שנה אחרי ו

orii145

New member
תודה רבה לשתיכן !

טליאמתי , אני מקפידה על כל מה שציינת אבל למשל לא ייחסנו חשיבות בבית לכך שאנחנו משתמשים באותן כפות עץ.. גם ככה פתאום ראיתי שהשעועית הלבנה שאבא שלי קנה עלולה להכיל גלוטן.. כנראה שכולנו ממשיכים ללמוד. אני לא מרבה לאכול בחוץ , מדי פעם במוזס , קפה קפה בפ"ת או לה לזניה . אין ספק שיש מקום לבדק בית . תודה רבה לכן ! עזרתן לי מאוד :)

טליאמתי

New member
שימו לב גם למסננת של הפסטה. רצוי לדאוג לנפרדת עבור נ"ג בלבד

תמיד נשארות שאריות מזעריות בחורי המסננת.
אם משתמשים במברשת לאפיה עם שערות-כדאי שתהיה נפרדת ללא גלוטן. מברשות סילקון קלות יותר לניקוי.
עוד מוקש הם הטוסטרים.
טוסטר קופץ-אסור להשתמש גם וגם. אי אפשר לנקות אותו לגמרי לאחר גלוטן. מלא פירורים.
טוסטר לחיץ- אפשר גם וגם אבל לא להניח ישירות על הטוסטר אלא בין 2 ניירות אפיה בלי מגע בטוסטר עצמו .
טוסטר אובן/תנור אפיה- על נייר כסף/אפיה או בתוך כלים נפרדים. לא על הרשת.
&nbsp
&nbsp

orii145

New member
שנה אחרי ו

כאילו כלום לא השתנה . רמת הנוגדנים גבוהה בהרבה מהתקין אפילו שהקפדתי ברמות הגבוהות ביותר . לא יודעת כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מנזקי הגלוטן . אין לי מושג אם היה לי את זה מילדות (אין עבר ידוע במשפחה) ופשוט לוקח הרבה זמן . מה שכן , ממש מתסכל ומייאש שלמרות ההקפדה , הויתור על יציאות עם חברים למסעדות ולברים ככה פתאום בתחילת שנות ה-20 שלי ותחושת השונות הכללית מהמשפחה ומהחברים נראה כאילו לא עשיתי כלום . אוף

net the jet

New member
אם לא היה שום שינוי בירידה, הייתי בודקת שוב מה את אוכלת, כי

זה נשמע לי מוזר.
לכל אחד יש קצב התאוששות שונה, אבל אחרי שנה צריכה להיות איזו מגמת ירידה...
תנסי לכתוב בדיוק מה את אוכלת במשך שבוע שבועיים, איפה וכ״ו, ותבשקי את עצמך.

טליאמתי

New member
היי אורי
אם אכן הקפדת ולמרות רמות נוגדנים שעדיין גבוהות

זה ממש לא " כאילו לא עשיתי כלום"

עשית וכל הכבוד לך על כך.

יש אנשים שלוקח להם הרבה זמן לאפס את הנוגדנים.
אפילו יותר משנה:)
נשאלת השאלה האם רמת הנוגדנים הגבוהה לאחר שנה, היא עם סימן ירידה.
אם כן, זה סבבה לגמרי.
אם לא...זה דורש בדק בית קפדני של התפריט שלך.
בדקי כל מוצר קבוע שאת אוכלת שוב ואת דרך ההכנה שלו.
טוב לעשות בדק בית מדי פעם. על אחת כמה וכמה כאשר משהו נראה לנו...לא תקין
(אם מבחינת סימפטומים או מבחינת בדיקות הביקורת השנתיות).

העקר, אורי, לא להתייאש.
לא לותר על החברים!
להמשיך למרות שקשה מפני שהסיפור הזה אתנו להשאר משך כל חיינו.
ולא לשכוח בכל רגע נתון, שאנחנו כאן וננסה לעזור כאשר תזדקקי לזה:)

&nbsp
&nbsp
&nbsp

orii145

New member
כן. את צודקת...

תודה רבה ?? פשוט קצת קשה להתרגל. אין לי סימפטומים קלאסיים ואני לא באמת יודעת אם נכנס לי גלוטן לגוף.. אז בברים למשל צריך להתעקש על מותג מסוים של אלכוהול מסוים ובמסעדות גם לשאול מלא שאלות ולסמוך העובדים במקום שלרוב לא יודעים מאיפה נפלת עליהם (בברים במיוחד). הבדיקות דם זה האינדיקציה היחידה שלי והתוצאות אכזבו הפעם..

טליאמתי

New member
נכון מאוד. מי שאין לו סימפטומים, זאת הדרך שלו לדעת

נשמע לי מהתיאור שלך שאת עושה בדיוק את מה שעושים כולנו כשאנחנו אוכלים מחוץ לבית(בדיקות אין סופיות) כך באמת אין צורך לותר על חברה בגלל הצליאק

אני עדיין חושבת שכדאי לך לעשות בדיקה מחודשת של כל מה שאת אוכלת באופן קבוע. לא דווקא כשאת יוצאת אלא בבית (בהנחה שרוב האוכל שאת אוכלת נעשה בבית). זה לא מסובך:)
עשי רשימת מוצרים קרובה ככל האפשר למציאות והיצרן שלהם ושתכלול גם חטיפים, ארטיקים או דברים שאת אוכלת מחוץ לבית באופן קבוע ואז הכנסי למדריך העמותה ובדקי כל אחד.
&nbsp
אם את לוקחת תרופות באופן קבוע, זה הזמן לודא שאלה שאת משתמשת בהן נטולי גלוטן:).
&nbsp
כמו כן בדקי האם במקרה, במטבח בבית כשמכינים ביחד אוכל גלוטני רגיל ונ"ג מקפידים על הפרדה:
האם משתמשים במסננת לפסטה רגילה ולפסטה שלך? האם קרש החיתוך משותף ולא מנקים אותו בין לבין? האם מפרידים את המזון כמו שצריך אבל בתהליך הבישול מעבירים כפות? האם את אוכלת גבינה מאותו גביע שאותו אוכלים שאר בני הבית? אם כן, האם הם משתמשים בסכין שמורחת על לחם רגיל ואז מחזירים אותה לאותו גביע לתוספת? כל אלה הם מוקשים קטנים שלכאורה נראים קטנוניים אבל הם משמעותיים מפני שמדובר בגלוטן נקי. אפילו לא זיהום משני.
&nbsp
אם הכל תקין אז לא נותר לך אלא להמשיך להקפיד ונקווה שבפעם הבאה תראי ירידה גדולה יותר של הנוגדנים

למעלה