שנה א' ועבודה...

מילקי10

New member
שנה א' ועבודה...

היי, אני מתחילה ללמוד בשנה הקרובה מדעי המחשב + כלכלה באת"א (אגב יש פה עוד ייצורים כאלה?). בכל אופן אני מתלבטת אם לעבוד תוך כדי (בחצי משרה גמישה... הייטק, לפי שעות) תוך כדי התואר, או שעליי לוותר על התענוג? ואם לא לעבוד, אז האם עליי לקחת קורס נוסף (מבוא מורחב למדעי המחשב + 6 ש"ס) כדי למתן את הלחץ בסמסטר ב' וכדי למלא לצמצם עוד טיפה יום שיש לי בו חלון של 7 שעות(?!) - שאם אני מוסיפה שם קורס שנמצא בת"ל זה מצטמצם ל 5 שעות חלון, ואם אוסיף את הקורס הנ"ל - זה יצטמצם ל3 שעות חלון (בכל מקרה לימודים מ8 בבוקר עד 19:00 בערב...). יש לי רקע בתכנות (10 י"ל) ובמתמטיקה אני יחסית טובה (5 י"ל בקבוצה מואצת). הקרוסים שעליי לקחת בסמסטר א הם: בדידה (6 ש"ס). אינפי 1 (6 שעות). מבוא לאלגברה 1 (4 ש"ס). יסודות הכלכלה (6 ש"ס). ואם אקח את הקורס הנוסף... מבוא למדעי המחשב מורחב (6 ש"ס). תודה

GuestOfHonor

New member
לא לעבוד עם לא חייבים

שנה א' במדעי המחשב (וגם במדמ"ח + כלכלה, מסלול שאני מכיר היטב באת"א כי חבר טוב עושה אותו) היא קשה ועמוסה. גם אם זה לא נראה הרבה קורסים, הם קשים ובחלק מהמקרים גם מסננים. עדיף לך ללכת על בטוח, ולא למצוא את עצמך עם קורסים שצריך לחזור עליהם כי נכשלת ועם ממוצע בקנטים. ועם כל הכבוד ל 10 יח"ל מחשבים ו 5 יח"ל מתמטיקה, את תגלי שרוב האנשים מסביבך הם עם לפחות אותו רקע וחלק גם עם יותר.

GuestOfHonor

New member
עם ../images/Emo26.gif אם

מישהו שם למעלה מנסה לרמוז לי שכדאי לישון במקום לענות על הודעות בפורום...

iiddoo

New member
לא

לדעתי כדאי לך להתחיל עם המע' המומלצת, לראות איך את מסתדרת איתה ואם תראי שזה "קטן עלייך" אז בעתיד תדעי שאת יכולה להעמיס יותר. קחי בחשבון שהקורסים של שנה א' דורשים המון השקעה ולכן גם אם נראה לך שזה מעט אז את תתחילי להרגיש בעומס תוך כדי הסמסטר.

GuestOfHonor

New member
סליחה

התכוונו לומר "מיכל, קחי את כל הקורסים של מערכת החובה, את מבוא למדעי המחשב, ועוד שני קורסי בחירה בתיאטרון וארמית קדומה, תמשיכי לעבוד איפה שאת רוצה משרה מלאה וגם תטוסי פעם בשבועיים לסופ"ש בריבירה" ואז, הציונים בסמסטר א' הם אלה שיבאסו אותך, לא אנחנו
.

GuestOfHonor

New member
וגם...

אני באמת באמת באמת לא מבין למה אנשים לחוצים לדחוס את התואר ולעבוד תוך כדי. תנסו ל-ה-נ-ו-ת מהתואר קצת! לי אישית היה נורא נחמד שבמהלך הלימודים הדאגה הכי גדולה שלי היתה "איך נעבור את אינפי" ו"איך נדאג שהממוצע יהיה מעל 90", ושלמרות התוכנית הדחוסה מצאתי קצת זמן גם להנות ממה שאני לומד. דווקא למי שלומד מדעי המחשב יש יותר אופציה לעשות את זה, כי אנשים שמסיימים בדרך כלל מוצאים עבודה מכניסה. כך, שזה לא כזה אסון להלוות קצת כסף מההורים \ הבנק או לסיים את הלימודים על השקל האחרון, כי רגע אחרי שמסיימים את התואר הראשון אפשר להרוויח בכיף 13-15 אלף ברוטו לחודש (וזאת הערכה שמרנית) ולהחזיר את כל הכסף שנעלם לו במהלך הלימודים. ואם כבר לעבוד, אז בשנה ג' שהיא לרוב מאוד לא דחוסה מבחינת קורסים, ובשביל הנסיון והעניין לא פחות מאשר הכסף (שגם הוא מאוד יפה ועומד על פי 2 ממה שמרוויחים בהרבה עבודות סטודנטים אחרות).

roigr

New member
איך שאני מקנא בך, ובכל שאר האנשים שאומרים

שהם נהנם מהתואר ומהקורסים. אני זוכר, פעם, כשהייתי צעיר והייתי שומע שמות של קורסים "מבוא לטפילות אקזיסטנציאלית", "בעיות מולטי-פרודו-ראציונאליות-מובנות", והייתי חושב - "ווואו, איזה מעניין זה יהיה ללמוד באוניברסיטה - לומדים רק את מה שבוחרים, מתמקדים במה שרוצים, ולא לומדים שטויות כמו בביה"ס". כמה שהתבדיתי.

GuestOfHonor

New member
זה תלוי מה אתה לומד ומה מעניין אותך

מי שהולך ללמוד משהו (נגיד, מדעי המחשב) רק בשביל הכסף ולא בשביל העניין - אז מן הסתם לא יהיה לו מעניין. גם אני לומד לא מעט קורסים שלא מעניינים אותי - כימיה למשל, זה גועל נפש רציני - אבל זה שווה את זה בשביל מה שכן מעניין ולפעמים גם לומדים להנות מדברים שעל פניו לא היית מצפה להתחבר אליהם. מקווה שבשנה הבאה תתבדה פחות!

TerminalFrost

New member
לכי לעבוד

עושה רושם שמהשרה שלך היא "בתחום", ככה שאם את עובדת תוך כדי הלימודים את צוברת נסיון רלוונטי (וגם כסף). זה יתן לך "דחיפה" לקריירה שאחרי התואר. תוכלי אולי ישירות למצוא עבודה בתור ראש צוות, שזה טווח השתכרות שונה. מבחינתי, לא לעבוד = להפסיד כסף.

HaifaMan

New member
בשנה הראשונה בד"כ קשה לעבוד

אצלנו (טכניון) רוב הסטודנטים מתחילים לעבוד במהלך סמסטר 4 (כלומר חצי השני של שנה ב'). בהצלחה :)

למעלה