שנה טובה ושאלה..

13דנה

New member
שנה טובה ושאלה..

שלום לכל המאמנות והמאמנים.. בנסיון להבין איך מתנהל תהליך האימון האישי שוטטתי בכל הקישורים שניתנו כאן, באתרים וכו' ואני לא יכולה להגיד שיש לי תמונה ממש ברורה על מה קורה במהלך מפגש בין מאמן למאומן. החשיפה היחידה שלי אל הקאוצינג היא דרך התוכנית "מתחילות מחדש" שם יש שתי מאמנות באמת דגולות רונדה בריטן ואיינלה ונזנט (אני בטוחה ששמעתם על התוכנית). בהנחה שאתם מכירים את התוכנית, האם ניתן להגיד שזהו תהליך האימון שניתן לקבל כאן בארץ? ושוב, מהי ההשכלה הדרושה ממאמנים בטרם למדו את הקאוצינג?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תהליך אימוני

לצערי לא יצא לי לראות את התוכנית ששודרה בשעות לא ידידותיות במיוחד. ממה ששמעתי נדמה לי שזהו לא תהליך אופייני - ראשית, בגלל האינטנסיביות - אימון רגיל הוא פגישה פעם בשבוע בו המתאמן עושה דברים בין לבין, חושב, מטמיע, מעבד וכו'. כמו כן, נדמה לי שהמאמנות בתוכנות יותר מכוונות מאשר בתהליך אימון רגיל, שזורם יותר עם המתאמן ומתפתח בקצב שלו. יהיה לך מושג יותר טוב מה קורה בתהליך אימוני אם תתנסי באימון. מאמנים רבים מאפשרים מפגש הכרות חינם - אם ברצונך לבדוק אם תהליך כזה מתאים לך באפשרותך לפגוש מספר מאמנים ולהתרשם. יש בשאלות הנפוצות הכוונה כיצד לאתר מאמנים. לגבי השכלה - ברוב בתי הספר אין דרישה לרקע קודם, אך ניסיון חיים הוא בהחלט יתרון לכל מאמן, ורוב המאמנים סבורים שאדם צעיר מאוד יוכל להיות מאמן פחות טוב.

אימון אישי

כשמדברים על אימון באופן תיאורטי, אכן נתקלים בקושי לתאר את התהליך המדהים שעוברים במהלכו. האימון בעצם בודק איתך את שביעות הרצון שלך מחייך כיום, מול השאיפות שלך, הרצונות שלך, החלומות שלך, ועוזר לך, דרך שאלות ועבודה שלך לגלות איך את יכולה להפוך את ח=החיים הקיימים (מצויים) שלך לחיים רצויים עם המון מימוש והגשמה עצמית. אני אישית הגעתי לאימון מתחום העבודה הסוציאלית, אבל אני יכולה לציין שהכרתי לא מעט מאמנים שהגיעו גם מתחומים אחרים והם מאמנים מדהימים. בהצלחה.

למעלה