עבודה עצמית
שנה טובה לך, יעלי. יש הרבה רעיונות לעבודה עצמית שתוכלי ליישם. אשתף אותך באחד או שניים - בשמחה, מיד. לפני זה אני מרגיש צורך להזדהות איתך ואני רוצה להביע את תחושתי כשאני קורא שאת עובדת קשה, בלי ציפיות, כדי להמשיך בחיים בצורה הטובה ביותר שזמינה לך. עבודה עצמית ליישם בשלב הזה, כשהמטרה היא למצוא את "שער היציאה" ממעגל הקורבן, תיבנה ממספר שלבים. בשלב הראשון את צריכה לרצות לצאת מהמעגל. (כן, זה ברור - את מבקשת כלים ומחפשת איך - ובכל זאת תמשיכי לקרא, בבקשה). כדי באמת לרצות לצאת מהמעגל את זקוקה לקיים מספר תנאים. 1. להבין שמגיע לך להיות מחוץ למעגל הזה. 2. להבין שטוב יותר לך מחוץ למעגל מאשר בתוכו. 3. לדעת שאת בלבד אחראית למה שקורה איתך. 4. בעצם - את יכולה להמשיך ולהשלים את הרשימה כפי שהיא מתאימה לך, את יכולה - זה ברור. השלב הבא, נראה לי, יהיה די אינטואיטיבי לך - כשיגיע. העבודה הזו אינה פשוטה. עד כמה שהדברים נראים פשוטים וטריביאליים - הם לא. זו עבודה להרבה זמן. מה שאני רוצה להמליץ לך כדי לקצר את התהליך בצורה מאד משמעותית (וגם כדי לעבור אותו בצורה יותר בטוחה), זה להיעזר באנשי מקצוע. כל אזרח במדינת ישראל זכאי לעזרה של פסיכולוג בתשלום מאד סמלי ואם את מעוניינת את יכולה לפנות אלי במסר ואסביר קצת יותר. מה שאיש מקצוע יכול לעזור לך זה בעיבוד הרגשות הקשים שקיימים בך באופן טבעי, כך שיהיו פחות דומיננטיים, וכך תוכלי לנוע קדימה בצורה מאד משמעותית. ראיתי שענבל, רונן ומרים ממליצים לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. את מוזמנת (ואני בטוח שכולם שותפים להזמנה - אף שאני כותב רק בשם עצמי) במקביל לעבודה עם איש מקצוע, לשתף אותנו במה שעובר עלייך, במחשבות שלך וההתלבטויות שלך. נשמח לקרא את שתבחרי לשתף - וגם להגיב. שתהיה השנה הזאת לך שנת יציאה לחירות נפשית. בהצלחה איציק