה ה-הופעה לדעתי. מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? The Black Crowes - The Lost Crowes, שני אלבומים גנוזים שהוציאו מהבוידעם, ציחצחו היטב והוציאו. תענוג רצוף. מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? Joe Cocker - Mad Dogs & Englishmen, The Complete Fillmore East Recordings, סט של 6 דיסקים עם 4 ההופעות המלאות בפילמור שמתוכן נלקחו השירים לאלבום האגדי. פשוט מוצר גן עדן. במקום השני - הבוקס סט של גראם פארסונס. מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? מלבד כל הזמרות הנבובות וזמרי השאנטי המצחינים בארץ? מותו של ג'יימס בראון. מה עשה לכם את השנה במוסיקה? ההופעות של הבלאק קרואוז בלונדון, ללא ספק מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? לא בדיוק קאמבק, כי הוא לא הלך לשום מקום, אבל Highway Companion של פטי הוא מצויין (בקרוב יענה חבר פורום נוסף עם תשובות דומות באופן חשוד לשלי...
)

Anuerysm

New member
שנה טובה

מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? הרבה תגליות היו לי השנה, בכלל, עד לפני שנתיים לא שמעתי יותר מנירוונה, להקת השנה שלי היא Ten Years After שלדעתי לא מקבלת את הכבוד שמגיע לה. מה הייתה הופעת השנה שלכם? השנה יצא לי לראות הרבה הופעות, הגדולה מכולן היתה הרולינג סטונס, פשוט הופעה קלאסית ומדהימה, לעומת זאת הכי נהנתי ברוג'ר ווטרס, זאת היתה ההופעה הראשונה של אמן בינלאומי שראיתי וזה היה ממש חלום. מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? הממ.. יצא לי להקשיב הרבה לאלבום החדש של המי, אבל הוא היה מאכזב, יותר מדי אקוסטי ולא מספיק רוקיסטי, אלבום אחר נחמד שיצא השנה לדעתי הוא האלבום החדש של ברט יאנש, The Black Swan מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? הממ.. לא כל כך עקבתי אחרי זה. מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? סיד בארט הלך לעולמו, זה הרס אותי. מה עשה לכם את השנה במוסיקה? הרולינג סטונס, מכל הבחינות. מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? הממ.. אולי האלבום של גילמור? היו השנה הרבה קאמבקים, כמעט אף אחד מהם לא היה מוצלח לדעתי

AeroTom

New member
שלי

מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? אני חושב שאלך על ה-Allman Brothers שהשנה הגיע החיבור איתם סוף סוף. מה הייתה הופעת השנה שלכם? The Black Crowes 18/3 בלונדון. ההופעה הראשונה מתוך שלושת הערבים שם, וגם ההופעה הראשונה שלי של להקה שאני כ"כ אוהב. החוויה של חיי עד כה. מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? The Lost Crowes של העורבים ש-Aeroguy כבר כתב עליו לפני...אני אוסיף לזה גם את ה-BBC של Free שיצא השנה שהוא ממש נהדר. מה הייתה ההוצאה המחודשת/ set box שלכם השנה? רציתי להגיד ה-Box החדש של רוברט פלאנט, אבל עדיין לא רכשתי אותו. אז בתור Box Set אני אלך על Playback של טום פטי, שקניתי השנה. בוקס של 6 דיסקים מלא בהמון חומר שלא שוחרר קודם באלבומים ולא מעט פנינים לעבור עליהם. בתור הוצאה מחודשת אני אלך על ה-Deluxe Edition של One More From The Road של סקינירד שקניתי השנה, וגם על ה-Deluxe של הפילמור של האחים אולמן, שגם קניתי השנה. אפשר להוסיף לקטגוריה הזאת גם את שלל הוצאות ה-Instant Live של הבלאק קרואוז, שבראש ובראשונה עומדות ההופעות של לונדון. מה היה הארוע המוסיקלי העצוב של השנה (והיו כמה)? ג'יימס בראון, אחמט ארטוגון ועוד אנשי מוזיקה חשובים הולכים לעולמם, העזיבה של מארק פורד ואדי הארש מה-Black Crowes לאחר שנה וחצי קסומה שהכל בה היה מושלם, וחשבון הבנק שלי אני משער לאחר כל קניות המוזיקה השנה מאמזון ואי ביי... מה עשה לכם את השנה במוסיקה? ההופעות של הקרואוז בלונדון. מה היה אלבום הקאמבק שלכם השנה (אלבום חדש של אומן ותיק)? זה לא קמבאק כי הוא לא נעלם אף פעם, אבל הוא אמן וותיק אז אני לוקח את Highway Companion של טום פטי. הוציא אלבום נהדר השנה שגם כתבתי עליו קצת יותר בהרחבה פה לאחר שיצא. שתהיה שנת 2007 טובה ומוזיקלית לרוב לכולם!

Liorking

New member
שנה טובה

השנה גיליתי די הרבה, גליתי את הסמאשינג פאמפקינז, סוייד (בתקופה האחרונה), הפוליס (רק החומר שלהם בשנות ה-70, בשנות ה-80 הם כבר מאוסים). הכרתי יותר לעומק את נירוונה, פרל ג'ם והדייר סטרייטס. עוד אלבום חשוב מאוד שגיליתי הוא ליילה של דרק והדומינוס. פשוט שלמות. הופעת השנה שלי: ההופעה של רוג'ר ווטרס בנווה שלום. היה אדיר! אלבום השנה שלי: לצערי אין ממש, היו מלא אכזבות מפרל ג'ם והפפרס. השנה שתי הלהקות (שפעם היו הגדולות של שנות ה-90) השלימו את המעבר לשנות ה-2000 - נהפכו להיות עוד סתם להקות בנאליות ברמה של להקות העשור הנוכחי. האירוע המוזיקלי העצוב של השנה: ג'יימס בראון מת, סיד בארט מת (למרות שזה לא היה עצוב במיוחד אצלי), הרולינג סטונס לא הגיעו לארץ. קאמבק השנה: בוב דילן, למרות ששמעתי רק אולי 1-2 שירים. אפשר גם להזכיר את כריסטינה אגילרה, למרות שהיא לא ממש ותיקה והיא בכל זאת, פופ די זול, גם אם יחסית טוב. היא יודעת לשיר מצוין והשיר Ain't No Other Man פשוט מצוין, יותר טוב מ-Worldwide Suicide ודני קליפורניה. לסיכום, שנה מוזיקלית די לא רעה יחסית לשנות ה-2000, גם השנה הקודמת הייתה די טובה. נקווה שהשנה הנוכחית תהיה גם טובה. אין לי ציפיות גבוהות כי זה עשור גרוע, אבל נקווה שמטאליקה יעשו קאמבק טוב.

Caraya

New member
אהמ

מה היתה התגלית המוסיקלית שלכם השנה? אם הבנתי נכון את השאלה... אני השנה גיליתי את פינק פלויד, וזה בהחלט עשה לי את השנה ובעיני תמיד 2006 תישאר שנת הפינק פלויד שלי... מה הייתה הופעת השנה שלכם? רוג'ר ווטרס בשדה החומוס. מי היה אלבום השנה שלכם (אלבום שיצא השנה זאת אומרת)? לא כ"כ קשור לפורום, "על המשמרת- פורטיסחרוף"

Barmelai

New member
תכלה שנה ותקליטיה

השנה התגלו: הנאו פסיכדליה בכל תפארתה. כשכבר התחלתי להשלים עם זה שהפרוג החדש או מחקה את הקליפה של מה שהיה הפרוג הישן או פורץ לעצמו דרכים חדשות דרך המלודיות שנותרו לשכב פצועות על הכביש, כשמיטב הרכבי הרוק מנסים להוציא אלבומי המשך לביטלס, הגעתי לפתע לאלבומים רעננים ותוססים כמו OLIVIA TREMOR CONTROL, NEUTRAL MILK HOTEL, ESPERS. חלקם מביא חגיגה של טרוף וצבעים אם מלודיות מתפרצות ושמחת יצירה נדירה, חלקם "רק" חופר עמוק עמוק בנשמה. יש עתיד למוסיקה והוא ישאר סמוי מהעין ככל הנראה. אבל בכל זאת - לא הכל נגמר
ארחנטינה נחשפה לי לפני יותר משנה אבל רק השנה קלטתי את כמות הרוק המדהים שעשו שם במקביל לאנגליה וארה"ב. זה קרה במחתרת, מתחת לאפו של שלטון עויין, אבל בכל זאת התנהל במדינת האסאדו יקום רוק מקביל לזה המוכר לנו, עם אלבומים מעולים ומוסיקאים ברמה הגבוהה ביותר שאפשר להעלות על הדעת. אלבום שנה אחד אין לי, גיליתי כל כך הרבה אלבומים שעשו לי את זה, ורובם באמת ארגנטינאים ופסיכדלים. הופעת השנה ללא כל תחרות - בריינוויל בזאפה. דיויד אלן עם שלישיית קאנטרברי ותיקה עושים מוסיקה של גונג שלא חלמתי לשמוע חי, ועושים את זה הכי גדול שאפשר לבקש. מופע מטריף חושים וחויה חד פעמית. הוצאת השנה שלי היתה סדרת אלבומי פיטר האמיל ברימסטרים שהוציאו את הסאונד של האלבומים הישנים מטיט יוון המצולה למצולה צלולה וקריספית וכמעט הכפילו את מספר הכלים שהאוזן יכולה לשמוע. והבונוסים ברובם מה BBC SESSIONS, מי צריך יותר מזה? אלבומי קאמבק ראויים לא שמעתי השנה. אמן ותיק אחד הוציא משהו שכנראה הולך להתברר כיצירת מופת משולשת - טום וויטס. אבל זה אולי יהיה אלבום השנה הבאה כי טרם הספיקותי לעיין בו. הארוע העצוב עבורי הוא מותו של סיד בארט. רק לפני כשנתיים התחלתי לשמוע את אלבומי הסולו שלו. בעזרת המאמרים של המלנכולי נכנסתי ממש לעולם המסוייט של סיד, ולו רק על זה בלבד אני מודה לך איל, על כך שאפשרת לי לעבור את החומה של אי השפיות ולהבין את המוסיקה של בארט מגובה העיניים. אבל היום שבו הושלם החיבור עם המוסיקה של בארט היה היום שבו נודע לנו באיחור שסיד הלך. באותו ערב נסעתי לקצת אחרת, דיברתי שעה ארוכה עם ג'ון פול ואורי, וכל הנסיעות לוו בשני אלבומי בארט (שקניתי בהופעה של ווטרס). זה היה הקש שהפיל את האסימון על הגמל. אלבומי השנה בכל זאת - PESCADO RABIOSO - 2, NMH - IN AN AEROPLAIN OVER THE SEA, BOBB TRIMBEL - HARVEST DREAMS, NEIL YOUNG - FILMORE EAST, ARCO IRIS - SUDAMERICA.

Barmelai

New member
זה לא קופץ...אאאאאההה../images/Emo208.gif

אווףףף... נהיה כבד השרשור הממזר
אולי נוסיף כמה צפרדעים להגברת הקפיץ קפוץ?
לא עזר ב
... הלך הגב...

Abbe Faria

New member
Happy New Year!

Happy new year all from Berlin Slightly late, but better than not: Music discovery - Fiona Apple - Got familiar with her music only a few months ago, and she really is one of the best. Concert of the year - John Cale in Cologne In a year in which I saw Bob Dylan, The Who or Deep Purple, still, without a doubt, the concert which impressed me the most, which left me totally speachless was John Cale's... Dare I say - It was even more amazing than the Cream reunion... Album of the Year - Fortisaharof - Al Hamishmeret They are still the best, alone, nand definitely together... Fortis Sholett Saddeset - Syd... and I add no more... What made the year in music? MUSIC! Comeback Album - Well, with them aweful albums from the Beatles, the Who (I know, my fav. band, but still, aweful new album), Cat Stevens (Okazy, it's nice to have him back, but this new album of his is just dull) only one new album of a very old timer really rocked... You know whic one I'm on about - MODERN TIMES of the rabbi Bob... That's it? I shall return next monday, after a short period in Copenhagen (still in search of snow in europe... didn't happen so far)

למעלה