שנה טובה

dory38

New member
אכן שנה טובה

אני אוהב מאוד את מדינת ישראל, וזאת למרות נתניהו. אפילו הוא לא הצליח לגרום לי לשנוא אותה.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנתי למה "אפילו"

לא נראה הגיוני שאדם אחד, גם אם הוא ראש ממשלה, מספיק כדי לגרום למישהו לשנוא מדינה, כי בשביל זה צריך יותר מניעים.

dory38

New member
נתניהו הוא אדם מבחיל

אגב, בלי קשר, מחקרים הראו שלרוב אנשים ששונאים את מדינת האם שלהם, יש להם בעיה עם האמא. אצלי זה לא קיים.

SupermanZW

Well-known member
אנא הצג את המחקרים

בכל מקרה, עצם הודעתך, שעיקרה "אפילו נתניהו לא גרם לי לשנוא את המדינה" מראה כי אם היו בישראל עוד מנהיגים מבחילים לתפיסתך כן היית שונא את המדינה, איך היית מצרץ את זה אז? בזה שזה היה גורם לך גם לשנוא את אמא שלך? נו באמת...

dory38

New member
המחקרים לא בפניי, אבל קראתי לפני המון שנים בעיתון

בלי קשר, אני מרגיש הרבה אי נוחות כלפי תהליכים במדינה, לא רק בתחום הפוליטי.

חיא2

New member
דורי, אני מקווה שאתה יודע מה כוחה של עובדה סטטיסטית

היא נקראת "עובדה רכה", כי היא לא עומדת בדרישה של עובדה לפי המדע המדויק, היא הכללה וממוצע בין הרבה דעות שונות, אשר על כן...
בגרמנית קוראים למדינה - ארץ האב, ללא קשר לאם, גם בעברית "ארץ האבות" - מי שנותן את השם, בתרבות המערבית שהיא בליל - נוצרי, מוסלמי ויהודי על בסיס יווני, מצרי, בבלי[ אשורי, מדיי, פניקי] ורומי הוא הגבר, ולא מקרי שבעברית יש קרבה סמנטית הדוקה בין _ איבר זכרות, זָכָר, זֶכֶר, זיכרון, אזכרה, יזכֹּר.. וכו'
אשר על כן
כל הנסיונות לפסיכולוגיזציה "עובדתית" של סוציולוגיה די מגוחכים, בטח המעבר מחקירת היחיד א-לה- פסיכואנליזה לענייני "פסיכולוגית המונים" והכללות מהסוג שהבאת.

dory38

New member
מודע לזה ועוד איך

מתרגל שלי במדע המדינה בשנים 2003-2004 (כיום ד"ר שמתמחה ברוסיה ואגב, מדריך במכון הכושר שבו אני מתאמן), אמר כך: בעוד שבמדע מדויק 1+1 =2 , במדעי החברה או במדעי הרוח גם על זה יש ויכוחים והשגות.

חיא2

New member
אינני יודע אם אתה מודע לדקות של

"מדינת ישראל" כשאתה כותב - מדינת ישראל היא עדיין בגבולות הקו הירוק, התוספת היחידה היא - רמת הגולן. האם אליה אתה מתכוון באומרך "מדינת ישראל"? אם כן, הרי מייד תוייגת כשמאלן, גם אם אתה הכי ימני שאפשר

dory38

New member
אין לי בעיה עם התנחלויות

אני מבדיל בין גדולות (אריאל וקרני שומרון) לבין 2-3 קרוואנים שמכנים את עצמם התנחלות. מבחינתי הם תושבי יהודה ולא תושבי ישראל, כמו כל אלה שמזדהים איתם.

אבל הפלסטינאים לא מבדלים

אני מנסה להעלות אולי השערה....אולי זו הבעיה שלנו?
שאנחנו לא רואים אותו דבר?
אנחנו רואים את מדינת ישראל כשלנו והם רואים אותה כשלהם?

dory38

New member
אל תזכיר לי, בבקשה

מאז ותמיד התמלאתי עצב כשנגמרה חופשה. ואני לא אדם בטלן, מעודי לא הייתי. לפחות הייתה ארוחת חג טעימה מאוד אצל הדודה שלי: בשרים על האש (יותר מדי), סלטים לסוגיהם (חומוס וטחינה טריים מטירה, ירקות שונים וכו') ולקינוח עוגת דבש שאפתה החברה הברזילאית של הבן-דוד הבכור שלי. היא הגישה את זה עם גלידת וניל של שטראוס וזה היה מעדן.

למעלה