שנה טובה

RossieL

Active member
שנה טובה

רגע לפני שסוגרים את תשע"ט ונפרדים ממנה ומקבלים בחגיגיות את תש"פ, אני מבקשת לאחל לכולם - שנה טובה, שנה בה נשכיל לקבל ולכבד כל אדם באשר הוא.

מאחלת לנו שנשכיל להתאחד כעם אחד סביב האהבה של כולנו את הארץ הזו.
יש ואפשר שיהיו חילוקי דיעות אבל לשינאה התהומית ששוטפת אותנו בשנים האחרונות אין מקום.

הגיע הזמן שפשוט נהיה גדולים מהחיים עצמם!

דיברגנט חדש

Well-known member
הלוואי שכולנו היינו אוהבים את הארץ

ה0מול הראה לא פעם את ההפך, בעיקר אלו שתומכים ב-BDS כנגד המדינה.

SupermanZW

Well-known member
אתה מבולבל, הארץ והמדינה זה לא אותו הדבר

אפשר לאהוב את הארץ ולשנוא את המדינה, אפשר גם לשנוא את הארץ ולאהוב את המדינה. אין שום תלות בין אהבת הארץ לאהבת המדינה.

חיא2

New member
מילה בסלע

אבל אתה מבין שזה לא הגיון של יהודים, כי הרי יהודי = לאום ולא דת, אשר על כן, אם אתה שונא יהודים אתה שונאי גם ישראלים ממוצא יהודי, ואם אתה שונא ישראלים אתה הרי גם שונא יהודים, וכל נסיון להפריד את החיבור המעוות הזה עובר מעל לראש של ,היהודים המקצועיים", כמו גם זיהוי ארץ=מדינה. לך תסביר ...שישראלי אינו יהודי בהכרח, שנצרות אינה עם, ושערבי יכול להיות גם נוצרי וגם יהודי. [ לא מאמין, סמי שלום שטרית קורא לעצמו "ערבי יהודי", והוא האבא של מירי רקב-סיבוני, שלמדה ממנו את כל מה שלא צריך ללמוד! ]

דיברגנט חדש

Well-known member
לרוב זה יחס ישר

בחו"ל, תלך ברחוב ואתה תתויק כיהודי וכישראלי, אם תרצה ואם לא תרצה בפני רוב המוחלט של האנשים.

dory38

New member
אצלי התיוג הפוך- ישראלי ויהודי

וזה שאני שם את הישראלי לפני יהודי, לא הופך אותי לפחות יהודי. אני מקיים את עשרת הדיברות, נוהג בחגים הדתיים כמצופה (מלבד בית כנסת וסוכה בסוכות) וזהו פחות או יותר. מי שרוצה, שיקפיד על יותר מצוות. אין לי בעיה, כל עוד הוא לא כופה עליי לעשות דברים שאני לא רוצה. מי למשל, קבע שהחתונה חייבת להיות אורתודוקסית רק כי הערפדים האלה מוצצים את הדם לראשי הקואליציות? למה הציבור חייב לשלם על זה? אותו כנ"ל, התייקרות המחירים במסעדות כשרות (ובלא מעט מקרים גם האיכות לא משהו)? כמו שליברמן אומר, בבית אוכלים כשר ובחוץ טעים.

דיברגנט חדש

Well-known member
התייחסתי לחו"ל ולא לארץ

למען הסר ספק, אין זה זהה (לא דומה) להשוואה בין ישראלי ליהודי, כי בזה, ההבדל בין מי שבארץ לעומת מי שבחו"ל כלפי הארץ לא שונה בהרבה.

SupermanZW

Well-known member
אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת

יהודים שחיים מחוץ לישראל ונולדו מחוץ לישראל לא מתוייגים כישראלים ע"י אף אחד. אתה אומר שהתיוג של ישראלי (בהנחה שהוא יהודי) כיהודי וכישראלי באופן אוטומטי כאשר הוא מחוץ לישראל שונה מההשוואה בין יהודי לישראלי למרות שהמתייג כלל אינו שואל את עצמו את השאלה הזו. כמעט רק יהודים ישראלים עורכים את ההשוואות הללו. מי שאינם ישראלים, בין אם הם יהודים בין אם לא אינם מתעניינים בנושא ולכן כלל לא מעניינת אותם ההשוואה הזו וכשהם שומעים ישראלים עורכים השוואות כאלה הם חושבים שזה מוזר.

האם אתה מוכן להסביר למה התכוונת?

דיברגנט חדש

Well-known member
כוונתי למי שנולד בארץ ונוסע לטייל כתייר או אפילו עושה

רילוקשיין יתוייג ישר כישראלי וכיהודי.
&nbsp
מי שנולד בחו"ל ובעל מבטא מקומי, אם אין לו חזות יהודית, לא יידעו על כך, אם ירצה להסתיר את זה, אך מן הסתם, יישלח את ילדיו לבתי ספר יהודיים או יסתובב בקהילה היהודית ולכן יתויג כיהודי ולא משנה מה יעשה.

SupermanZW

Well-known member
המבטא שלי לא מקומי ולא ישראלי

ולמעשה לא ניתן לזהות אותו עם שום מקום, בגלל נסיבות חיי, לכן נמנעים מלתייג אותי ואם מתעקשים לתייג אותי בדרך כלל טועים.

SupermanZW

Well-known member
לא הופך אבל משנה את התפיסה

מהי המידה בה אתה מודד עד כמה אתה יהודי? האם יש כזו בכלל? מה זה יותר יהודי? מה זה פחות יהודי? האם לא מדובר בהגדרה בינארית (כן/לא)?

SupermanZW

Well-known member
זה תלוי במספר גורמים

ביניהם:
המראה שלך (האם ניתן להבחין בך כVisible Minority או לא, ואם כן, האם קל לראות שאתה ישראלי או יהודי או קשה עד בלתי אפשרי).
ההתנהגות שלך
טון הדיבור שלך
המבטא שלך
ה"נראות" שלך (קשה לי לבחור את המושג המתאים ביותר ואני לא בטוח שזה המתאים, אך הכוונה לשפת גוף הנובעת מהתת מודע שלך)
התאמתך לסטיגמות המודבקות ליהודים או ישראלים

לא בהכרח תתויג כיהודי ו/או ישראלי בחו"ל, זה תלוי בגורמים שצוינו ויש גם נוספים. אם שום דבר בך לא "בולט" כתכונה של יהודי או ישראלי אף אחד לא יתייג אותך ככזה אם לא תציין זאת בעצמך, לעומת זאת, אם יש בך משהו "בולט" שמאפיין יהודי או ישראלי מיד תתויג ככזה, חלק מהגורמים אינם בשליטתך וחלק מהגורמים כן. אם אין בך את התכונות שאינן בשליטתך אז זה בידיך, אם לא אז אתה במצב שתיארת, אך בכל מקרה, הכלל ש"קבעת" נכון לחלק מהיהודים ו/או ישראלים ושגוי עבור יהודים ו/או ישראלים אחרים.

חיא2

New member
מעולם לא תויגתי כישראלי או כיהודי

כיהודי ודאי שלא, כי אין עלי אף סממן יהודי, ואני תמיד לובש תחתונים. כישראלי אף פעם לא - מקסימום ספרדי, לפעמים דרום-אפריקאי משום-מה. אז אולי אתה מתויג אאוטומטית כך, לא חושב שערבי מאום אל פאחם יתויג כפי שאתה מתאר, אבל מה אני מבין בתרבות התיוגים האהובה כלכך על הימין המתייג כל אחד בתשוקה שלא תאומן.

דיברגנט חדש

Well-known member
וברגע שהזדהת שאתה מישראל, לא תוייגת כיהודי?

זה שאתה מפחד להראות מי אתה, כבר אומר דרשני ...

חיא2

New member
לא, מפתיע לא?! לא כולם פרובנציאלים...

אני מפחד להראות לי מי אני?
אתה יודע מי אתה?!

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה 0מול טיפוסי, מילים לחוד ומעשים לחוד

אני, להבדילך, לא מפחד לכתוב שיש מקומות בחו"ל, שאני מסתיר את זהותי ומנצל את העובדה שאני דובר 9 שפות ברמה של שפת אם.

דיברגנט חדש

Well-known member
לייתר דיוק 12 שפות, אך את ה-3 אני כבר לא יודע ברמת שפת אם

לשאלתך, בכייף בפרטי

חיא2

New member
אתה בכלל גיבור חזק, ארוך XXX ושעיר גב

ברור שליד גבר-גבר יהודאי, נמרץ, וירילי ופורה כמוך, אינני כי אם איזה דחליל ממושקף, כפוף ואימפוטנט, בטח פחדן, שהרי כמו חברי האהוב שחר, כל מה שאגיד חסר משמעות, כי אתה כמו יהווה "חודר כליות ולב".
לא זכור לי שאי פעם בכלל נטיתי לדון אתך בענינים אלו, אבל כיוון שכמו רבים כמוך, אתה זקוק לאישור בדיוק ממי ש"לא סובל" אותך, אז קבל!
נרגעת? גמרת? באת על סיפוקך הנפשי-היהודי-הגברי?
לא להאמין
אלה הלא שמאלנים עוד למדו את הבדיחה הקבועה של גרוצ'ו מארכס או אחיו - בחיים לא אצטרף למועדון שרוצה לקבל אותי. ואתה בדיוק המועדון שהכי רוצה לקבל אותי. [ אגב, גם ביבשון התאמץ ועדיין מתאמך להתקבל לקבוצה הקובעת ממש בעיניו, אבל הם לא סובלים ולא רוצים אותו. נכון, חבורת השמנת של 'הארץ' - איך ידעת?! ]
אהה
ואם אתה גם צם ב- 12 שפות על בורין - צום קל בכל 12 השמות של יהווה.

דיברגנט חדש

Well-known member
בוא ואפתיע אותך שאני לא צם

אפתיע אותך עוד יותר, שבשל השואה, אני לא מאמין שיש אלוהים, אך למרות זאת חשוב לי לשמר את המנהגים היהודיים, כי אני מאמין שזה מה שגרם להישרדות שלנו בין כל האנטישמיים.

למעלה