שנה א' בר אילן

PredatorX

New member
שנה א' בר אילן

שלום לכולם, יש כאן כאלה שמתחילים שנה א'? הבנתי שחילקו אותנו לקבוצות... אבל כרגע אין לי שמץ באיזו קבוצה אני, ומכאן גם מה המערכת. יש אפשרות לעבור מקבוצה אחת לאחרת? (יש לי חבר שמתחיל איתי שנה א'). לגבי קורסי יהדות - מה ההמלצות לשנה א'? האם בכלל לקחת או לדחות לשנים מתקדמות יותר, כנ"ל גם מבחן המושגים של האונ'. סה"כ הבנתי שמדובר על ביצוע במהלך כל התואר ואין חובה למשהו בשנה א'. יש משהו שאתם ממליצים לעשות לפני תחילת השנה? תודה לכולם!

lol65

New member
אמנם לא מתחילה שנה א' אבל

כשאתה בונה מערכת בפריא"ל, אתה קודם כל צריך להרשם למערכת המובנת, יש לך שם רק אופציה אחת, ככה שאתה לא צריך לדעת באיזו קבוצה אתה בשביל זה. אין אפשרות לעבור מקבוצה אחת לשנייה, אלא אם כן יש לך איזו סיבה ממש קריטית ואז תוכל לנסות להגיש בקשה. לגבי קורסי היהדות, אתה באמת לא חייב לקחת בשנה א', אבל אני כן ממליצה לקחת קורס אחד. אל תיצור לעצמך יותר מידי עומס, אבל בסה"כ מדובר בקורסים די קלים ועדיף לסיים אותם כמה שיותר מהר. יש תוכנית בבר אילן שנקראת "הדברות", תקרא עליה באתר. היא נותנת פטור מקורס אחד ביהדות ומהמבחן במושגי היסוד. בהצלחה

PredatorX

New member
פריאל

מה שמופיע לי בפריאל זה בעצם המערכת המובנה כפי שמופיעה בשנתון? או בעצם כאן:http://www.law.biu.ac.il/files/law/shared/20c_0.pdf במילים אחרות - אלה השעות חובה שאני לומד ועליהם מוסיף עוד קורס יהדות 1? לגבי המלצות לקורסים - איפה אני יכול לקרוא על הבחירה בקורסי היהדות? יש מקום שמסביר מה נדרש וכו' ו/או המלצות של סטודנטים? האם אני יכול לבחור מכלל הקורסים או שיש הגבלות? הבנתי שאפשר לקחת קורס יהדות אחד ל 4 ש"ס או אחר ל-2 ש"ש. מה מומלץ? קראתי על התכנית, אפשר לקחת אותה בכל שנה? ניסית?

lol65

New member
אכן

מה שמופיע בפריא"ל זו המערכת של קורסי החובה של הקבוצה שלך בלבד (לחבר'ה ממסלול אחר מופיעה מערכת מובנית אחרת). בנוסף לקורסי החובה האלה, עלייך להוסיף קורס כללי (תולדות המחשבה המדינית או יסודות בכלכלה- מה שתבחר), עלייך לבחור את הרמה שמתאימה לך במשפט העברי (שוב, יש לך רק אופציה אחת, אתה רק צריך ללחוץ עליה, אלא אם כן זה כבר מופיע לך במערכת המובנת), וכן להוסיף אנגלית, אם אין לך פטור, וקורסי יהדות (עד 3 קורסים). תחפש את האתר של המחלקה ללימודי יסוד, שם אמורים להיות תקצירי הקורסים. תנסה להכנס לאתר שנקרא "משפטפטים", תבקש שם המלצות. אתה צריך לבחור במהלך התואר שני קורסים בתנ"ך, וקורס אחד בתולדות עם ישראל או בפילוסופיה היהודית. לגבי התוכנית, אפשר לקחת בכל שנה. אני עדיין לא לקחתי, לא יודעת עד כמה זה בראש שלי. יש חבר'ה בכיתה שלי שלקחו, חלקם מאוד נהנו, חלקם פחות, זה מאוד אינדיווידואלי.

guy000

New member
לכולם יש..

הבנתי שזה שיעורים שמועברים ע"י מתרגל- אחת לשבועיים.

PredatorX

New member
על מה מדובר?

איפה זה אמור להיות כתוב? האם הגשתם כבר תוכנית לימודים בפריאל?

guy000

New member
כן..

לא קיבלתם את השנתון? זה מופיע במערכת שעות של השנתון...

Ariel aka Rel

New member
במרוכז

שעות ההעשרה - תרגול לא מופיעים בפריאל ותהיה זהיר שלא תקבע בטעות קורס יהדות על השעות האלה, ולפעמים השעות משתננות בסמסטר ב' אז לשים לב גם לזה. - מופיע בשנתון ולא בפריאל . אל תשחה את היהדות, קח לפחות קורס אחד בשנה א' ככה יצא לך קורס אחד כל שנה. אם אתה והחבר שלך בקבוצות שונות, תחשוב על תירוץ ממש ממש טוב אחרת לא יאשרו לך לעבור.

PredatorX

New member
יהדות

איפה יש המלצות טובות לקורסים ביהדות? לא ברור לי הקטע הזה - אנחנו חייבים 3 קורסים? משנה כמה שעות זה? 2 ש"ש או 4 ש"ס? מה לגבי קורסים כללים?? מומלץ לקחת קורס 1 או 2 בשנה א'? כמה עמוס זה?

Ariel aka Rel

New member
עניתי לך למעלה

המלצות יש בקבוצה שפתחו בפייסבוק, תנסה לחפש אני לא ממש זוכר את שם הקבוצה אבל אני זוכר איזה משהו מעצבן שקפץ לי שם כל כמה זמן.. זה לא משנה אבל אני ממליץ לך לגמור עם זה בסמסטר א' כדי להוריד מהעומס בסוף השנה. קח קורס בשנה , ואל תסתבך מעבר לזה

PredatorX

New member
ראיתי

את הקבוצה. תודה בכל מקרה... ושוב ברוב כבר תפוס.

למעלה