שנה חדשה

odedee

New member
שנה חדשה

קצת קשה לי לכתוב "שנה טובה" בהתחשב באסון במזרח... אז איזה דברים הייתם רוצים לעשות, או דברים שאתם רוצים שיקרו לכם, מהיום ועד 31 בדצמבר 2005?

odedee

New member
מבין אותך לגמרי!

לי היתה התלבטות מה אני באמת רוצה שיקרה... מצד אחד - אני רוצה שנחזור לישראל. מצד שני, יש בישראל כל כך הרבה דברים שאני לא סובל. ואני גם רוצה שהחברה שלנו תירכש ע"י מישהו ואוכל לצאת לחופש ארוך.

אבא גאה

New member
אני עדיין לא מעוניין לחזור לארץ

יש לי עוד כמה דברים שעלינו להשיג כאן. אבל אנחנו בעיצומו של תהליך ההגירה שנמשך כבר שנתיים. בשנתיים האלו אסור לנו לצאת את קנדה כך שבעצם לא יכולנו לנסוע לארץ. יש לי בן בן חמש, זה שנתיים שהוא לא ראה את אחייניו ואחיניותיו (16 במספר), העברית שלו הולכת ומשתבשת ואני מתגעגע נורא לארץ, למשפחה, לשפה, לחברים, ולאוכל של אמא. רוצה לבקר.

odedee

New member
אסור לצאת? איזה מין דבר זה?

גם בארה"ב יש איזה דרישה כזו למי שמבקש שינוי סטטוס לתושבות קבע, אבל מבינים שלפעמים יש לאנשים סיבות דחופות לצאת מארה"ב. אז יש טופס שנקרא advance parole שמגישים ואחרי שהוא מאושר (חצי שנה...) אפשר לצאת ולחזור בלי בעיה. אבל מי שכבר יש לו גרין קארד לא צריך את זה. הוא תושב קבע, ובתור שכזה ברור שמותר לו לצאת את ארה"ב, והוא שומר על הגרין קארד כל עוד מרכז חייו בארה"ב. אתם עדיין לא תושבי קבע בקנדה? למה האיסור הזה?

אבא גאה

New member
אנחנו עדיין לא תושבי קבע

הגשנו בקשה לפני שנתיים. רק לפני שבועיים קיבלנו מכתב שאומר שהבקשה שלנו אושרה. ועכשיו יקחו עוד כמה חודשים עד שנקבל את הניירת.

למעלה