שנה אזרחית...

avi deror

New member
ההלכה האורתודוכסית - תגובה

בדיוק להפך ההלכה בדת היהודית לא מטיפה לשנאה כלל וכלל אלה בדיוק להפך ע"פ ההלכה יש לכבד לאהוב ולהוקיר את כולם בלי יוצא מן הכלל. ההלכה אומנם לא רוצה שיהיו הומוסקוסאלים אך היא לא מטיפה לשנאה כלפיהם אלה בדיוק להפך. זה בדיוק כמו שנראה מטיף מוסלמי באיזה מסגד שקורא לטבוח ביהודים וצלבנים (האמרקאים) האם הדת המוסלמית היא כזאת?? בדיוק להפך הדת היהודית מחמירה מאוד בנושא של אהבת הבריות ודרך ארץ. יש לכם ממש פוסט טראומה מש"ס ואובססיה לגביהם ועל זה מפלגת שינוי נבנתה ב 2003 ועל זה היא גם תיפול ב 2006 . כי היהדות זה לא רק ש"ס

goanin

New member
אתה לא קולט....

שש"ס והאורתודוכסים הם לא הדת היהודית מבחינתי? למה אתה פוחד שאני מתרחק מהיהדות? הרי אני מראה לך שאני רואה ביהדות מורשת מופלאה ונוהג לפי המסורת שלה. מי שמעוות את הדת היא ההלכה האורתודוכסית.

הצהרת על היותך הומוסקסואל.

האם תרצה שיהיו לך ילדים לגדל? חלק מהזיקה גם שלנו (לא דתיים, כמוני) קשורה בהמשכיות הזהות היהודית. מה האלטרנטיבה לאורתודכוסיה? רפורמים/קוסנרבטיבים? בארה"ב 60 אחוזים לערך מהעם היהודי הוכחד בנישואי תערובת, בתוך 2 דורות. ילדי המתבוללים ,כבר לא ישמרו על זהות יהודית- כפי שהוכח מחקרית.

goanin

New member
תשובות

אני אביא חמישה ילדים לעולם בעזרת השם. עם אשה שתסכים להיות הורה נאמן לילדיי ואני והיא נהא חברים טובים. האלטרנטיבה (למרות שאני לא מאמין באל) היא הקונסרבטיבים מבחינתי. די עם השטויות בארה"ב. אני חושב שזא יפה שלהמון מהאמריקאים יש דם יהודי והם מכבדים זאת ומכירים בזא. וכמו שבחצי מהמקרים "מאבדים יהודים" (נגיד האמא גויה), בחצי השני "מביאים יהודים" (האמא יהודיה).. נשאר אזון. הקהילה היהודית בעולם לא קטנה מאז שהתנועה הרפורמית קמה, וזא היה לפני שלושה דורות!!! וגם לפני כן היתה התבוללות. אין מה לעשות!!! והעם היהודי לא אבד את זהותו בגולה גם כשהתבולל וקבל כל מיני צבעים חדשים ומענינים. היום יש יהודים שנראים הכי ערבים בעולם, או הכי שבדים. ממה זא? התבוללות! והעם עומד איתן. אל תדאג בכלל. עוד עכשיו כשיש לנו מדינא ליהודים, לא צריך מנגנונים הלכתיים למיניהם. כי כשיש ריבונות והגדרה עצמית ללאום, הוא ישאר תמיד!

גונן . אתה מה שהאמריקאים מכנים

סופרפישיל. הוכח בצורה מפורשת שילדים לילד מתבוללים אינם שומרים עוד על הזהות היהודית שלהם- בצורה מוחלטת. הם נטמעים בתוך המערכת הנוצרית. ואין זה משנה אם אימם או אביהם יהודיים, לצורך העניין. אין איזון. אכן יש כאן מה שקרוי, שואה לבנה. הקהילה הרפורמית הוכחד ביחס לשיעור הגידול הויטאלי שלה באוכלוסיה כמעט לרבע !-ביחס לכל קהילה יהודית אורתודוכסית אחרת. התרבות והמורשת הם המאפיין הגדול ביותר של היהדות ולכל מי שרואה עצמו חלק מהלאום ראוי שיחשוב מעט כיצד הוא מקרב את קיצו של עמו. ----- בקשר לעניין האישי- אתה רוצה 5 ילדים ולגדל עם מי? אז תצטרך להצביע לש"ס שתתאחד עם מפלגת החד-הוריים... זה בלי קשר לנטייה מינית, נשמע לי כנטייה אנוכית. למה שלא תהיה להם לפחות בהתחלה משפחה עם אב ואם בבית? - אגב

הוויכוח שלכם הוא יש-נושן ולדעתי הוא

חסר משמעות. ברור לכול שעם תהליך הגלובליזציה והמודרניזציה העם היהודי במתכונתו הישנה (הגלותית) ייעלם. עוד שני דורות ויהודי ארה"ב יתבוללו לגמרי. מספרם לא קטן באופן דרסטי בגלל שהחרדים מברוקלין עובדים קשה במיטותיהם (דרך אגב, בניגוד מוחלט לחרדים שלנו הם מספיקים גם לעבוד לפרנסתם כי החברה האמריקאית היא לא כזו פראיירית כמו החברה שלנו). היהודים יישארו רק בישראל בתור עם בין העמים ששרידותו תלויה בכוחו הצבאי ובהתפתחותו הטכנולוגי וחברתי. כאן, בארץ, אנחנו כבר לא ניעלם בין אם נשמור את מסורתינו במתכונתה הנוכחית בין אם קצת נשנה אותה פה ושם. לכן חייבים פשוט להפריד בין הדת למדינה ולא ליצור קשיים איפה שהם לא קיימים. כמו כן, אינני חושב שמותר לנו לדון פה בהעדפות המיניות של אחד ממשתתפי הפורום אפילו אם הם לא מקובלים עלינו.

goanin

New member
הבחור הגיב לך למטה. בקשר למשפחא:

אני ואשה נחמדה שתהא חברה שלי מן הסתם (לא בת זוג, חברה, ידידה אמיגה), נביא ילדים. אני הייתי רוצה חמישה, אבל רק לפי ההסכמה שלה, ובהתאם ליכולות הכלכליות (אני לא חרדי). תהא להם משפחא עם אמא ואבא. אני אהיה ה---אבא, יפה... והיא - האמא. נכון סדור פצצה? אתה כנראה מניח שאני והיא צריכים להיות בני זוג אחרת זא לא נחשב. ואני שטחי? על הילדים זא לא משפיע אם האבא והאמא מזדיינים. אל תדאג הם לא יצאו מתוסבכים. בקשר למגורים. אני לא יודע אם אני אגור איתה, אם יהא לי בן זוג אז לא. אבל אנחנו בהחלט נהא מאד קרובים ובקשר יומיומי. בטוח שנגור בשכנות. הילדים יקבלו המון אהבה, והמון בטחון. והאמא תהא יהודיה.

goanin

New member
עוד דבר:

היהדות היא לא רק דת. ולכן אני לא משמיץ את היהדות! איהדות היא לאום, עם, מורשת. אני מוקיר את היהדות!

אנדרי ז

New member
אני לא יצאתי נגד היהדות

למרות שהיא לא הדת שלי מהסיבה הפשוטה שאני לא משייך לעצמי את עצם המושג של דת. גם כל מי שדיבר פה על חגיגות השנה החדשה לא יצא נגד היהדות ולא נגד חנוכה. אבל כמו בכל שנה נמצאו אותם אלה שתקועים בפיגור היסטורי של אלפי שנים וחייבים לעשות הכל כדי לחבל בשמחה של אחרים. ועל הדת שחינכה אותם לאמץ גישה מתנשאת וחסרת סובלנות שכזאת אני לא ממש יכול להגן. ודרך אגב, נגד האיסלאם יוצא העולם כולו, והנצרות היא היום פשוט סובלנית מספיק כדי שלא תצדיק יותר מדי יציאות נגדה. ואולי אפשר ללמוד מזה משהו...

אשרת

New member
ואני אומרת...

חיה ותן לחיות. ואם למישהו יש בעיה עם שלא כולנו אוהבים את הדת שאליה אנחנו משתייכים כברירת מחדל, יש לו בעיה והוא צריך לדעת לכבד את זה, בדיוק כמו שאנחנו מכבדים את היותו אדם מאמין. נשמח, אם תחסוף מאיתנו את ההטפה שלך.

אנדריי, אתה כתבת ../images/Emo12.gif

"אני מתבייש בעם הזה" במקום אחר כתבת ,אני לא משייך עצמי לעם היהודי". אם כך שאלה לי אלייך , ודווקא ממי שהחברה הקודמת שלו היא ילידת חבר העמים. מדוע הגעת לישראל למדינת "העם זה", מדינת הלאום היהודי? מה רע במולדתך, ו ב-200 מדינות אחרות?

אנדרי ז

New member
יש לי בקשה קטנה אליך

תביא מהר קישורים כדי שאני לא אתפתה לחסום אותך בגין הוצאת דיבה. אין מצב שאמרתי משהו מהנ"ל. כן אמרתי שאני מתבייש בתכונה מסויימת שנפוצה בעם הזה, שהיא שינאת הזר ותרבותו, וכן בוודאות כתבתי בהרבה הזדמנויות שאני לא משייך את עצמי לדת היהודית או לכל דת אחרת. דברים כמו שאתה מביא משקפים דיעות שאני לא מחזיק בהן, ולכן אין סיכוי שאמרתי אותם. בבקשה, תוכיח!

אתה כמובן בוחר לברוח מהנקודה.

אני מוכן לחזור בי כמובן מהניסוח, בתנאי שנקבל תשובה כנה כי זה מעניין. מדוע הגעת לישראל מדינה שזכות קיומה היא היותה מדינת העם היהודי. שבה כבר היום רק 76 אחוזים יהודים. אתה טוען שאתה שונא בעם הזה (העם היהודי) "את שנאת הזר שבו". אגב ע"פ הרציונל שלך - הדברים תקפים נכון גם לרוב מדינות אירופה ורוב האמריקאים -בצורה הרבה יותר מובהקת. ואני כמו רבים כאן עדיין עדיין נשארים עם פה פעור - מדוע אתה כמי שאיננו משתייך לעם היהודי בוחר להגיע דווקא לעם שאתה שונא בו בדיוק את הסיבה שבדנמרק, הולנד, שוויץ בחוקים של השנים האחרונות -אדם שאיננו משתייך לעם בהתאמה לא היה זוכה לעולם באזרחות -גם אם היה נישא? תאמר -"הכרתי כאן אישה לתפארת ונישאתי לה". אני אומר לך אשרייך. רק שאינני חושב שיש זכות להפלות ערבים מוסמלים על פני מהגרים אתאיסטים (או נוצרים) ובדיוק כפי שבדנמרק, ושוייץ כך גם כאן לדעתי יש להפנות את הנישאים לישראלים לממש את נישואיהם במולדתיהם.

אנדרי ז

New member
אף פעם לא הסתרתי את התשובה לשאלתך

אבל לא אכבד אותך בה כל עוד אתה מוציא את דיבתי. אל תראה זאת כעניין של מה בכך. אני לא מקבל בקלות ראש סילופים כאלה, לא של דברי גולשים או אישים אחרים, ולא של דבריי שלי. אתה מוזמן להוכיח שהדברים נאמרו, או להתנצל, או להיחסם. הבחירה כולה שלך.

אשרת

New member
אף אחד לא אמר שאתה צריך להתבייש

אבל בתור אחת שמדליקה נרות, אני נהניתי יותר מהחגיגה של אתמול מאשר לעמוד כמו בוקית מול הנרות, ולהזר לא לשרוף את עצמי. בכל מקרה, חג שמח.

אנדרי ז

New member
נוצרים חוגגים את חג החנוכה?

פויה, הם לא מבינים שזה לא החג שלהם? איך הם מעיזים?

misipipi

New member
תרגיעו

עם האהבה שלכם בסוף מישהו פה עוד ישרף מהחום

חג חנוכה שמח. ונר שביעי הבא עלינו

לטובה.

למעלה