שנה טובה!

The West Star

New member
שנה טובה!

ובהזדמנות זו, מה היו אלבומי החודש שלכם? [חודש דצמבר] כמובן, האלבומים שגיליתם לטובה, והאלבומים ששמעתם הכי הרבה.

עמית ע

New member
שנה אזרחית טובה ../images/Emo139.gif

האלבומים שהתנגנו לי באוטו בריפליי בחודש האחרון: Moving Gelatin Plates - S/T להקה צרפתית. מפגש בין הלחנים המפותלים של זאפה לסאונד הג'ז-רוק של סצנת קנטרברי ובעיקר סופט משין, עם רוח השטות שמאפיינת את שניהם. Il Balletto di Bronzo - YS כבר דיברו כאן בשבחה של הלהקה האיטלקית הזאת. אלבום נפלא. והכי חשוב לשים לב בתחילת הטרק השלישי לקריאה הנרגשת של הסולן: "גוזלים בלונדינים!" Rascal Reporters - Happy Accidents צמד אמריקאי. אלבום מ-86 עם תגבור של כמה מבכירי סצינת ה-RIO האמריקאית והבלגית (דייב קרמן, גאי סגרס, דייב ניוהאוז ועוד). מוסיקת קלידים תזזיתית שנשמעת לעיתים כמו ELP, לפעמים כמו קינגסלי ופריי (איזי ליסנינג), וברגעים הפחות מלודיים זה RIO. הבחירה שלהם בקלידים אנלוגים גורמת למוסיקה שלהם להשמע לפרקים כמו מוסיקה של מכונות משחק ישנות. אלוף שום ואלוף בצלות מחזמר לילדים מ-1980 שהיה משודר בטלוויזיה כשהייתי ילד. הדיסק עם השירים מן המחזה נמכר כעת במסגרת מבצע של 2 ב-10 בחנויות טאוור רקורדז. המחזה מבוסס על טקסט של ביאליק בעיבוד לאה נאור או אילנה לופט (יש גירסאות סותרות). לחנים של דובי זלצר. ביצוע תזמורת רשות השידור מתוגברת בלהקת קצב עם חיים רומנו בגיטרה. בין השחקנים/זמרים: דני ליטני, מוני מושונוב, חנה לסלאו. מתי כספי - בובה מתי הדיסק השני שקניתי במבצע הזה. חמוד, אבל העיבודים צנועים מאד ביחס לביצועים ישנים יותר (למשל, "שמלות" ו"תיבת נח" מחווירים לעומת הביצועים של חווה אלברשטיין באלבום "אשה באבטיח").

Rubycon

New member
שנה של ניצחון

אלבומי החודש: פטרישיה דאליו (ארט זויד) - "כחול הזקן" - אחד האלבומים הכי מיוחדים שגיליתי השנה. מוסיקה עבור מחזה בשם "Kekzakallu", רק פסנתר, סימפולים וקולות, עם ההלחנה המעולה כרגיל, הסאונדים הגדולים, העל-זמניים (שם תואר רגיל, לא סופרלטיב), והמוּד המעיב האופייני. לא אמרתי כלום, מומלץ לקומונת ארט זויד. קאסיבּר - פרצוף שכולנו מכירים - הרכב של כריס קאטלר, היינר גבלס, כריסטוף אנדרס ואלפרד הארת' (בלי הארת' באלבום הזה) - אוונגארד טיפוסי לקאטלר, אבל יותר אלקטרוני, עם מקצבים יותר חזקים, ושירה מאוד מיוחדת, רטורית. מומלץ לשיר דויטש. אורנט קולמן - אורנט! - עם דון צ'רי, סקוט להפארו בעבודה מעולה, ואד בלאקוול, שגם למד להפגיז כנראה. אולי הכי טוב של אורנט ששמעתי עד כה.

B a z a

New member
ככה אתה מבלבל אותי

וגורם לי להספים את הקונפרנס? לא בסדר :) אני מעתיק את ההודעה שלי לפה: מישהו כאן פתח נושא של אלבומי חודש נובמבר, אז אני אמשיך את הקו ואפתח נושא של אלבומי חודש דצמבר. האלבומים שלי: Gnidrolog - Lady Lake איזה קלאסיקה! הורדתי את זה במחשב, אני אקנה את הדיסק בקרוב באינטרנט. Banco del Mutuo Soccorso - Darwin!, Io Sono Nato Libero את הדיסק השני גיליתי מחדש, ואת דרווין הורדתי ושמעתי (וגם קיבלתי את הדיסק היום) אחרי שראיתי שהוא מדורג במקום הראשון באתר גנוסיס היוקרתי http://www.gnosis2000.net/ איזה קול מדהים יש לסולן של הלהקה! אני מעדיף עכשיו את בנקו בהרבה על PFM. Anglagard - Hybris יש לי אותו הרבה זמן, אבל שמעתי אותו המון בחודש האחרון. האלבום הזה אחד הגדולים, ללא ספק. משום מה את אפילוג לא הצלחתי להבין ולאהוב עד עכשיו, וויתרתי עליו בינתיים.

robert wyatt dondestan

קנייה ראשונה שלי מאז אוקטובר אז הלכתי על משהו רגוע. מומלץ בחום. אפילו יש שם שיר פרו פלסטינאי אבל אפשר להתנחם בכך שהוא השיר הכי פחות טוב באלבום...

שנה מתקדמת

אלבומי החודש? אהבתי את In The West של להקת קנזו (Kenso), הרכב פרוג-פיוז'ן יפני. יופי של חומר, הופעה חיה באיכות מעולה ועם הרבה חומר שנערך היטב. היה במבצע בחנות של wayside בתשעה דולר.

RamiSun

New member
אצלי בדצמבר התנגנו בעיקר

Neal Morse - ? יציאה מעולה של ניל מורס. Kaipa - Inget Nytt Under Solen אף פעם לא יודע שובע מהאלבום הזה Cat Stevense - Teaser and the Firecat אלבום קלאסי מגניב רחמנינוב - קונצרטו מספר 2 3 הקלטת Living Presence מוזיקה מעולה. 5uus - Hunger's Teeth אלבום מצויין של YES :) Miriodor -mekano אחלה מוזיקה. אה ו...........שנה אזרחית טובה.

יניבש16

New member
אני גאה בך אחי...

על ראש פתוח ושמיעת חמשת היויואים ומיריודור. כן ירבו כמוך

ע י ד ו2

New member
Hunger's Teeth

זהו האלבום החביב עלי של 5UUS אלבום מצויין,שיתוף פעולה טוב בין דרייק לקרמן. כדאי לך לבדוק עוד הרכב מצויין של דרייק, עם סוזן לואיס(טינקינג פלייג ועוד) בשם HAIL, הם הקליטו שני אלבומים - kirk ו - Turn of the Screw

RamiSun

New member
ככה זה כשלא שומרים עלי מעצמי.... :)

יש לי מחסור חמור בקבבי-ויטושה במחזור הדם, וזה מערער את כושר השיפוט שלי כנראה....

Rudess

New member
כנראה שהדיאגנוזה שלך נכונה

הטיפול המוצע הוא ביקור דחוף בויטושה כדי לאזן את מחזור הדם שלך.

מורנא007

New member
שנה טובה

אלבומים שאהבתי בדצמבר: ששת - ששת
Fantasy - Paint a picture אלבום פרוג בריטי מראשית שנות ה- 70 פרוג סימפו קלאסי בסגנון של ג'נסיס פגשו את Barclay James Harvest והוסיפו לזה טיפה בלוז. אלבום נדיר בהדפסה יפאנית שבמזל הצלחתי לרכוש ב- eBay. Windchase - Symphinity אני מתקשה להוציא מהנגן במיוחד בימי דיכאון, ההסבר באחד השירים "Its good to be alive". אלבום פרוג סימפו של להקה אוסטרלית. נחמד. Triana - El Patio רוק פלמנגו ספרדי מעולה שהגעתי אליו בזכות משחק ה"מונדיאל". Kaipa S/T עוד רכישה מוצלחת ב- eBay, אומנם פחות מושך מ- Inget Nytt Under Solen שהוא תושב קבע בנגן או לידו, אבל יש לו הרבה קטעים טובים.

RedCherry

New member
שנה טובה

Fairport Convention-Fairport Convention ממש אלבום מעולה, פולק מחושמל מעורב עם פסיכדליה ואפילו מעט פרוג (The Lobster). האמת היא שרואים מכאן ממש יפה את ההשפעה האדירה של איאן מקדולנד על קרימזון הראשונית. אסור לשכוח להזכיר את השירה המדהימה של Judy Dybl (שמאוחר יותר עבדה עם Gils, Gils & Fripp). Pentangle- Sweet Child עוד אלבום פולק מעולה, רק כאן הפסיכדליה האפלה מוחלפת בג'אז ובלוז, בעיקר בגלל נגן הבס שמנגן לא בבאס חשמלי, אלא על קונטרה באס. עוד לא חרשתי את האלבום מספיק אבל בינתיים אני ממש נהנה, ולא נראה לי שזה יגמר בזמן הקרוב, בעיקר בשל העובדה שמדובר באלבום כפול- הופעה חיה ואלבום אולפן. יש פה יש זמרת מדהימה (משהו McShee). יש עוד הרבה, בעיקר האלבומים של גונג וEgg Bamaysi של Can.

giloni

New member
כל הכבוד

שהבאת לידיעת חברי הפורום הזה את נפלאות ה Folk-Rock הבריטי, ועוד בשני הרכבים כל-כך משפיעים ואלבומים כל-כך יפים. יש מי ששומע רוק הפוך ויש מי ששומע רוק ישר... יקי

RedCherry

New member
האמת שאם אני לא טועה

לפחות הPentangle ואם לא גם הFairport הם בזכות פורום אגדות רוק, וסביר להניח שאתה היית אחד מין הממליצים שם.

epitaph

New member
קצת התבלבלת...

איאן מקדונלד המדובר של פיירפורט (ידוע גם כאיאן מתיוס מקדונלד) הוא לא אותו בן אדם כמו איאן מקדונלד מקינג קרימזון. אומנם הקשר של שניהם הוא ג'ודי דיבל אבל איאן מקדונלד מקרימזון לא היה מעולם בפיירפורט.

למעלה