שנה חלפה, שנה באה..

jinjetta

New member
שנה חלפה, שנה באה.. ../images/Emo75.gif ../images/Emo74.gif

שנה טובה לכל באי הפורום
שנה של בריאות ושלוות נפש שנה של אושר, שמחה ונחת שיהיה לכולנו רק טוב
החגים, במיוחד אלו המשפחתיים כל כך, יכולים להיות "כאב ראש גדול" כשלתמונה נכנסים בני משפחה פגועי נפש. לפעמים אנחנו מתמודדים עם הסתרה של המצב מבני המשפחה הרחוקים יותר, לפעמים רגע לפני היציאה יש משבר - והמתח "חוגג". כבכל שנה וחג, אנחנו כאן כדי לתמוך, לייעץ, לשתף ולהקשיב כמה עצות איך לעבור את החג המשפחתי בשלום (ואתם מוזמנים להוסיף מנסיונכם ומהגיגי ליבכם): אם ארוחת החג נערכת אצלכם בבית ובן המשפחה מתגורר בבית חשוב א. לכבד את רצונו או אי רצונו לקחת חלק בכל העסק. לפעמים יותר מדי אנשים יכולים להלחיץ נורא, ולגרום אי נעימות. לא כל אחד מוכן לקחת חלק בהצגה המשפחתית הזו, ומוטב לא להכנס לעימותים. ב. לא לתת לבן/בת המשפחה פגוע/ת הנפש הרגשה שמתביישים בו/בה. אני יודעת כמה רוצים ליצור מראית עין של "הכל בסדר", אבל בתכל'ס לא הכל בסדר, ולפעמים מוטב להתמודד עם הדברים ולא לנסות להסתיר אותם. אם ארוחת החג נערכת במקום אחר: א. לא להלחיץ ולא להלחץ. קחו מספיק זמן בטחון לאיחורים ודברים שכאלה כדי להפחית את המתח של כל בני המשפחה, ובוודאי של האדם החולה, שמתח עושה לו בלאגן גדול הרבה יותר. ב. אם פתאום רגע לפני היציאה קורה משהו, להיות מוכנים לזה, ובמקרה הצורך לבטל את הגעתכם, ולחגוג בצורה מצומצמת יותר, כי ככה זה כשיש בן משפחה חולה. לא לתת לו הרגשה שבגללו כל החג נהרס (כי זה בטח לא יוסיף להתמודדות שלו), ולכבד את הרצונות שלו. אלו הדברים שקופצים לראשי כרגע ושוב, שיהיה חג שמח ושנה טובה לכולם

שנה טובה ומתוקה לכולם! ../images/Emo20.gif

שנת אושר, בריאות, שגשוג, הגשמה והמון המון אהבה

נו באמת

איזה בעסה! יש חולה נפש במשפחה! כל המשפחה צריכה להערך, לדבר בקולות נמוכים ולצאת עם הטלפון לחצר כדי שהוא לא יישמע ליד מי מתכננים להושיב אותו. נו, באמת. אולי תאשפזו אותנו בחגים? סוג של מתנה לחג: מלון בלי כוכבים, 3 ארוחות ביום וצוות מסור שידאג להיותנו מסטולים כל הזמן. בחייכם!!! אתם עושים עיניין כ"כ גדול מכל העסק הזה!!! אני באופן אישי, בחרתי פעם בפסח (זה היה בשנה שעברה), להתאשפז לליל הסדר כדי למנוע את הבלאגן שנוצר סביבי. חגגתי את החג עם האחים התורנים (שלא היו יהודים במיוחד, כצפוי) והענקתי לבני משפחתי המודאגים לילה רגוע ונעים. אתם מעבירים כאלה אנרגיות מלחיצות שאשכרה יש סיכוי להתקף. תרגיעו!!! (וואבן, קלונקס, קסאנקס וכל החבר'ה יעזרו לכם לעבור את החגים!!)

מורןא

New member
די די ../images/Emo24.gif

כואב לי לקרוא את מה שאת כותבת ועוד יותר כואב לי לדעת שאת קוראת את מה שפה כותבים. בואי אני אספר לך משהו קטן. כתבתי לא מזמן בפורום אחר פה ברשת שש החברים בפורום סבלו מהפרעות נפשיות. בהתחלה כתבתי רגיל ואז הבנתי ששם זה לא המקום שלי, הרגשתי שאני פוגעת לא במכוון באנשים שלא מגיע להם להיפגע. הלוואי וזה היה פשוט כל כך להסביר אבל זה לא. אני מציע לך רק מאיכפתיות והבנה, אל תקראי את ההודעות פה וזה כי את לוקחת את זה אישית וזה לא פייר כלפייך. זה כמו למשל שאני אעשה דיאטה ןאכנס לפורום של אנשים שמנסים להשמין, הם ידברו על עוגות וחטיפים ואני אזיל ריר ותדבק לי הבטן לגב. לכל דבר יש מקום. חבל שתכנסי ותקראי כמה קשה לאנשים כאן. כמו שחבל שאני אכנס לפורום פיסכולוגיה ואכתוב כמה קשה לי עם אמא שלי. אל תכעסי ואל תפגעי, לכל אחד מגיע מקום ליד השולחן בסדר, לכולם מגיע מקום בעולם הזה, לא צריך לקפח אף אחד כי הוא ככה וככה, זה שיש קשיים,זה שאנשים מוציאים קיטור לא אומר משהו על מישהו, זה אומר רק דבר אחד- כולנו בני אדם עם רגשות. שוב שנה טובה מורןא

מורן יקירה

זה ניפלא שאני קוראת את זה. אין לך מושג כמה נעים שהכל פתוח. זה פשוט נהדר לראות מול העיניים את מה שלאמא שלך ולאח שלך קשה לומר לך בפנים. אני מודה לך על ההגנה שפרשת עליי, אבל תסמכי עליי שעברתי דברים יותר קשים בחיים... חוצמזה, זו הזדמנות פז אמיתית לנסות ולהבין את הצד השני, בעיקר עכשיו, כשאני בתקופה כ"כ טובה בחיי. אגב: בני משפחות שמעונינים לשמוע על הצד שלנו ממשהי שממש הייתה עמוק בפנים ועכשיו נחשבת למקרה הצלחה שיקומי: אני כאן. תפנו אליי בשמחה. אני אופיע כ"לילות שלנו" ולעיתים, כמו עכשיו, כ"קרפד לנצח" (שהוא בעצם בנזוגי המופלא והנהדר). אשמח לייעץ, להמליץ ופשוט לשמוע. תיהיו בריאים!!! שנה טובה

מורןא

New member
ללילות ולקרפדים ../images/Emo105.gif

הייתה לי תחושה מתגובותייך שנכתבו מעט בנימה צינית שזה פוגע בך, ולא רציתי בכך. אבל אם את אומרת שלא אז בטח שאשמח שתשתתפי כאן, למרות שמשהו בי חושב עדיין שזה לא בריא לך... צום קל :) מורןא

../images/Emo23.gifתודה!

הדאגה שלך מוצדקת אך כחלק מהתמודדות ש ל י עליי להכיר גם את העוצדים מולי והפורום מספק לי הצצה לעולמכם. אהיה כאן ככל הנדרש ע"מ לספק הצצה דומה אל עולמנו/עולמי!!

למעלה