שנה אחרי...

שרוך

New member
שנה אחרי...

בס"ד שנה אחרי מי היה מאמין שעברה השנה כ"כ מהר... רק אתמול זה נראה כאילו היה הקיץ, הקיץ הקשה המר והכואב! אני לא ישכח תיום הזה לעולם יז' בתמוז השעה 16:00 בצוהוריים ההורים שלי אוכלים צוהוריים ואני לא יכול כי אני צם ופתאום בחדשות עדכון נפילה " נפלו 4 טילים סמוך לכרמיאל בדיר אל אסד" וואו זה מטר לידנו ישר מהר שברתי תצום כבר לא יכולתי מאותה רגע החופש הולך להראות אחרת ובאמת אחרת... ישר טלפונים לכל המשפ' אני מהר נסעתי לאחותי הגדולה להיות איתה ועם האחיין בחדר האטום לעזור לה וככה מתחילה המלחמה. למוחרת קניות של יום שישי מקבלים בסופר מוצרים בחינם כי אני בקו האש כן ממש ככה קולה בחינם מי היה מאמין שכרמיאל על המפה ולא בגלל פסטיבל המחולות אח"כ ממש בהדלקת נרות הטילים הראשונים על כרמיאל באיזור תעשיה זה פגע מקבלים דיווח לא יודעים מה עושים עם השבת רק שברור שכולם ביחד נעבור אותה ביחד בבית של אמא ואבא... וכל השבת לא יוצאים מהבית החלונות סוגרים ואנחנו עם הפל' וטל' דלוקים לחכות לשמוע עוד עדקונים...עוד טילים... ביום שבת אני קם לרגלי צליל של רקטת כן העירה אותי ב9 בבוקר חשבתי שאני בחלום אבל גם אחותי אמרה שהיא התעוררה מיזה לא יאומן אמא ווואו. כל השבת יש דיונים מה עושים עם הטיול כן אותו טיול שמחודש אדר אני חולם עליו משקיע עליו תנשמה הטיול של סוף התיכון שחצי שנה אני ואבא מתכננים אותו לפרטי פרטים האם לנסוע האם להשאר מה לעשות לא יודעים במוצ"ש נפלה החלטה מבטלים הכל ולא נוסעים נשארים פה בארץ עם כל המשפ'... אח"כ מתחילים שבוע אי אפשר לצאת מהבית לא לעבודה לא לחברים לא לשום מקום רק בבית עם החלונות אטומים. ביום שני אני מגיע להחלטה שדי נמאס לי חייב לצאת חייב לנסוע לא אכפת לי איך מה אני נוסע מחר בבוקר יש דודים יש חברים במרכז לא חסר. כל היום אני חופר לאמא שלי על זה מה עם מחר אמא שלי אמרה נראה נקום ונראה ומה יהיה המצב.. קמים בבוקר כל הזמן דבוקים לטלויזיה בלי סוף שומעים על עוד נפילות ועוד נפילות לצערינו מתגלה עוד אסון בן של שכן שלנו בעבד ברכבת נהרג מסכנה המשפ' בן שני נהרג להם למה זה מגיע להם... ככה נוסעים כן אני אמא אחותי והאחיין אמא אני שואל לכמה זמן לארוז אמא אומרת לי יוני עד שישי חוזרים בבית עושים את השבת בבית אמא את בטוחה כן תראה אני אורזת תיק ליומיים ואז מתניעים תאוטו ונוסעים יוצאים מכרמיאל עם קולות של אזעקה כן שוב פעם נופלים טילים ... - המשך יבוא- שרוך

לא להאמין שעברה שנה שלימה..

ואני זוכרת את הימים האלה כאילו הם היו לפני חודש.. כל היום בממ"ד או בסלון, בלי אפשרות ללכת לחדרים הצפוניים בבית [ביניהם החדר שלי..]. אתם בטוחים שעברה שנה? כי האזעקה הראשונה עדיין מהדהדת לי באוזניים.....

אשכרה קשה לי להאמין שעברה שנה...

בס"ד הייתי כ"כ אקטיבי בזמן המלחמה. הסעתי את המשפחה לדודים נסעתי לצבא נסעתי למשפחות שכולות להנציח את ילדהן נסעתי כדי לארגן את האירוסין שלי ובעיקר בכיתי בליבי שכ"כ הרבה נהרגים כ"כ הרבה...

זוכרת הכל...

בדיוק לפני שנה, ככה, כמו שאני יושבת מול המחשב, נסענו לסמנריון מדריכי הרא"ה בכפר עציון. ידענו שנפלו קטיושות אבל היינו בטוחים שמבצע צבאי אחד וצה"ל מחסל את כולם... דיברנו על זה כל הדרך מתל אביב לכפר עציון. ערן יונגר קיבל את פנינו בשיחת פתיחה על שלושת השבועות ואז בלי הודעה מוקדמת ערן מתחיל לבכות. כולם התחילו לבכות אחריו ואז הבנו, שזה לא יהיה כל כך פשוט ושידרש קצת יותר ממבצע צבאי. כמה יותר, רק הזמן יכול היה להגיד... לפני שבת בסמנריון קיבלנו חדשות שספינת דבור נורתה ושכמה מחברי הצוות נהרגו... ואז התחלנו לשיר "אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה, העומדים בין ב-י-ם ובין ביבשה" פתאום הבנו על מה אנחנו שרים. אין צורך להזכיר שהכל נדחה, ההכנות, המחנות, החיים, פתאום הכל קפא. אמרו לנו שנפלה קטיושה ברחבה של יער עין זיתים. מה?! שם?! הייתי שם לפני שנה, שרנו שירי סעודה שלישית עם הרב אלישיב הכהן ועכשיו נפלה שם קטיושה?! מה הולך פה? עוד שלושה שבועות אני שוב שם, ביער עין זיתים, אחרי שנה של לחימה אמיצה של חיילי צבא הגנה לישראל ואזרחי המדינה הקטנה והמדהימה שלנו, שבעצם הם הם החזית שלנו. יהי זכרם של הרוגי מלחמת לבנון השניה ברוך

רוני13

New member
באמת מוזר שעברה שנה...

אבל משום מה לא כל כך פחדתי למרות כל הרעש והפחד שהמילה "מלחמה" אמורה להביא... היה לי בטוח שזה ייגמר הספק שלי היה "איך זה ייגמר?"-וזה נגמר רע,הפסדנו,השבויים נשארו אצל החיזבללה יימח שמם וזכרם ונהרגו 44 אזרחים ו119 חיילים לשווא. עצוב
יהי זכרם ברוך של כל הנופלים במלחמת לבנון השנייה ובכלל של כל הגיבורים שנפלו במלחמות ישראל הי"ד

שומו

New member
ואני מרגיש אשם...

אני בכלל נפשתי לי בשווייץ, בסבבה... כאילו אין מחר... הלוואיי שלא היה. טיפש.

קשה להאמין שכבר עברה שנה...

אני עדיין זוכר שאבא שלי היה בצבא... איזה מלחיץ זה היה... ופעם הוא היה צריך לעבוד בבתי-זיקוק ובדיוק באותו יום נפל שם הטיל ליד, זוכרים? איזה פחד זה...

...

יש משהו מצחיק ומלחיץ ביחד שעברה שנה. כי שנה עם מלא התמודדויות, עם מלא דברים שצריך לשפר ולשנות, עם אנשים שצריך להנציח ולהתמודד עם אבדונם. לצערי, העמק שכל חמישה חבר'ה. אחד, בן טבעון. אני בחיים לא אשכח מה הלך בטבעון באותו יום.. אנחנו, נוער טבעון, לקחנו על עצמנו להיות עם ילדים קטנים במקלטים, מ8 בבוקר עד 8 בערב. אני היתיי יום במקלט בנהלל, ים במקלט בטבעון. באותו יום, בטבעון. חמש אחה"צ, הילדים ואנחנו כבר משתגעים. נכנסים שני אנשים למקלט, זוג מוכר בטבעון, לוקחים אותנו לצד ואומרים שכל טבעון בחוץ. שנתקשר להורים של הילדים ונחזור הביתה. כל טבעון בחוץ? במלחמה?.. הם אפילו לא אמרו מה קרה. שאלנו, ניסינו לברר. טוב, בסופו של דבר הם מילמלו: "הבן של גבאי..". באמת כל טבעון היתה בחוץ. אנשים שבורים, לא קולטים מה קרה, איך. עם המלחמה יכלנו להסתדר יפה מאוד, הקטיושות הפחידו אותנו מעט אבל התגברנו, אבל עכשיו, כשזה נוגע באחד מאיתנו.. יום אח"כ. צהריים. בית העלמין של טבעון, החלק הצבאי. בחיים לא ראיתי כל כך הרבה אנשים.. עד הכביש בצד השני, מחוץ לבית העלמין, היו אנשים. ואף אחד לא חשב שזה מסוכן, אף אחד לא נעדר בגלל שיש מלחמה בחוץ. מתישהוא באמצע [אני היתיי כל כך לא במקום כדי להבין מתי..], אזעקה. ופתאום אתה קולט שאולי הבנאדם הזה נהרג סתם. מה זה עזר, שינה?! אזעקות עוד יש, בכל מקרה. קטיושות עוד נופלות. חיילים עוד נהרגים. ואתה מנסה לומר לעצמך, לא, לא, לא, זה כן, הוא לא מת סתם, הוא לא נרצח סתם, הוא גיבור אמיתי והוא באמת.. השקט שהיה שם, כשהיתה האזעקה, היה מפחיד. שקט מתוח כזה, שומעים את הנפילות אבל פתאום אתה לא בחדר המוגן, מנחש אם זה חיפה, טבעון, או קצת יותר דרומה בעמק.. פתאום אתה מבין. וההבנה הזאת קורעת אותך, הורסת כל חלק וחלק בך. כל מי שלא בכה עד האזעקה, התחיל לבכות אז. כל ההנצחה שהחלה אחרי המלחמה, ואתה השתדלת לפנות גם כן מעט זמן וללכת לעזור להם באלון הבודד, להקים שם את המצבה לאילן, לסדר, לנקש.. היום אנחנו הולכים לטייל ועוברים דרך האלון הבודד, קוראים את המילים, "אילן גבאי הי"ד", מנסים לקלוט, משהו בך לא מבין כמו אז, כי המקום הזה הוא המקום הכי יפה בטבעון, האדם הזה היה אדם מקסים ומשגע, עם משפחה, חברים.. אז איך זה יכול להיות. זה לא, זה לא יכול להיות. יש בזה מצחיק, איך כולנו אחרי המלחמה כל כך ניסינו להמשיך הלאה בחיים, לחזור לנורמה, לשגרה. ללכת לטעת עצים חדשים במקום אלה ש"מתו" בעקבות הקטיושות בוואדי בטבעון, לנסות להפסיק לחשוב שכל התנעה של אופנוע היא התחלה של אזעקה. לדבר על המלחמה ולצחוק על מה שעשינו, על החולשות שלנו שהתגלו. אתה מנסה להוריד מהמשמעות של זה, אתה כל כך משתדל לא לייחס לזה יותר מדי. ואז פתאום בא דבר אחד ואומר לך, "הי, חכה שניה, מה פתאום שגרה?.. הכל עוד חסר, כל כך חסר, כל כך כל כך חסר.", ואתה שוב נזכר, והפעם הכאב כל כך גדול. המלחמה הזאת גם הוציאה את הטוב. אנשים היו ביחד, כל כך ביחד, זה היה כל כך עצום, שאי אפשר לשכוח את זה עכשיו. אומרים שעמ"י מתאחד כשיש צרות, אני כל כך רוצה להאמין שהאחדות שהיתה לפני שנה, עוד יש לה מקום עכשיו, בלי מלחמה. יש לי הרבה סיבות להאמין שכן, אחרי הכל. [מצטערת אם כתבתי יותר מדי, לפעמים צריך לפרוק.]

למעלה