שנה אזרחית שמחה

Amina

New member
שנה אזרחית שמחה

ובאותה הזדמנות, מכיוון שרבים פה הגרים או שגרו בחו"ל, תוכלו לספר איך חגגתם את היום הזה?

ler

New member
ברכות לך

שנה חדשה, יש לך הזדמנות לשיפור. ברכות גם לך טללי בוקר על הולד, מי יתן ותרבות אנוש תשרור בבית זה. ולשאלך אמינה, לחילופי השנה בברזיל קראנו Reveion, שבמבטא ברזילאי נשמע Reveião ומרמז על חילופי השנה. את המושג סילבסטר רק בארץ פגשתי. החג שאני מכירה הוא בעיר המקסימה Rio de Janeiro, ביום קיצי לתפארת, לחוף הים. המוני אנשים באים אל החוף לבושים לבן, פרחים ומתנות אחרות בידיהם, לאורך החוף קבוצות קבוצות של מעגלי נרות דולקים, מוסיקה ושמחה מהולה בשתיה כדת אין אונס. בחצות מגיע רגע השמחה והמבחן- איש איש נותן מתנתו אל הים, לידי Yemanja אלת הים והדייגים ומשאלה לשנה הבאה בלב. התרצתה ולקחה המתנות אליה - המשאלה תתגשם. אם המתנה תחזור אל החוף - אכזבה גדולה צפויה. חוויה בלתי רגילה ובלתי נשכחת. ישנן כמובן גם חגיגות רבות במועדונים, בכיכרות אבל אין להשוות! Feliz Ano Nôvo pra todos!

Joyeux jour de l'an

ברוכה הבאה
הרקע שלי במגיגות ה-31 בדצמבר הוא מהתקופה בה חייתי בפאריז, בצרפת בכללה כריסמס נחוג בחוג המשפחה וה-31 מיועד לחבר'ה או לאוהבים או לשניהם... אוכלים בדרך כלל ארוחת ערב יפה כיד המסורת ואחר כך מתחילים את המסיבות שמגיעות לשיאן בחצות. בניגוד למקובל במקומות אחרים המרכז אינו הנשיקה אלא הבקבוק. מה שהכי שווה זה לקבל את פני השנה החדשה על הסיין, וכבר שעות רבות מראש עומדים זוגות וחבורות על הגשרים עם בקבוק שמפניה וכוסות, ובחצות השמפניה נשפכת כמים ואין בכך כל הגזמה. בסילבסטר הראשון שלו בפאריז יצאנו לחגוג על הגשר הכי הכי הוא ה-Pont neuf, הבעיה היחידה היא שלא חשבנו על הבקבוק וגם לא התכוננו כמו שצריך לקור, ומה שקרה זה שקפצנו מרגל לרגל ורעדנו מקור והסתכלנו בעיניים כלות בכל ההוללים מסביב ששותים ולא מכבדים. בריו זה לא היה קורה

Tonjin

New member
שנת קוף שמחה לכולם!!

הזודיאק הסיני/יפני מחולק ל12 שנים כשלכל שנה משויכת חיה, אתמול נגמרה שנת הסוס והתחילה שנות הקוף. נוסף לתכונות אופי שונות המשויכות לכל חיה (מעין סוג של אסטרולוגיה) ישנו שימוש יותר פרקטי למנהג: לשאול 'איזה מזל אתה' זו למעשה דרך מנומסת לשאול לגילו של אדם - הגלגל חוזר על עצמו בסדר קבוע כל 12 שנה כך שאם אתה יודע את ה'מזל' של אדם מסוים ואת המזל באותה שנה אתה יכול לחשב את הגיל האמיתי שלו בקלות.

החכימותי ../images/Emo45.gif +

והנה אנו יוצאים (טוב, מעולם לא הפסקנו) לסיבוב חדש סביב השמש. אני ממליץ לכל אחד לחשב את הקילומטראז' שהוא עושה מדי שנה במסלול סביב השמש- נוסחת ההיקף של המסלול היא שני פאי R- כלומר פעמיים המרחק בינינו לבין השמש (150 מליון ק"מ) כפול פאי (3.14). המתימטיקה של החיים זה לא דבר יבש זו שירה קוסמית

גרי רשף

New member
לא בדיוק אבל בערך..

..בים בם בום! מסלול הארץ סביב השמש הוא אליפטי, והמרחק הממוצע הוא כפי שציינת כ-150 מיליון ק"מ, שזה אומר שלאור לוקח כ-8:20 דקות להגיע לכאן. רצה הגורל ומחר (שבת 03/01/04) השמש תהיה בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ במסלול שלה, אז זו ההזדמנות לעלות על כסא ולנסות לגעת, ומי שלא יצליח זה מפני שבגלל מה שכתבתי בפסקה הקודמת אנחנו רואים אותה תמיד במקום בו היא היתה לפני יותר משמונה דקות..

erana75

New member
הלוח הסיני/יפני והנוצרי

מעניין איך נוצר המצב שבאותו הזמן מתחלפת לה השנה הסינית/יפנית והנוצרית. הרי השנה היהודית שונה כמו גם המוסלמית. מישהו ?

Tonjin

New member
לא כל-כך משונה שהרי מתמטית אין מס'

מאד גדול של לוחות שנה מדוייקים אפשריים... מה שמעניין זה שהאסטרולוגיה והמיתוסים נוצרו בד"כ לפני אימוץ הלוח הקלנדרי המערבי הנוכחי ולכן היית מצפה לשינויים בהתאם. מצד שני - האסטרולוגים גם מעולם לא עדכנו את המפות שלהם עם גילוי גרמי-שמיים חדשים... ככה שמי יודע. מעניין באמת לבדוק אם בעבר השנה החדשה המזרחית התחילה בתאריך שונה - אני יודע שגם בלאוס נחוגה אתמול השנה החדשה ככה שמן הסתם זה לא צירוף מקרים..

renjintso

New member
רק למען הדיוק

השנה הנוכחית היא שנת העז. שנת הקוף תתחיל ב22 לינואר. הלוח הסיני הוא ירחי (כמו שלנו), ולכן ראש השנה שלהם יוצא בתאריך גרגוראיני אחר בכל שנה. זה תמיד קרוב לתחילת השנה הנוצרית, אז בסין די מאחדים חגיגות, ואפשר לראות הרבה פרסומות וכרטיסי ברכה ל"2004 - שנת הקוף". ועוד פריט מידע לא חיוני: עז נחשב לסימן לא ממוזל במיוחד, ואנשים מעדיפים לא להביא ילדים לעולם בשנת העז, כך שבשנה הנכנסת צפוי כאן בייבי בום קטן.

Tonjin

New member
הדיוק של מי?

ביפן השנה היא שנת הסוס (למען האמת הסימניות הן 午年, כלומר שנת הפרה.. אבל הן נקראות ומבוטאות Umadoshi כלומר שנת הסוס...) גם המוטיב החוזר בכרטיסי הברכה שנשלחים ביפן כל שנה (כאילו שאין מחר) הוא ציור של סוס. יכול להיות אבל שבסין זה שונה, אני מאמין שהסימניות הסיניות זהות - אני צודק?

Tonjin

New member
אופפס, סליחה...

השנה היוצאת הייתה שנת הכבשה, שנת הסוס הייתה השנה שלפניה... (talk about living in the past....)

shellyland

New member
יצא לי לראות את הטקס הזה

לפני כ-13 שנים על החוף של Barra da Tijuca בדרום ריו. חוויה יפה ומרגשת. דוגמית קטנה של זה תוכלו לראות לראות בטלויזיה בשבת הקרובה בערוץ 4 כאשר יוקרן הסרט "אישה על הגובה" - סרט שמשולבת בו הרבה פרקטיקה מיסטית של צפון-מזרח ברזיל. כדאי! Feliz ano novo, Gente!!!

האירוע הקרוב ביותר למלחמה

ב-400 השנים האחרונות בשוויץ, קרה אתמול בלילה. ירדנו לריין, המוני אנשים על טפיהם (בני נוער, ילדים, פעוטות ותינוקות של ממש) נהרו לגשר העתיק, אוניות צפרו שירים זו מול זו, ומעל לראשינו התעופפו כל סוגי הפצצות. חתונה ערבית קטנה על יד זה. נפצים וזיקוקי דינור לכל דרדק. מכל גג, מכל גשר, מדרכה you name it. היו כאלה ששרקו כמו קטיושות, היו כאלה שפיספסו כמו נחש, היו כאלה שפשוט התפוצצו בלי להודיע מראש. פחד אלוהים. האיש היה דווקא מבסוט, אני חזרתי די מבוהלת. 10 דקות אחרי נקודת האפס, שיחררו את זיקוקי הדינור המפוארים והמושקעים של הרטהאוס של באזל. <לא נצפו נשיקות>

למעלה